Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Μανιφέστο, του ΣΕΚΕ (Κ), "Πόλεμος κατά του πολέμου"


"Εργάτες, αγρότες, πρόσφυγες!". Έκλεισαν δέκα χρόνια απο το παγκόσμιο μακελιό.Απο όλες τις μεριές δημοσιογράφοι,πολιτικάντηδες, παπάδες, διανούμενοι εφώναζαν πως η πατρίδα αγωνιζότανε για δίκαια και ελευθερία των λαών.

Πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών στην ΕΣΣΔ

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουλίου στη χώρα μας επηρέασαν συνολική έκταση μεγαλύτερη των 130.000 στρεμμάτων.

Ωρομίσθιο 1,66 ευρώ!


 Μια 22χρονη Ιταλίδα απευθύνθηκε σε εμπορική επιχείρηση ζητώντας δουλειά. Της προσφέρθηκε να εργαστεί ως πωλήτρια με μισθό ...280 ευρώ τον μήνα και ωράριο 10 ώρες τη μέρα και συνεχές το Σάββατο! Της ζήτησαν δηλαδή να δουλεύει τουλάχιστον 60 ώρες τη βδομάδα, με μισθό που αντιστοιχεί σε 1,66 ευρώ την ώρα!!!

Η Πελόζι αναχώρησε από την Ταϊβάν, παραμένουν η ένταση και η μεγάλη κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων


Η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, αναχώρησε σήμερα από την Ταϊβάν, ολοκληρώνοντας μια επίσκεψη που έριξε «λάδι στη φωτιά».

Η μέρα που ο Μίσα έκλαψε


Σαν σήμερα, στις 3 Αυγούστου 1980, έπεφτε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας, με μια τελετή λήξης που έμεινε στην ιστορία ως μία από τις ωραιότερες όλων των εποχών, με πρωταγωνιστή τη μασκότ των Αγώνων, το Μίσα.

Ανδρέας Εμπειρίκος

 


Γεννημένος το 1901 στην Μπραΐλα της Ρουμανίας, ο Ανδρέας Εμπειρίκος , γόνος της αστικής οικογένειας των Εμπειρίκων, ανδριώτικης καταγωγής, με σπουδές φιλοσοφίας και αγγλικής φιλολογίας και ασχοληθείς με την ψυχανάλυση κοντά στον ιδρυτή της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας του Παρισιού Ρενέ Λαφόργκ.

Μηχανισμός αποζημίωσης των βιομηχάνων από τα λαϊκά νοικοκυριά


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
 
Μηχανισμό αποζημίωσης των βιομηχάνων που θα κληθούν, βάσει της απόφασης της Κομισιόν, να περικόψουν την κατανάλωση ποσοτήτων φυσικού αερίου στην παραγωγική τους δραστηριότητα, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ανάγκη για ολόπλευρη προστασία των γυναικών από τους παράγοντες που τις αφήνουν εκτεθειμένες στην ανασφάλεια και στη βία


 Οι τρεις αποτρόπαιες δολοφονίες γυναικών, που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια των συντρόφων και πρώην συντρόφων τους μέσα στα τελευταία 24ωρα, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για ολόπλευρη προστασία των γυναικών από τους παράγοντες που τις αφήνουν εκτεθειμένες στην ανασφάλεια και στη βία.

3/8/1980 Σωτηρία Βασιλακοπούλου, η γελαστή συντρόφισσα

 
Δεν είναι από τα εύκολα χρέη για τον δημοσιογράφο να μπορέσει να καταγράψει όλο αυτό το βουβό πόνο, που πνίγει το σπίτι της αξέχαστης συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. (...)

Με αφορμή τη συζήτηση για τις αλλαγές σχετικά με το έγκλημα των δολοφονιών γυναικών


ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

 Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, έχει πυροδοτηθεί η συζήτηση για τη θέσπιση της «γυναικοκτονίας» ως αυτοτελούς ειδικού εγκλήματος στο Ποινικό Δίκαιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι τώρα, έχει εξαγγείλει τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας γενικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική τροπολογία, η οποία τελικά απορρίφθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συστάσεις ατομικής προστασίας ... διά πάσαν νόσον

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
 
 Υποδείξεις και ενδεχομένως νέα πρόστιμα θα περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη

Στα βουνά των ανταρτών δεν χωράν τα κέρδη των καπιταλιστών!

 
Στα βουνά των ανταρτών δεν χωράν τα κέρδη των καπιταλιστών!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/08/1492

Ο Χριστόφορος Κολόμβος, αναζητώντας δυτική θαλάσσια οδό προς την ανατολική Ασία, ξεκινά για το ταξίδι, που θα τον οδηγήσει στις ακτές της Καραϊβικής. Έφτασε στις Μπαχάμες στις 12 του Οκτώβρη, έχοντας ωστόσο την εντύπωση ότι βρισκόταν στις Ανατολικές Ινδίες. 

Ο Κολόμβος ξεκινάει για την ανακάλυψη της Αμερικής