Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συναυλία στις 30 Δεκέμβρη


«Χέρι σφιχτό, φωνή ζεστή στο όμορφο τραγούδι των ανθρώπων» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη στις 9 μ.μ. μέσα από το κανάλι Youtube και τη σελίδα στο Facebook (Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου). Δείτε εδώ ποιοι συμμετέχουν

Να εμβολιαστεί τώρα το προσωπικό του Νοσοκομείου «Σωτηρία»


Προ εκπλήξεως βρέθηκαν μια σειρά εργαζόμενοι, υγειονομικοί και γιατροί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όταν ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί ότι ο προγραμματισμένος εμβολιασμός τους αναβάλλεται επ' αόριστον, τη στιγμή μάλιστα που οχήματα επισήμων κατέφθαναν στο νοσοκομείο για να πραγματοποιηθεί εμβολιασμός κάποιων πολιτικών στελεχών και στελεχών του στρατού. 

«Έκοψε» το ρεύμα σε εργαζόμενη παραμονή Χριστουγέννων


Κινητοποίηση - παρέμβαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε εργαζόμενη στους παιδικούς σταθμούς θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμαριά (Πόντου 115).

Τα “βρώμικα” της Πομπηίας

 

Δε σταματάει να εκπλήσσει με τους θησαυρούς της, δυόμιση αιώνες μετά τις πρώτες συστηματικές ανασκαφές,  η Πομπηία, η πόλη που χάθηκε για πάντα κάτω από τόνους τέφρας μετά την έκρηξη του Βεζουβίου το 79 μ.Χ., που στοίχισε τη ζωή σε 13.000, αφήνοντας πίσω όμως μια ανεπανάληπτη φωτογραφία της στιγμής από την καθημερινότητα μιας ευημερούσας πόλης της αυτοκρατορικής Ρώμης.  Μια φωτογραφία που εμπλουτίζεται συνεχώς χάρη στις ανακαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης, που συνεχίζει να δουλεύει ακούραστα, αφού ακόμα και σήμερα μόνο τα 2/3 της συνολικής έκτασης της αρχαίας πόλης έχουν ανασκαφεί.

«Ντρέπομαι»


Συγκλονιστικό γράμμα βρετανού στρατιώτη για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του ’44 

 
Στα τέλη του Δεκέμβρη του ’44 οι βρετανοί στρατιώτες στην Ελλάδα ξεπερνούσαν ήδη τις 60.000, με δεκάδες άρματα μάχης, αεροπλάνα, βαριά όπλα και τα κανόνια του στόλου τους. Η οδηγία του αρχισφαγέα Τσόρτσιλ προς στον Σκόμπι ήταν σαφής: «Πρέπει να συντρίψετε όλες τις δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που θα πλησιάζουν προς την πόλη (…) μην διστάσετε πάντως να ενεργείτε
σα να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη, όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση».

Απολογισμοί...


Με «σεφτέ» 113 επιπλέον αντιλαϊκά νομοσχέδια αποχαιρετά το κεφάλαιο τη χρονιά που φεύγει. Πρόκειται για νόμους που ψήφισε μέσα στο 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ, συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των νόμων, που ενσωματώνουν βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι το πώς θα «ξελασπώσει» το κεφάλαιο από την πανδημία και την κρίση, φορτώνοντας τις συνέπειες στον λαό, με ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης και διαμόρφωση όρων για πιο κερδοφόρες επενδύσεις.

Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια – Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας


Ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έδωσε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα στον Real fm (28/12/2020) και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Στον «αυτόματο πιλότο» της «ατομικής ευθύνης», αν και ο εμβολιασμός θα είναι μια πολύμηνη διαδικασία


Αν και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρους του πληθυσμού, κάτι που είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί «τείχος προστασίας», η κυβέρνηση αρνείται κάθε σκέψη για θωράκιση του συστήματος Υγείας ή για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, κάνοντας «σημαία» την «ατομική ευθύνη».

Επιστολη στον Υπουργο Υγειας για μηδενικη συμμετοχη στα φαρμακα στους συνταξιουχους που επαιρναν ΕΚΑΣ


Αθήνα 9/12/2020

 

Προς Τον Υπουργό Υγείας

κ. Β. Κικίλια

Κύριε Υπουργέ

Οι συνταξιούχοι που δικαιούνται το ΕΚΑΣ είχαν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.

Με την κατάργηση του ΕΚΑΣ 31/12/2019 υπήρχε αντισταθμιστική παροχή να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα μέχρι 31/12/2020 και κατόπιν δική σας απόφαση συνεχίστηκε να μην πληρώνουν συμμετοχή αφού δόθηκε στον ΕΟΠΥ αναλογία ποσού από το 0,5% του ΑΕΠ που έχει νομοθετηθεί με το νόμο 4670/20, να δίνεται στους συνταξιούχους.

Ειδικό ένθετο η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ


Με τον ερχόμενο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» σε ειδικό ένθετο η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «Η δράση του Κόμματος με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Τα καθήκοντα και ο σχεδιασμός για το αμέσως επόμενο διάστημα».

Εκδίδεται η απόφαση με την οποία καταδικάζει για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη


Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης εκδίδει απόφαση, 29/12/1966, με την οποία καταδικάζει για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τους Κοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη σε 11 και 8 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα.

Οι άλλοι 9 κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 15 μήνες. Όλοι θα αποφυλακιστούν λίγο αργότερα από τη Χούντα.

Ο ΕΛΑΣ ξεμένει από εφεδρείες


Στο μέτωπο της Αθήνας, η πίεση στο Ανεξάρτητο Απόσπασμα του ΕΛΑΣ στη γραμμή Αμπελόκηποι - Γηροκομείο εντείνεται, 29/12/1944.

Ελλιπή μέτρα προστασίας, γύμνια υποδομών Υγείας το «έδαφος» για την εξάπλωση της πανδημίας


Μόνο προδιαγεγραμμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η έξαρση των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική. Μια τεράστια περιοχή, που αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο Λεκανοπέδιο δεν είναι ότι κατά τύχη μαζεύτηκαν εκεί περισσότεροι «ανεύθυνοι πολίτες», όπως προκλητικά λέει η κυβέρνηση, αλλά ότι εκεί εδρεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.