Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

2 Ποιήματα για τον θάνατο του Στάλιν


Όχι. Δεν είναι αλήθεια.
Δεν είναι αλήθεια.

Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες.
Σταματήστε τις.

Ο Τσόρτσιλ για τον Στάλιν...

Επειδή ορισμένοι, ανάμεσά τους και κάποιοι καιροσκόποι (οπορτουνιστές) λεγόμενοι αριστεροί, ταυτίζουν τον Στάλιν με τον Χίτλερ, τους θυμίζω, λοιπόν, τι έλεγε για τον Στάλιν ο Τσόρτσιλ. Ο Τσόρτσιλ, μεγάλος πολέμιος του κομμουνισμού, μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων, με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τη γέννηση του Στάλιν, είπε:

«Ζούμε σε μια χώρα που πρώτα καίμε το δάσος και μετά κάνουμε αναδάσωση»


ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

 Μια συνάντηση, μια συνομιλία, ένα τηλεφώνημα, ακόμη και μια χειραψία με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, είναι αρκετά για να σου δώσουν την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με έναν ευπατρίδη του θεάτρου.

Το χρονικό του εγκλήματος στα Τέμπη (2009-2022)


Το χρονικό του εγκλήματος στα Τέμπη (2009-2022) απο τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και την σημερινή της ΝΔ.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αυτοί που με τις κυβερνήσεις τους υλοποίησαν βήμα-βήμα το σχέδιο της "απελευθέρωσης" των σιδηροδρόμων που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη, όχι μόνο δεν ντρέπονται αλλά σε λίγες εβδομάδες θα ζητήσουν και την ψήφο σας.

Πάρτι κάνουν τράπεζες και funds με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


«Τα funds δεν θα χάσουν τα λεφτά τους...», «Οι τράπεζες θα έχουν μεγάλη κερδοφορία γιατί έχουμε σχέδιο»...

Είναι μόνο δύο ατάκες από τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο «Πρώτο Θέμα», σήμα κατατεθέν για το σε ποιους απευθύνεται και για ποιους θα δουλέψει το πρόγραμμα της ...προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ηχηρή καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη και της αστυνομικής βίας


Το έγκλημα στα Τέμπη και την αστυνομική βία και καταστολή που εκδηλώθηκε σήμερα στο Λευκό Πύργο, καταδίκασαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η απεργία των εργατών το 1929

Το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» την επομένη της έναρξης της απεργίας και της δολοφονικής επίθεσης της Αστυνομίας

 Στις 5 Μάρτη 1929, οι εργάτες στα εργοστάσια της Ελευσίνας ξεκίνησαν μια απεργία που κράτησε λίγες μέρες και χωρίς τελικά να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Και η απεργία αυτή προσφέρεται για πολύτιμα συμπεράσματα, πολύ περισσότερο που ξετυλίχθηκε την ίδια περίοδο με τη νικηφόρα απεργία των εργαζομένων στα μεταλλεία του Λαυρίου. Μια απεργία που ξεκίνησε την 1η Φλεβάρη 1929 και έληξε στα μέσα Μάρτη.

Κομισιόν: «Εξαιρείται» η ασφάλεια αν υπάρχει «απώλεια εσόδων»!


«Η προσωρινή μη εφαρμογή έγινε δεκτή βάσει του άρθρου 7 παράγραφος 1 στοιχείο γ) της οδηγίας (ΕΕ) 2016/797, το οποίο αναφέρεται στην έλλειψη οικονομικής βιωσιμότητας της αναβάθμισης…»

«…οι αμαξοστοιχίες θα έπρεπε να αντικατασταθούν από λεωφορεία, γεγονός που (…) θα είχε οικονομικό αντίκτυπο στην απώλεια εσόδων και στο υψηλό άμεσο κόστος μιας εναλλακτικής υπηρεσίας οδικής μεταφοράς, (…) και απώλεια της εμπιστοσύνης των επιβατών στον εν λόγω φορέα εκμετάλλευσης…».

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ελληνικό Προξενείο για το έγκλημα στα Τέμπη


 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ελληνικό Προξενείο στο Βερολίνο (Hiroshimastr. 11-15, 10785), την Τρίτη 7 Μάρτη στις 5 μ.μ. καλεί τα μέλη του, τους φίλους και τις φίλες από την ελληνική κοινότητα, ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου - Βρανδεμβούργου για να απαιτηθεί να δοθεί εδώ και τώρα όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους, να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες.

«Μήλον της Εριδος» μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ

Ξανά στην περιοχή ο Μπλίνκεν σε μια προσπάθεια των ΗΠΑ να αναβιώσουν το σχήμα C5+1

Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, με γεωπολιτικές προεκτάσεις σε όλο τον κόσμο, μεγαλώνει τη σημασία της Κεντρικής Ασίας: Τον τελευταίο χρόνο οι επαφές Αμερικανών, Ευρωπαίων, Βρετανών αξιωματούχων με τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες που βρίσκονται «υπό την επιρροή» της Μόσχας, αλλά και της Κίνας, έχουν γίνει εντυπωσιακά συχνές.

Μεγάλες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της ΚΝΕ


«ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!» 

Μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη στέλνοντας μήνυμα πως δεν είναι η ώρα της σιωπής είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.

«ποτέ ξανά»


Κάλεσμα σε όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, να παλέψει για να γίνει πράξη το «ποτέ ξανά!» απευθύνουν μια σειρά σωματεία της πόλης.

«Η σύγκρουση στα Τέμπη δεν είναι ατύχημα, ούτε δυστύχημα… Είναι έγκλημα όλων των κυβερνήσεων και της "Hellenic Train".

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/03/399πχ

Ο Έλληνας φιλόσοφος, Σωκράτης, ήπιε το κώνειο. 

Σωκράτης