Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Στα τσακίδια!

Με μια νέα ανακοίνωση - τραγέλαφο, η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αφού αναμασάει τις συκοφαντίες περί «βίαιων επεισοδίων από στελέχη του ΠΑΜΕ» στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, εκεί δηλαδή που με φουσκωτούς και μπράβους πήγε να στήσει «συνέδριο» με νόθους και εργοδότες, ανακοινώνει ότι αφού τερματίστηκε η θητεία της (... νωρίς το ανακάλυψαν!), προχωράει και σε κλείσιμο του κτιρίου της ΓΣΕΕ, καλώντας την Αστυνομία να αναλάβει την περιφρούρηση του λουκέτου...

Η πρώτη απεργία σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κηρύσσουν απεργία, 12 Απρίλη 1942, που κρατά έως τις 21 του Απρίλη. Στην απεργία αυτή πήραν μέρος πάνω από 50.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο. Είναι ο πρώτος μεγάλος απεργιακός αγώνας της Κατοχής (και πρώτη δημοσιοϋπαλληλική απεργία σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη).

Ο Κουρουμπλής του «προοδευτικού μετώπου» αγκαλιά με τον Αμβρόσιο

Αγκαλιά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που έχει διακριθεί για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο, βγήκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά πόσο ...ευρύχωρο είναι το περιβόητο «προοδευτικό μέτωπο».

Η τραγωδία της Νιάλας

Ήταν 12 τ’ Απρίλη του 1947. Μέρες Πάσχα. Ο λαός μας ανηφορίζει το δικό του γολγοθά, μέσα στη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Μετά την απελευθέρωση από την κτηνώδη ναζιστική κατοχή, ο ηρωικός αγώνας του λαού μας για ανεξαρτησία, λαοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει ανεκπλήρωτος. Οι νέοι δυνάστες, οι αδίστακτοι αποικιοκράτες Εγγλέζοι κι ακολούθως  οι Αμερικανοί ληστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, σφίγγουν αλύπητα τη θηλιά της καταπίεσης.