Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Γεωργιάδης, όπως λέμε «νούμερο»


«Μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές».
Αυτή είναι δήλωση του Γεωργιάδη (https://www.youtube.com/watch?v=1jeeWUKOyoI)

Παρατήρηση πρώτη: Η βλακεία είναι κι αυτή θείο χάρισμα, ωστόσο δεν πρέπει να της γίνεται κατάχρηση.

Νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μέχρι και 7,5%, βλέπουν από χτες οι επιβάτες που πήγαν στο γκισέ για να ταξιδέψουν προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, «αξιοποιώντας» αναλόγως και τις μέρες του Πάσχα, όπου ανεβαίνει κατακόρυφα η επιβατική κίνηση, επιβάλλουν αυξήσεις σε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λεηλατώντας παραπέρα το λαϊκό εισόδημα. Δεν αποκλείεται δε να επιβάλουν και παραπέρα αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων με την έναρξη της θερινής περιόδου.

Η Παλαιστινιακή Οδύσσεια μέσα από τα σκίτσα του Κάρλος Λατούφ!


Ο Κάρλος Λατούφ, διάσημος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος, ριζοσπάστης και βαθιά πολιτικοποιημένος, έχει καταφέρει μέσα απο τα σκίτσα του να αποτυπώσει με τον πιο διαδραστικό τρόπο τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού καθώς και την απάνθρωπη στάση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Για τα συγκεκριμένα σκίτσα του έχει χαρακτηριστεί ως ο τρίτος μεγαλύτερος αντισημίτης.

Κοινός παρονομαστής το ταξικό σχολείο


Ως απάντηση σε «παθογένειες που όλοι αναγνωρίζουν», ως «ένα βήμα μπροστά στην Παιδεία» παρουσίασε η κυβέρνηση τις αλλαγές που ψήφισε την περασμένη Τρίτη, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι ρυθμίσεις αυτές, όπως όλες οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έχουν στον πυρήνα τους την πολιτική της ΕΕ, τις κατευθύνσεις που η ίδια χαράσσει για τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών - μελών.

Από τη σταύρωση στην ανάσταση λαών


Η βδομάδα των Παθών, ο Γολγοθάς, η σταύρωση. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες άνθρωποι, ανεξάρτητα σε ποιον θεό και αν πιστεύουν, δανείζονται τις λέξεις αυτές για να αποδώσουν την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν. Με τη διαφορά πως τα δικά τους πάθη είναι διαρκείας, εφ' όρου ζωής, και η έλευση της δικής τους «ανάστασης» εξαρτάται από άλλους παράγοντες, ανθρώπινους κι όχι θεϊκούς. Βρίσκεται στα δικά τους χέρια κι όχι κάπου στο ...υπερπέραν.

Ζητάει και τα ρέστα ο θρασύς υπουργός Παιδείας


          ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατ' εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεών του από τον υπουργό της αμάθειας.

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο υπουργός Παιδείας ζητάει και τα ρέστα από τον «Ριζοσπάστη», που σχολίασε την «αφωνία» του, μετά τα ψέματα που εκτόξευσε σε βάρος του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος όσο και ο

«Απελευθερωμένο» ξεσάλωμα

Οι προχτεσινές ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, που καταγράφουν τις τεράστιες ζημιές της Επιχείρησης, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα - εμπόρευμα και βλέπουν την ενεργειακή τους φτώχεια διαρκώς να μεγαλώνει, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το τι σημαίνει η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που από κοινού προώθησαν και προωθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών εκτελεσμένων


Δευτέρα 22/4 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή το θέμα που αφορούσε τον τρόπο χρήσης των δημοτικών χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο.
 

Βομβαρδισμός της Γκερνίκα

Πολύνεκρη αεροπορική επίθεση κατά της βασκικής πόλης Γκερνίκα (Γκουέρνικα) 26/4/1937 από γερμανούς και ιταλούς εθελοντές αεροπόρους, που συνεργάζονταν με τους εθνικιστές του στρατηγού Φράνκο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου (1936-1939).