Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Το χρονικό ενός εγκλήματος


 Τον Ιούνη του 2021 ο “Οδηγητής” είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο-χρονικό για την εξέλιξη του εγκλήματος που διαπράττεται εδώ και πάνω από 70 χρόνια εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί ο 11ήμερος βομβαρδισμός του Ισραήλ στη Γάζα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 248 παλαιστινίων, ανάμεσα τους και 66 παιδιά και τον τραυματισμό 1500.

Ελενα Ακρίτα: Εγώ ψήφισα τον δεξιό Δημάρχο στο δήμο μου


Η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα

Η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη δήλωσε ότι στη γειτονιά της (δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού) ψηφίζει δεξιό δήμαρχο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαζε δικό του σχήμα.

Η ελπίδα είναι εδώ - Με Δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη!

Ένα πλατύ κάλεσμα στο λαό της Πάτρας, σημειώνοντας «Η ελπίδα είναι εδώ! - Με δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη!», απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», επισημαίνοντας αναλυτικά:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες του πατραϊκού λαού που με την ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αναδεικνύοντάς το για ακόμη μία φορά πρώτη δύναμη και με μεγάλα ποσοστά.

Πάνω από 140 παιδιά νεκρά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα

Εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες βρήκαν φρικτό θάνατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών στη Γάζα από το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο, που εντείνει την απάνθρωπη πολιτική του σε βάρος των Παλαιστινίων, με την ανοιχτή στήριξη πλέον των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κριτήριο και για τον β' γύρο των εκλογών είναι ποιος υπηρέτησε με συνέπεια τα δικαιώματα του λαού και ποιος όχι

Για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, κριτήριο για τον κόσμο πρέπει να είναι ποιος από τους υποψηφίους έχει υπηρετήσει με συνέπεια τα δικαιώματα των εργαζομένων και ποιος την κυβερνητική πολιτική και όχι οι ταμπέλες του ανεξάρτητου ή όχι. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Αττικής μιλώντας, στο κανάλι «Open» το πρωί της Τρίτης 10 Οκτώβρη.

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη να συστρατευθούν στον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος


 Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, όπως τώρα αλλά και επί δεκαετίες με δολοφονίες αμάχων, με απαρτχάιντ, με βασανισμούς, με φυλακίσεις, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με εποικισμούς τόσο ο πόλεμος και αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Χάρολντ Πίντερ

 
Χάρολντ Πίντερ, μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, πήρε μέρος σε πολιτικούς αγώνες, δε δίστασε να εναντιωθεί στους ιμπεριαλιστές

Χάρολντ Πίντερ, μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, πήρε μέρος σε πολιτικούς αγώνες, δε δίστασε να εναντιωθεί στους ιμπεριαλιστές
Χάρολντ Πίντερ, μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, πήρε μέρος σε πολιτικούς αγώνες, δε δίστασε να εναντιωθεί στους ιμπεριαλιστές

Χάρολντ Πίντερ. Βρετανός συγγραφέας, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής μας.  Παράλληλα, με το συγγραφικό του έργο, ο Πίντερ παίρνει μέρος σε πολιτικούς αγώνες. Ηταν από τους ελάχιστους διανοούμενους της Δυτικής Ευρώπης που κατήγγειλαν την επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Πλήρης συσκότιση

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το Ισραήλ δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι συνέπεια της πολύχρονης κατοχής από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που διαπλέκεται με τους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή.

Αυτό ακριβώς επιχειρούν να συσκοτίσουν όλα τα αστικά κόμματα και επιτελεία, που σε πλήρη ευρωΝΑΤΟική ευθυγράμμιση, από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, μέχρι την Ελληνική Λύση και το φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες», στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή.

Διαφέρουν και στην Τοπική Διοίκηση όσο ... δυο σταγόνες νερό


Τις γνωστές αυριανιστικές μεθόδους ανασύρει ο ΣΥΡΙΖΑ
μπροστά στον β' γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, για να διασκεδάσει από τη μια τις εντυπώσεις από τη νέα καθίζηση της εκλογικής του επιρροής σε δήμους και Περιφέρειες, και από την άλλη για να δικαιολογήσει τη συμπόρευσή του με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ στον β' γύρο, στο όνομα «προοδευτικών - αντιδεξιών» μετώπων, που τροφοδοτούν νέες διεργασίες στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ειδικά μετά την επικράτηση Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επί ποδός στους δήμους της Αττικής, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάει στο β' γύρο

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, υποψήφιοι και υποστηρικτές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους τέσσερις δήμους της Αττικής, ώστε την ερχόμενη Κυριακή να εκλεγούν αγωνιστικές δημοτικές αρχές, για να έχουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι το δικό τους αποκούμπι, το στήριγμά τους στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Νίκαια - Ρέντης είναι οι δήμοι όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει περάσει στον β' γύρο, και τα εκλογικά περίπτερα του συνδυασμού λειτουργούν ασταμάτητα, υποδεχόμενα τον κόσμο.

Αίσχος... και μόνο αίσχος


 Αίσχος... 

 «Είστε με τη "Χαμάς";», έλεγε και ξανάλεγε προχτές το βράδυ στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει την κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τον αγώνα ενός ολόκληρου λαού ενάντια στην κατοχή και στην εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. 

Σημαντική άνοδος για την «Λαϊκή Συσπείρωση» και στις 13 Περιφέρειες της χώρας

 
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις χθεσινές Περιφερειακές εκλογές σε σχέση με τις κάλπες του 2019, αποδεικνύοντας ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα εμπιστεύονται τις δυνάμεις του ΚΚΕ που καθημερινά δίνουν τη μάχη, μέσα και έξω από τα συμβούλιο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, κόντρα στο ενιαίο μέτωπο των αστικών κομμάτων που εξυπηρετούν τα κέρδη των λίγων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/10/1731

Γεννιέται ο Βρετανός επιστήμονας Χένρι Κάβεντις.