Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

«Συνεταιράκια» στην αντιλαϊκή πολιτική τη κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ


«Συνεταιράκια» στην αντιλαϊκή πολιτική τη κυβέρνηση ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ  

Στο 45,21% ανέρχεται, σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κοινοβουλευτική συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2019 - 2023, με την πρώτη διετία να αγγίζει το 48,42%.

Την Κυριακή ζωντανεύουμε ξανά την ελπίδα, με δυνατό ΚΚΕ!

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε μπορούμε πλέον να το πούμε με σιγουριά: Την Κυριακή το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει. Θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό τις επόμενες μέρες και ώρες μέχρι να κλείσει η κάλπη.

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά έχουν κρίση, πείρα και δύναμη! Στους εκβιασμούς η απάντηση είναι μία: ΚΚΕ!


Μέχρι που θα φτάσει ο εκβιασμός του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκούς ανθρώπους που βγάζουν συμπεράσματα και τον εγκαταλείπουν;

Δεν έχει πάτο το βαρέλι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου εργαζόμενων, λαϊκών ανθρώπων, νέων που είχαν εμπιστευτεί σε προηγούμενη φάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στους εκβιασμούς η απάντηση είναι μία: ΚΚΕ!


Δεν έχει πάτο το βαρέλι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου εργαζομένων, λαϊκών ανθρώπων, νέων που είχαν εμπιστευτεί σε προηγούμενη φάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τον ακατάπαυστο αυριανισμό, που «πηγαίνει στον κουβά» μετά την αποκάλυψη των χονδροειδών ψεμάτων που παρουσιάζουν και αναγκάζονται να παραδεχτούν μέχρι και υποψήφιοι βουλευτές του (με τελευταίο επεισόδιο την επιστολή του 99χρονου από τη Λαμία, μετά τα κανακέματα του τύπου «το ΚΚΕ καλά πάει και θα ανέβει στις εκλογές, τώρα να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η δεξιά»), τις τελευταίες ώρες το τροπάρι διανθίζεται...

Απάνω καταπάνω για ισχυρό ΚΚΕ!


Προεκλογικές κουτοπονηριές της τελευταίας ώρας με φληναφήματα περί κυβέρνησης «ειδικού σκοπού»...

που θα αναλάβει να κάνει «κάθαρση» στα σκάνδαλα των υποκλοπών και στο έγκλημα των Τεμπών.

Δεν το αποκλείει λέει ο Τσίπρας... παίρνει την πάσα ο Μητσοτάκης να κινδυνολογήσει περί «σταθερότητας»....

Εκλογικές άδειες


Χορήγηση
ειδικής άδειας για τις εκλογές της 21 Μάη δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να συμψηφιστεί με την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου και οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν.

Η σκέψη να γίνει πράξη με ΚΚΕ δυνατό


Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Αυτό το σύνθημα ενώνει τον κόσμο της δουλειάς, της μόρφωσης και του αγώνα και τον χωρίζει από τον κόσμο της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.

Εκ προμελέτης


Με κάθε ευκαιρία, ο Κυρ. Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, προτεραιότητά τους είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, εμφανίζοντας λίγο - πολύ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως «φάρμακο διά πάσαν νόσον»: Από την αναγνώριση των πτυχίων των καλλιτεχνών, ως τη «θεραπεία των παθογενειών» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως λένε.

Αυξημένα τα κρατικά έσοδα από την ένταση της φοροληστείας του λαού


Την ένταση της φορολεηλασίας σε βάρος του λαού, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως κυβερνητικής σύνθεσης, αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το τετράμηνο Γενάρης - Απρίλης 2023.

Το σημερινό ποτάμι να πλημμυρίσει με χιλιάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τις κάλπες

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα...

Η μέρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Η μέρα που τα ραντεβού που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δήμους, στις συγκεντρώσεις, στις συσκέψεις, στις διαδηλώσεις, θα μετατραπεί σε μια μεγάλη συνάντηση όλων όσοι δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό.

(Δεν) ακολουθεί πολιτική διαφήμιση...


Αν περιμένεις να δεις άλλο ένα πρόσωπο να σου τάζει ότι θα σου λύσει όλα τα προβλήματα ψηφίζοντάς το, τότε βρίσκεσαι σε λάθος κανάλι.

«Ο αντικομμουνισμός στην εποχή μας»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η ημερίδα με θέμα «Ο αντικομμουνισμός στην εποχή μας» που διοργάνωσε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/05/1510

Πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι.

 Σάντρο Μποτιτσέλι