Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

«Η δύναμη βρίσκεται σε αυτούς που κάνουν αυτόν τον πλανήτη να γυρίζει…»


Οι Κοινοί Θνητοί, το αγαπημένο συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας, δεν κατατάσσεται μουσικά σε κανένα συγκεκριμένο είδος, καθώς η τέχνη τους παράγεται από την συσσώρευση ετερόκλητων στοιχείων! Τους αρέσει να μπλέκουν ρυθμούς και μουσικά όργανα και να “μιξάρουν” μεταξύ τους ένα συνονθύλευμα  ηχοχρωμάτων, που σε ταξιδεύει από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ροκ, μέχρι το χιπ χοπ.

Πεζοπορίες της ΚΝΕ στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ ενόψει της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης


Πεζοπορίες στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της δραστηριότητας μπροστά στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Νεστόριο.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στις νέες επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία


 Στη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου, οι ηγέτες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν για την άμεση εφαρμογή αποφάσεων με καταστροφικές συνέπειες ενάντια στους λαούς και με στόχο να μοιραστούν αμύθητα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να κερδίσουν στον ανταγωνισμό από τη μοιρασιά πρώτων υλών, πηγών Ενέργειας, μεριδίου αγορών, αλλά και τον έλεγχο του δρόμου των εμπορευμάτων.

Η καρδιά της πόλης


Τι ήταν το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην καρδιά της πόλης του Λαυρίου; Ακριβώς αυτό, η καρδιά του Λαυρίου. Μια μεγάλη καρδιά που χώραγε όλους τους βασανισμένους, όλους τους διωκόμενους, όλους τους κολασμένους.

Παιδί και Διακοπές


Το καλοκαίρι, η αγαπημένη εποχή του χρόνου για τα παιδιά, είναι εδώ... Οι οικογενειακές διακοπές προετοιμάζονται και οργανώνονται... Η δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φανή Κολλίτσα και η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Ιλιάνα Ναζεντιάδου μοιράζονται μαζί μας
σκέψεις για την αξία και σημασία της διακοπής της παιδαγωγικής διαδικασίας, για τον ρόλο καλοκαιρινών οργανωμένων προγραμμάτων στην ανάπτυξη του παιδιού, για το αν και πώς μπορεί το διάστημα των διακοπών να αξιοποιηθεί για την αφομοίωση όσων έχουν διδαχθεί μέσα στη σχολική χρονιά ή την προετοιμασία της επόμενης.

Η τραγωδία του Σεβέζο στην Ιταλία

Η Λα Μπριάντσα, ο «Κήπος της Λομβαρδίας», όπως με καμάρι την αποκαλούσαν οι κάτοικοί της, ήταν μια ειδυλλιακή, ευημερούσα περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Ομως τον Ιούλη του 1976 μεταμορφώθηκε σε ένα εφιαλτικό, σεληνιακό τοπίο.

Το Σεβέζο, μια από τις πολλές μικρές πόλεις της περιοχής, γίνεται το επίκεντρο μιας πρωτοφανούς «βραδυφλεγούς» τραγωδίας. Στην πόλη βρισκόταν το υπερσύγχρονο εργοστάσιο ICMESA, ιδιοκτησίας μιας μεγάλης ελβετικής εταιρίας, το οποίο παρήγαγε χημικά προϊόντα.

Ποια φοροδιαφυγή κυνηγά η κυβέρνηση


 Η φορολογική πολιτική που ξεδιπλώνει η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέχεια της φορολογικής πολιτικής που τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Ενταση της φοροληστείας για τον λαό και νέες ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Η μοναδική πρωτοτυπία της κυβέρνησης είναι ότι προσπαθεί να κάνει «το μαύρο άσπρο». Να εμφανίσει τον νέο γύρο επίθεσης ως «ελάφρυνση», ως «φορολογική συμμόρφωση».

Εξαντλημένα πληρώματα, υπερήλικα πλοία, εισιτήρια - φωτιά


 «Σε φόρμα» όμως η κερδοφορία των ακτοπλοϊκών ομίλων, που επιδοτούνται αδρά και στηρίζονται με κάθε τρόπο από το κράτος

 «Των παθών τους τον τάραχο» περνάνε επιβάτες και ναυτεργάτες στην ακτοπλοΐα και αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι των θαλάσσιων ενδομεταφορών, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που απορρέει από τον Κανονισμό 3577/92 της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, όπως τον έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, από τη μια έχουν πάει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια «στον θεό», μετατρέποντας σε όνειρο θερινής νυκτός μία μικρή ανάσα στα νησιά για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Μπάιντεν: Θέλω συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας για να ενισχυθεί το NATO


Τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για την ενίσχυση της νοτιοανατολική πτέρυγας του ΝΑΤΟ επιδιώκει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώνοντας ότι στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής «τρέχουν» διεργασίας που οδηγούν σε επικίνδυνους συμβιβασμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Σε αναζήτηση της επαναφοράς του ως αξιόπιστης εναλλακτικής για το σύστημα


Σ
ε τροχιά έντονης κινητικότητας έχει εισέλθει ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να «σέρνει τον χορό» έπειτα απ' την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί μετά την αποχώρηση του Ανδ. Λοβέρδου, που συνοδεύτηκε από σενάρια ακόμα και για ίδρυση νέου φορέα.

Από την ίδια παρτιτούρα...


«Από μια ευρύτερη, πιο στρατηγική οπτική»

περιέγραψε ο πρωθυπουργός«τα χρόνια που έρχονται»

στις προγραμματικές δηλώσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/07/1509

Γεννιέται ο Γάλλος Θεολόγος Ιωάννης Καλβίνος, ένας από τους διαμορφωτές του δόγματος του Προτεσταντισμού.

10/07/1774

Ξεκινούν στην πόλη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή της σημερινής Βουλγαρίας οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσικής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας που καταλήγουν με την υπογραφή της ομώνυμης Συνθήκης.