Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

"Γιατί ΚΚΕ";

 
Πριν τρεις μέρες κινδύνευε να χάσει το σπίτι του και φίλοι που δεν γνώριζε από πριν, σύντροφοι, από τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ δεν τον άφησαν μόνο.

 Και τώρα πια δεν φοβάται.

Συνέντευξη με τα μέλη της αποστολής που μετέφεραν την υλική βοήθεια στην Τουρκία


Τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και την παράδοση της τεράστιας υλικής βοήθειας που μάζεψαν Συνδικάτα και φορείς της Ελλάδας μεταφέρουν τα μέλη της αποστολή του ΠΑΜΕ που πήγαν στην Τουρκία.  

Νέο επεισόδιο ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη


Νέο επεισόδιο στο σήριαλ ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη, σημειώθηκε σήμερα, μετά από ανάρτησή του Παύλου Πολάκη, που φέρεται κατά δημοσιογράφων, τραπεζιτών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Δυνατό ΚΚΕ, η απάντηση στη στρατηγική άγριας καταστολής και εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων


Το τελευταίο διάστημα, στην Ευρωπαϊκή Ενωση τοποθετείται ξανά στο επίκεντρο το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα. Οχι φυσικά από τη σκοπιά της προστασίας κατατρεγμένων ανθρώπων που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί και η εκμετάλλευση εκδίωξαν από τις πατρίδες τους, αλλά, αντίθετα, πώς, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ιμπεριαλιστική συμμαχία, θα εντείνει την καταστολή και θα περιστείλει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στο άσυλο και τη διεθνή προστασία.

Οι «Εκατό ημέρες» του Ναπολέοντα


Το 1815 βρίσκει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εκτοπισμένο στο νησάκι Ελβα, ενώ στη Γαλλία, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών αντιδραστικών δυνάμεων, παλινορθωνόταν η μοναρχία των Βουρβώνων. Ολες σχεδόν οι κατακτήσεις των λαϊκών μαζών από τη Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση καταργούνται. Διατηρούνται μόνο εκείνες οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης, οι οποίες εξέφραζαν τον πολιτικό συμβιβασμό ανάμεσα στους ευγενείς και τους μεγαλοαστούς.

Ανοχύρωτοι και απέναντι στη long-Covid που αγγίζει εκατομμύρια ασθενείς


 ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Τουλάχιστον 6.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν νοσήσει με Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας εδώ και τρία χρόνια. Με τις διεθνείς μελέτες να συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ένα 30% ασθενών που έχουν νοσήσει με κορονοϊό παρουσιάζει το σύνδρομο long-COVID, στη χώρα μας μιλάμε για έναν αριθμό που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια! Κι αυτό σε συνθήκες που οι δημόσιες και δωρεάν δομές αποκατάστασης είναι στην ουσία ανύπαρκτες, ενώ όποιος επιλέξει να απευθυνθεί σε ιδιωτικά κέντρα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Την ίδια στιγμή, όπως λένε οι ειδικοί, τα παιδιά που έχουν περάσει κορονοϊό για ένα διάστημα μετά παραμένουν πιο ευάλωτα σε άλλες ιώσεις, που σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανοσία λόγω της καραντίνας τα εκθέτει σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι στήριξη στους αγώνες, η ίδια είναι πράξη αγώνα


Γιατί ΚΚΕ;

Στην αστική δημοκρατία οι εκλογές μοιάζουν με θεατρική παράσταση. Οι αστοί πολιτικοί, ως ηθοποιοί, υποκρίνονται ότι είναι κάτι το διαφορετικό, το άλλο, από εκείνο το οποίο έχουν αναλάβει να είναι στην πραγματική τους ζωή. Μιλούν, ως πάνω στη σκηνή, για τα όσα θα κάνουν -όσα δεν έκαναν το διάστημα που κυβερνούσαν. Μιλούν για τη σωτηρία του λαού -τον οποίο καταδίκασαν τον καιρό που κυβερνούσαν.

Ο λαός να ξεσηκωθεί για να μη βρεθεί κάτω από τα συντρίμμια


Σκέψεις και συμπεράσματα από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη σεισμόπληκτη Τουρκία

Στη σεισμόπληκτη Τουρκία βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον σ. Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματός μας, μεταφέροντας μήνυμα αμέριστης αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στο ΚΚ Τουρκίας (ΚΚΤ).

Για τη διάσωση και ανάδειξη της μαρτυρικής Μακρονήσου


Σ
τις 2 Οκτωβρίου 2022 διοργανώθηκε ακόμη μια επίσκεψη τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο από την ΠΕΚΑΜ1, προκειμένου να «θυμούνται οι παλιοί» και να «μαθαίνουν οι καινούργιοι».

Οι ευκαιρίες αυτές είναι μοναδικές, γιατί το να βρεθείς πάνω στο Νταχάου της Μεσογείου μαζί με ανθρώπους που σου εξιστορούν από πρώτο χέρι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκεί, είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν θα δοθεί η ευκαιρία ξανά στο μέλλον.

Ξεχωριστό αποκριάτικο μήνυμα με χιουμοριστικό πανό από την ΤΟ Κοζάνης του ΚΚΕ


Οι ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εύχονται στο λαό της περιοχής Καλή Αποκριά, με χαρά, κέφι και υγεία. Τον καλούν να συμμετέχει μαζικά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές, ανακτώντας τις δυνάμεις του, ώστε να δώσει πιο δυνατός τις μάχες του επόμενου διαστήματος στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, στις πόλεις και τα χωριά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/02/1802

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ. 

Βίκτωρ Ουγκώ