Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

«Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του»


Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η έκδοση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», επιδιώκει να συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια.

Το αντικομμουνιστικό ξέσπασμα του βουλευτή (του ΜέΡΑ25) Κλ. Γρηγοριάδη


 «Κοιτάξτε, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερα κακό με τον καπιταλισμό, επιβίωσε παγκοσμίως, σημαίνει ότι από αυτά που επιχειρήσαμε ήταν το καλύτερο λειτουργικά σύστημα, καθώς ο υπαρκτός σοσιαλισμός απεδείχθη ολίγον φασιστοειδής όταν εφαρμόστηκε. Ελπίζουμε να εφαρμοστεί ένας κανονικός σοσιαλισμός που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αγάπη, την αλληλοστήριξη και όχι τον στείρο ανταγωνισμό».

Κάποιες επικαιροποιημένες σκέψεις σχετικά με τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας


 Έχει μια αξία νομίζω να ξανακοιτάξουμε το πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Γιουγκοσλαβίας κάτω από το φως των "νέων επικαιροποιημένων αναλύσεων" που έχουν πετάξει στην μπάντα ("μια για πάντα" κιόλας;) τα ..."οπορτουνιστικά βαρίδια του παρελθόντος”.

Για την αναγνώριση ενσήμων που αποκτήθηκαν από συνταξιούχους που εργάστηκαν μετά τον ν.4387/2016



Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα:  Αναγνώριση ενσήμων που αποκτήθηκαν από συνταξιούχους που εργάστηκαν μετά τον ν.4387/2016

Ακολουθώντας τον δρόμο των Ελλήνων κομμουνιστών

 


Στον ιστότοπο της Κομμουνιστικής Νεολαίας του Μεξικού [1] δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου ένα κείμενο-παρότρυνση προς τους Μεξικανούς φοιτητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, προκειμένου να επιτύχουν κι εκείνοι ανάλογες νίκες στον δικό τους αγώνα:

Για έναν «μακρύ πόλεμο φθοράς» προετοιμάζεται η Δύση


 Ενώ η Ρωσία πιέζει με τον κίνδυνο επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης

Για έναν «μακρύ πόλεμο φθοράς» που «κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα τελειώσει» προετοιμάζεται η Δύση, καθώς κλιμακώνεται καθημερινά σε διάφορα μέτωπα η ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νικόλας Κάλας


 Ο Νικόλας Κάλας ή Νικήτας Ράντος (πραγματικό όνομα Νικόλαος Καλαμάρης, παραδίδεται και ως Καλαμάρας 1907–1988) είναι ένας ποιητής άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά κι ένας ποιητής που πραγματικά ξεχωρίζει μέσα στα ελληνικά γράμματα, τόσο με την ιδεολογική του τοποθέτηση (συνεπής μαρξιστής, του τροτσκιστικού χώρου,  αν και με μεγαλοαστική και φαναριώτικη καταγωγή), όσο ότι αποτελεί κι έναν τολμηρό ανανεωτή της ελληνικής ποιητικής γλώσσας.

Τι συμφώνησαν στις ΗΠΑ;


Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, για να αρχίσουν να ξετυλίγονται όλα όσα αποφασίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες, τα πλατιά χαμόγελα και τις αβροφροσύνες.

Με στόχο τη δημιουργία μιας υπεραγοράς Ανώτατης Εκπαίδευσης


Εναν αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο, που συγκεντρώνει την έως τώρα νομοθεσία για τα ΑΕΙ, με στόχο τη διεύρυνση της υπάρχουσας αγοράς Ανώτατης Εκπαίδευσης με μια πανσπερμία προγραμμάτων και τίτλων σπουδών, διευκόλυνση της όλο και μεγαλύτερης διασύνδεσης των ΑΕΙ με τις επιχειρήσεις, αλλά και μια ευθεία προσπάθεια υπονόμευσης των φοιτητικών συλλόγων ως οργάνων εκπροσώπησης των φοιτητών, παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Χωρίς ντροπή

 
Δεν περνάει βδομάδα που το υπουργείο Εργασίας να μην ανακοινώνει και μια νέα «πρόοδο» στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων και ότι όπου να 'ναι «τελειώνει» με τις ληξιπρόθεσμες. Την ανακοίνωση αυτή επανέλαβε και χτες ο υπουργός μιλώντας σε συνέδριο για την Ασφάλιση, όπου διάνθισε το κυβερνητικό αφήγημα περί «αποτελεσματικότητας» των κυβερνητικών πολιτικών με «αυξήσεις στις συντάξεις» που θα δοθούν το 2023.

Τεράστια συμφωνία εμπορίου και ασφαλείας προωθεί η Κίνα με 10 νησιωτικές χώρες


Μία τεράστια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με τις χώρες του νότιου Ειρηνικού προωθεί η Κίνα, σε μία κίνηση που θα αύξανε δραματικά την περιφερειακή σφαίρα επιρροής της και ήδη έχει προκαλέσει την όξυνση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ και τις συμμάχους της στην περιοχή.

Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στο ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, στις εκλογές

                                                             Ολοι μας και μόνοι τους!

 Φίλοι και φίλες,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ στη Λιβαδειά, σ’ αυτή την όμορφη πόλη της Στερεάς, το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης του ΚΚΕ φτάνει σήμερα και με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, κάθε αγρότη και επαγγελματία, κάθε νέο παιδί και γυναίκα των λαϊκών οικογενειών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/05/1821

Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσού Λέσβου.