Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Αθάνατη αγροτιά

 

UFO παντού!


Ο  Ζάρα εξηγεί γιατί στη χώρα μας δεν κοιτάμε ποτέ για εξωγήινους στον ουρανό.

Καλεί τον Χατζή Νικολάου και μια γλάστρα να μας συνδέσουν τα ΑΤΙΑ με την απόφαση του Άρειου Πάγου για τους πλειστηριασμούς και αισθάνεται παραπλανημένος ως καλλιτέχνης που αντιδρά. 

Η Αρμενία έστειλε στο Αζερμπαϊτζάν προσχέδιο ειρηνευτικής πρότασης


Η Αρμενία έστειλε στο Αζερμπαϊτζάν προσχέδιο ειρηνευτικής πρότασης, με στόχο να διευθετηθεί η διαμάχη των δύο χωρών γύρω από τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Επιστολή κινηματογραφιστών στον Στάλιν


 Αγαπητέ Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς,

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 17ης επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης βγήκαμε στους δρόμους της Μόσχας, του Λένινγκραντ, του Κιέβου, της Τιφλίδας, του Μπακού και της Τασκένδης.

Η αλήθεια για τους πλειστηριασμούς


ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λένε πιο εύκολα το ψέμα κι απ το «καλημέρα» λίγο πριν τις εκλογές.

Λένε όμως και κάποιες αλήθειες...

«25.000 δεν είναι πολλοί».

Ο Στέφανος Σαράφης γράφει από το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ στο Κεράσοβο Ευρυτανίας...


 Ιχνηλατήσαμε από ένα σπάνιο και δυσεύρευτο βιβλίο που κοσμεί την προσωπική μας βιβλιοθήκη και φέρει τον τίτλο: "Ο Ε.Λ.Α.Σ., (έργο του στρατηγού Στέφανου Σαράφη", εκδ. "Σύγχρονο βιβλίο", Αθήνα 1964) μία πολύτιμη γραπτή μαρτυρία του ίδιου του στρατιωτικού διοικητή του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού την οποία σας παρουσιάζουμε μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" .

Γιώργος Ιωάννου

 
Γιώργος Ιωάννου, ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες πεζογράφους της μεταπολεμικής γενιάς. Τα περισσότερα κείμενά του συνθέτουν ως σύνολο μια τοιχογραφία — μωσαϊκό της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε το 1927, αλλά και των ανθρώπων της.

Παίζουν για τη «φανέλα»


Αλλο ένα «τσεκ» στη λίστα του «κοινού προγράμματός» τους
έβαλαν την περασμένη βδομάδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των αρχηγών τους στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών αντίστοιχα. Την ευκαιρία έδωσε η συζήτηση για την «απάντηση» της ΕΕ στα μέτρα «προστατευτισμού» που παίρνουν οι ΗΠΑ, με στόχο την «αναζωογόνηση» της βιομηχανικής τους βάσης, στο έδαφος της «πράσινης μετάβασης» και με το βλέμμα στραμμένο στον ανταγωνισμό με την Κίνα.

Ο χαιρετισμός από την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας


Αγαπητοί σύντροφοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ),

Το Κεντρικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας εκφράζουμε ταξικό και διεθνιστικό χαιρετισμό με αφορμή τη διεξαγωγή του 13ου Συνεδρίου σας.

Δεκάδες χιλιάδες κάτω από τα ερείπια, εκατομμύρια σεισμόπληκτοι αβοήθητοι


 ΤΟΥΡΚΙΑ

Αυξάνεται συνεχώς η οργή των εκατομμυρίων σεισμόπληκτων στην Τουρκία για την ουσιαστική ανυπαρξία κρατικής στήριξης, ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι σε Τουρκία και Συρία από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φλεβάρη ξεπερνούσαν τους 41.000. Σε ορισμένες περιπτώσεις σωστικά συνεργεία ανέσυραν ακόμα και χθες ζωντανούς από τα συντρίμμια, κάτω από τα οποία ωστόσο εκτιμάται ότι πιθανότατα βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ακόμα νεκροί.

Εφάπαξ επίδομα, μόνιμη κοροϊδία από την κυβέρνηση στους συνταξιούχους


Να ξεγελάσει με προσωρινά επιδόματα τους συνταξιούχους, που στενάζουν από το νέο κύμα ακρίβειας, επιχειρεί και πάλι η κυβέρνηση. Χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει ένα έκτακτο εφάπαξ βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/2023» και περιόρισε το ύψος αυτού «μεταξύ 200 και 300 ευρώ», ανάλογα με το ποσό της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξαγγελίες θα εξειδικευτούν σήμερα από το οικονομικό επιτελείο, ενώ συμπλήρωσε πως η συνολική παροχή που θα δοθεί εφάπαξ θα προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ.

NΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ πολιτικής απάτης για τους πλειστηριασμούς

 
Άδωνις Γεωργιάδης
, υπουργός Αναπτύξεως κι Επενδύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη (ΝΔ), μόλις δύο χρόνια πριν: 

 «Προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει»! 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/02/1568

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 άνθρωποι- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.