Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Οδησσό έπειτα από νυκτερινή ρωσική επίθεση


Η πόλη της Οδησσού έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έπειτα από επίθεση με καμικάζι drones που εξαπέλυσε η Ρωσία την χθεσινή νύκτα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Μόνο η δεξιά τσέπη μπορεί και πρέπει να είναι πλούσια;


#Αριστεροί με δεξιά τσέπη#,  #ταιριάζει  η κομμουνιστική ιδεολογία με πλούσια ζωή#;
Είναι κάποια από τα ιδεολογήματα της αστικής προπαγάνδας για τη συκοφάντηση των κομμουνιστών. Επανέρχονται το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερη ένταση προσωποποιημένα (Μποφίλιου). Στόχο, όμως, έχουν την κομμουνιστική ιδεολογία, το όραμά της για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και την πρωτοπόρα καθημερινή δράση των ανθρώπων κομμουνιστών για την πραγμάτωσή της και την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Εκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ


Άνοιξε τις πύλες  της η Έκθεση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (30/12/1922) με τίτλο: «ΕΣΣΔ... κ' είσαι τραγούδι κ' είσαι φως στης εργατιάς το στόμα» (Γ. Ρίτσος).

Στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ θα δώσει τη φετινή αμοιβή του


Στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ θα δώσει -σύμφωνα με πληροφορίες- τη φετινή του αμοιβή από τον Παναθηναϊκό, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς

Να χαίρονται τον ΓΓ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για χρηματισμό απ το Κατάρ και ο νεοεκλεγείς ΓΓ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Αλέξανδρος Δελμούζος


Παιδαγωγός, αστός μεταρρυθμιστής την εποχή της ανόδου της αστικής τάξης, εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού Δημοτικισμού.

Ο Αλέξανδρος Δελμούζος γεννήθηκε στην Άμφισσα στις 31/12/1880 και προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια της πόλης. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου γνωρίστηκε με το Γεώργιο Σκληρό.

Καμία αναμονή, όλοι στους δρόμους στις 17 Δεκέμβρη!


Μια βδομάδα μένει μέχρι τα μεγάλα συλλαλητήρια του επόμενου Σαββάτου 17 Δεκέμβρη,
που προγραμματίζονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Κινητοποιήσεις που οργανώνονται από δεκάδες εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία του προηγούμενου μήνα, όταν η μαζική συμμετοχή της εργατικής τάξης και του λαού ανέδειξε τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν για κλιμάκωση και συντονισμό της πάλης.

Η ανησυχία, ο προβληματισμός, η λαϊκή οργή πρέπει να βρουν διέξοδο στη συμπόρευση με το ΚΚΕ

 
Η ανησυχία, ο προβληματισμός, η λαϊκή οργή σε μια επιλογή πρέπει να καταλήξουν: στη συμπόρευση με το ΚΚΕ! Ναι, τώρα είναι η ώρα να πορευτούμε μαζί! Να πάρετε όλοι και όλες τη θέση σας δίπλα στο ΚΚΕ στους αγώνες, σε όλες τις μάχες παντού και στις εκλογές με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία. Για να ανασάνει ο λαός από τη σημερινή μαυρίλα.

Η ίδια η ΕΕ των μονοπωλίων αποτελεί «φυτώριο» διαφθοράς


Οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς ''αίματος'' της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών από τα κράτη της ΕΕ το 2021


 Ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 200 δισ. ευρώ

 Οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δαπάνες ξεπέρασαν τα 200 δισ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε χτες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αμυνας (ΕΟΑ) και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών - μελών του ΕΟΑ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/12/1790

Γεννιέται ο Αυστριακός περιηγητής και ιστορικός Γιάκομπ Φαλμεράιερ.

10/12/1830

Γεννιέται η Αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον.