Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Πώς μας θέλει η «αληθής Δημοκρατία»


Πώς μας θέλει η «αληθής Δημοκρατία» -
Κώστας Βάρναλης

Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ.
Να μη νογάω και να 'χω το στόμα βουλωτό.
Να μη με φαρμακών' η μπόχα του καιρού μου.

Διαμαρτυρία στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης για την απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) μαζί με εκπροσώπους άλλων Σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Ο φιλαλήθης Θάνος Πλεύρης – «Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης»

 


Έχουν περάσει λίγα χρόνια από τότε.

Τόσα ώστε ο κύριος Θάνος Πλεύρης να μετακινηθεί από το ΛΑΟΣ του Kαρατζαφέρη στην πολιτική αγκαλιά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια διέπρεψε ως βουλευτής της ΝΔ τόσο ώστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να εκτιμήσει την αξία αυτού του πολιτικού ογκόλιθου. Έτσι, ο κύριος Θάνος Πλεύρης είναι πλέον ένας υπουργός Υγείας με  απαράμιλλο… ανθρωπισμό! (βίντεο).

Για τους λιμενικούς


Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ) είναι από τη νομοθεσία μηχανισμός καταστολής. Ωστόσο, δεν ταυτίζονται όλοι οι λιμενικοί, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα, με τον κατασταλτικό χαρακτήρα του Σώματος που υπηρετούν. Ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση λιμενικών για καταστολή πλήθους είναι αντίθετα στην ευθύνη για την προστασία της ζωής στη θάλασσα και τη στεριά. Είναι κόντρα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών. Οι λιμενικοί δεν πρέπει να γίνονται εργαλεία στην καταστολή προσφύγων και μεταναστών, στα γεωπολιτικά παιχνίδια και παζάρια που κάνουν οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν έχουν καμιά δουλειά να σηκώνουν χέρι απέναντι στους ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου συνιστά ο κυβερνητικός ανασχηματισμός


Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δε συνιστά κάποιου είδους “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες.

Δεκαπέντε εργάτες υφαντουργοί στη Γαστόνια απειλούνται με θάνατο της ηλεκτρικής καρέκλας


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
, Αύγουστος (Του ανταποκριτού μας). Μόλις έσβησε η αγανάκτηση που επροκάλεσε η δολοφονία του Σάκκο και Βανζέττι και άλλοι εργάτες διατρέχουν και πάλι τον κίνδυνο να θυσιασθούν στην αμερικάνικη δικαιοσύνη. Οι δολοφόνοι του Σάκκο και Βανζέττι απαιτούν τον θάνατο 15 αθώων εργατών της υφαντουργίας.

Στέφανος Γκιουζέλης: Ο θάνατός του και το τέλος του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο

 


Βγείτε μπροστά

για μια μικρή ματιά
άγνωστα, καλυμμένα πρόσωπα, και δεχτείτε
την ευγνωμοσύνη μας!

Μπέρτολ Μπρεχτ
από το «Εγκώμιο στη παράνομη δουλειά»

Κόφτες


Οι δεκάδες χιλιάδες λιγότεροι εισαχθέντες στα ΑΕΙ, που καταμετρήθηκαν με την ανακοίνωση των βάσεων την περασμένη βδομάδα, ήταν το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που θέσπισε η κυβέρνηση και την οποία υπερασπίζεται με προκλητικές δηλώσεις, περί «φοιτητών που εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια».

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι τζόγος !


Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης
, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση!!

H δημιουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) μετατρέπει εντελώς την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, ολοκληρώνοντας αυτό που ξεκίνησε με νόμο το 2012 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, συνέχισε και επικαιροποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου του 2016. Στο νέο Ταμείο, ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει έναν «ατομικό κουμπαρά» που δεν θα μπορεί να ακουμπήσει, στον οποίο θα κατατίθενται οι εισφορές του. 

Υπογράφεται συμφωνία για νέες βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα


Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα στήνουν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που αναμένεται να έχει διάρκεια πέντε χρόνων αντί να ανανεώνεται σε ετήσια βάση. Πρόκειται για ακόμα μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν στο επίκεντρό τους τους ανταγωνισμούς τους με Κίνα και Ρωσία.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και όχι αναστολές και διαθεσιμότητες


Θεσσαλονίκη 30/8/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα ζούμε στους Δήμους την αποθέωση του ιδεολογήματος
της «ατομικής ευθύνης». Δεκάδες συνάδελφοι μπαίνουν ή πρόκειται να μπουν σε
υποχρεωτική διαθεσιμότητα, άνευ αποδοχών, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκέντρωση την Τετάρτη έξω από τα δικαστήρια


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τα ζωντανά Συνδικάτα τους, όλους τους συνδικαλιστές που αναγνωρίζουν τη σημερινή διοίκηση του ΕΚΠ σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο Πατρών τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τον Ιούνη ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας οι απαξιωμένοι και νόθοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


31/08/1847

Πεθαίνει ο Ιωάννης Κωλέττης, Φιλικός, ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821, ιδρυτής του Γαλλικού Κόμματος και κατόπιν Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1844-1847).