Το τραγούδι «Ο βασιλιάς της λύπης», ένα ηλεκτρισμένο ζεϊμπέκικο με τις εξαιρετικές ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα και του Μίλτου Πασχαλίδη, αποτελεί τον πυρήνα της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Νίκου Γρηγοριάδη και για αυτόν το λόγο επιλέχτηκε ως προπομπός του. Στο άλμπουμ, πέρα από τον ίδιο τον δημιουργό, συμμετέχουν ερμηνευτικά με τέσσερα τραγούδια ο Γιώργος Νταλάρας, με δύο ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Κατερίνα Κυρμιζή.
Σάββατο 29 Μαΐου 2021
«Ο βασιλιάς της λύπης»
Το τραγούδι «Ο βασιλιάς της λύπης», ένα ηλεκτρισμένο ζεϊμπέκικο με τις εξαιρετικές ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα και του Μίλτου Πασχαλίδη, αποτελεί τον πυρήνα της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Νίκου Γρηγοριάδη και για αυτόν το λόγο επιλέχτηκε ως προπομπός του. Στο άλμπουμ, πέρα από τον ίδιο τον δημιουργό, συμμετέχουν ερμηνευτικά με τέσσερα τραγούδια ο Γιώργος Νταλάρας, με δύο ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Κατερίνα Κυρμιζή.
Οι ίδιοι που μιλούν για «αεροπειρατεία» από τη Λευκορωσία χρησιμοποιούν τέτοιες ενέργειες
Μπόλικη υποκρισία χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των αξιωματούχων της ΕΕ και των ελληνικών αστικών κομμάτων, που προσπαθούν να πουν ότι ένα απαράδεκτο γεγονός, όπως η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λευκορωσία, είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.
Ένα έξυπνο "music short film" σε 7 πράξεις και άλλες 3 που ακολούθησαν...
Ο λόγος για το νέο μουσικό short film του Μιθριδάτη με τίτλο "Για να μην τα χρωστάω". Ως προς τις 7 πράξεις του αυτές καθαυτές δεν θα σχολιάσουμε κάτι. Ούτως ή άλλως τα όσα ακολούθησαν μετά τη δημοσίευση του κομματιού θα μπορούσαν, κατά μία έννοια, να τιτλοφορηθούν... "εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι".
Ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Το μήνυμα της αντίθεσης του λαού της Θεσσαλονίκης στην παρουσία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έστειλε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο 3ο Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Εργάσιμος και μη εργάσιμος χρόνος των εργατών και εργατριών της ρωσικής βιομηχανίας πριν και μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση
Διαδήλωση εργατών με αίτημα την 8ωρη εργάσιμη ημέρα. Αγία Πετρούπολη, Μάρτης 1917. Πηγή: Multimedia Art Museum, Moscow |
Με αφορμή το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, που επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο, μια από τις σημαντικότερες και πιο αιματοβαμμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τις συνθήκες εργασίας στην προεπαναστατική Ρωσία και τα μέτρα που έλαβε για τον περιορισμό του εργάσιμου χρόνου και για τη διεύρυνση του πραγματικού ελεύθερου χρόνου η νεαρή σοσιαλιστική εξουσία, πριν από περίπου έναν αιώνα.
Με όλες μας τις δυνάμεις στην απεργιακή μάχη!
Μπροστά στην οργάνωση της απεργίας που ήδη έχουν προκηρύξει μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα, η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς μέρα με τη μέρα ζωντανεύει, με τους εργαζόμενους να αγωνιούν για το πού πάει το πράγμα, ποια είναι η στόχευση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, ποια πρέπει να είναι η απάντηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να φτάσει ακόμα πιο πλατιά, να ξεδιπλωθεί παντού, παράλληλα με την αγωνιστική δράση, ώστε να απαντηθεί κάθε επιχείρημα που «ρίχνουν» η κυβέρνηση, η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους.
Τριήμερο πυκνών διεργασιών με φόντο ΝΑΤΟ
Εμεινε μεταξεταστέα
«Στον πάγο» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Δημοσίευμα δείχνει πως ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων εξαναγκάζει την κυβέρνηση για δεύτερη χρονιά να κάνει πίσω και να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου που έχει προκαλέσει μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για να παταχτεί στα σκουπίδια ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη.
Για τα 150 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871
«Η Κομμούνα ήθελε να καταργήσει εκείνη την ταξική ιδιοκτησία που την εργασία των πολλών τη μετέτρεπε σε πλούτο των λίγων»
Κ. Μαρξ, «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία»
Απεργιακό συλλαλητήριο στις 3 Ιούνη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
Μια μέρα σαν τη σημερινή
29/05/1453
Ο Οθωμανικός στρατός καταλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη.
29/05/1824
Καταστροφή της Κάσου από τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.