Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Αποκρουστικές οι εξαγγελίες για 16ωρο- Το ΚΚΕ καταψήφισε την Οδηγία της εργασιακής γαλέρας

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι κυνικές και αποκρουστικές εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας, Α. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που προβλέπει 16ωρη ημερήσια εργασία σε περισσότερους εργοδότες, κατ’ επιταγή της Οδηγίας 2019/1152 για δήθεν «διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αποδεικνύει ότι η αντεργατική νομοθεσία των αστικών κυβερνήσεων πατάει γερά στο έδαφος της αντιλαϊκής βαρβαρότητας που στρώνει η αντιλαϊκή νομοθεσία της ΕΕ.

«Έχουν επιλέξει την ταλαιπωρία και την θέση σε κίνδυνο του λαού»


«Έχουν επιλέξει την ταλαιπωρία και την θέση σε κίνδυνο του λαού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζόμενων ΕΥΑΘ για την θραύση αγωγού ύδρευσης στην Ερμού, την πλημμύρα σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ και άλλα υπόγεια, την διακοπή ρεύματος και το κλείσιμο του δρόμου στη Θεσσαλονίκη.

Το όργιο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης και η ... «νομιμότητα»


Το όργιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των παραλιών και του αιγιαλού, σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο τείχος αποκλεισμού του λαού που δεν μπορεί να απολαύσει ένα μπάνιο στη θάλασσα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα εξόφθαλμης ασύδοτης εμπορικής εκμετάλλευσης, που προκαλεί απολύτως δικαιολογημένα την αντίδραση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, όπως στην Πάρο, στη Νάξο και άλλα νησιά.

Αφιέρωμα: Παιδί και Διακοπές (1ο μέρος)


 Το καλοκαίρι, η αγαπημένη εποχή του χρόνου για τα παιδιά, είναι εδώ... Οι οικογενειακές διακοπές προετοιμάζονται και οργανώνονται... Η δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φανή Κολλίτσα και η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Ιλιάνα Ναζεντιάδου μοιράζονται μαζί μας σκέψεις για την αξία και σημασία της διακοπής της παιδαγωγικής διαδικασίας, για τον ρόλο καλοκαιρινών οργανωμένων προγραμμάτων στην ανάπτυξη του παιδιού, για το αν και πώς μπορεί το διάστημα των διακοπών να αξιοποιηθεί για την αφομοίωση όσων έχουν διδαχθεί μέσα στη σχολική χρονιά ή την προετοιμασία της επόμενης.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτώβρη και όπου χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές (β’ γύρος) αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Οκτώβρη.

Δικαίωμα ψήφου

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31-12-2006.

Η ναυμαχία της Σάμου


1824: Η νικητήρια ναυμαχία της Σάμου

1824 Σε αποφασιστική ναυμαχία στα ανοιχτά της Σάμου, ο ελληνικός στόλος, με ηγέτη τον αντιναύαρχο Γεώργιο Σαχτούρη, κατατροπώνει τον τουρκικό στόλο του Χοσρέφ, που γλιτώνει με τρομακτικές απώλειες και υποχωρεί. Η Σάμος δεν απειλήθηκε ποτέ πια από τους Τούρκους.

Σειρά παίρνουν τα νησιά για εγκατάσταση βάσεων του θανάτου


 Κλιμάκωση της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Τα ελληνικά νησιά ορέγονται τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί για τη δημιουργία νέων βάσεων, πέραν όσων ήδη λειτουργούν ανά την ελληνική επικράτεια, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών τους με ευθύνη διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, και εκθέτοντας τον λαό στον τεράστιο κίνδυνο να γίνει στόχος αντιποίνων.

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των ομίλων


Μ
ε τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να ανακοινώνουν καθημερινά τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπροστά στη νέα μεγάλη πολιτική μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη, ενισχύεται και η πολιτική δράση για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιούνη, η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το Κόμμα, η συσπείρωση που αποτυπώθηκε στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και αποτυπώνεται ξανά στα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Δυνατότητες για ακόμα πιο μαχητικό και πλατύ άνοιγμα σε περισσότερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, με στόχο να κερδίσει νέες ψήφους το Κόμμα, να χάσουν δυνάμεις τα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι που στηρίζουν, να δεχθούν πλήγμα από τον λαό για την πολιτική που τον τσακίζει καθημερινά.

Ρωσικό πετρελαιοφόρο επλήγη από ουκρανικά drones στο στενό του Κερτς


Ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο επλήγη από ουκρανικά θαλάσσια drones στο στενό του Κερτς, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σ' ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιές στο μηχανοστάσιο και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, και πρόσθεσε ότι το 11μελές πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου είναι ασφαλές. Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο.

ΝΑΤΟική «λύση» κόμισε η επίσκεψη Μητσοτάκη


Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε.
Ειδικότερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να κομίσει στη Λευκωσία τους υπό αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, του Κυπριακού και του Αιγαίου συμπεριλαμβανομένων.

Ο υπουργός Μεταφορών εξασφάλισε πως η λογική του «πάμε κι όπου βγει» θα συνεχιστεί


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Συμπεράσματα από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη

Από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και από τις συσκέψεις με υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες όπου συμμετείχε προκύπτει ότι όχι μόνο δεν θα δοθεί κάποια άμεση λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια το λαό της πόλης αλλά θα συνεχιστεί η λογική του «πάμε κι όπου βγει» τουλάχιστον μέχρι την εκκίνηση του ΜΕΤΡΟ και βλέπουμε...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/08/1824

Σε αποφασιστική ναυμαχία στα ανοιχτά της Σάμου, ο ελληνικός επαναστατικός στόλος, υπό τον αντιναύαρχο Γεώργιο Σαχτούρη, τρέπει τον οθωμανικό στόλο του Χοσρέφ Πασά, σε φυγή.