Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Λίγη ντροπή

*

 Δεν ξέρουμε, ούτε μας απασχολεί το πώς ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις εσωκομματικές του εκλογές.

Οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία


Στην 80ή ημέρα βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο και την Ρωσία να προετοιμάζονται για μια παρατεταμένη σύγκρουση. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής: 

Σε πολύμορφες εκδηλώσεις του ΚΚ Τουρκίας για την κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των δύο λαών


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρίσκεται στην Τουρκία από την Τετάρτη 11/5, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Τουρκίας.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη

 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε εκδήλωση της ΤΕ Έβρου με θέμα «Οι κίνδυνοι από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική και ενεργειακή πύλη - Οι θέσεις του ΚΚΕ υπέρ του λαού», στο ξενοδοχείο «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν ξεχνούν τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του Οργανισμού


 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ,κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα παρουσιάστηκε με κοντή μνήμη και μίλησε για τα προβλήματα του σήμερα, αγνοώντας τις διαχρονικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών, ειδικά στην Θεσσαλονίκη.

«Φαντασία μου πλανεύτρα, είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα»


Τι ακούσαμε την 1η μέρα στο 10ο Συνέδριο (;) της ΕΔΟΘ

Το ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα των εργαζομένων ήταν γνωστό.

Να προσπαθούν, όμως, οι εκπρόσωποι της ΝΔ να παρουσιάσουν ότι η κυβέρνηση «δουλεύει για εμάς» και είναι στο πλάι των εργαζομένων και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ «ότι είχαν λύσει σχεδόν όλα μας τα προβλήματα όταν αυτός κυβερνούσε» και πόσο πιο ειδυλλιακή θα είναι η ζωή μας αν ξαναβγεί κυβέρνηση, μας ξεπερνάει. Γιατί η πρόκληση καταντάει ανέκδοτο...

Κάλεσμα συμπόρευσης με εργαζόμενους, επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες στις τουριστικές περιοχές

 


ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Φυλλάδιο για τον Τουρισμό κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε όλες και όλους τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, στους μικρούς επαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Φρανκ Σινάτρα

 


Ο Φρανκ Σινάτρα στον κινηματογράφο. Το μυαλό πολλών θα πάει στα ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο τραγουδιστή της Αμερικής, με τους εκατοντάδες εκατομμύρια δίσκους, τις βιογραφικές προσεγγίσεις του μύθου του, τις κινηματογραφήσεις τραγουδιών του, πριν από τη ζαλάδα των βίντεο κλιπ.

Οι μύθοι καταρρέουν, η ελπίδα μονάχα στην πάλη των λαών!

 
Περίοδος κατάρρευσης διαφόρων μύθων είναι αυτή που διανύουμε, με καταλύτη τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που οξύνεται στην Ουκρανία. Και, παρά τις νέες μεγάλες δυσκολίες που ζει ο λαός, ταυτόχρονα, αυτή η κατάρρευση των μύθων φανερώνει τις μεγάλες αντιφάσεις του συστήματος, επομένως και τα όριά του, το γεγονός ότι ο αντίπαλος της εργατικής τάξης δεν είναι παντοδύναμος και ανίκητος. Μετά, λοιπόν, τους μύθους περί του «τέλους της Ιστορίας», της «ειρήνης και σταθερότητας διαρκείας» που διακήρυτταν τα παπαγαλάκια της αστικής εξουσίας κατά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις αρχές του 1990, σήμερα, με την όξυνση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τις επιπτώσεις του, καταρρέουν κάμποσοι ακόμα μύθοι.

Αζοφικές Κυρίες στον Πάπα


Δεν είναι βέβαια δουλειά του Ποντίφικα να γίνεται ανθρακωρύχος του Διαδικτύου. Και βέβαια το Βατικανό δεν απουσιάζει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τύπο με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, φωτογραφίες, πάντα προσεκτικά επιλεγμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του τεράστιου σε επιρροή,  μικροσκοπικού δε κρατιδίου.

Η ευρωατλαντική υποκρισία στα καλύτερά της!

Τα μαχητικά αεροσκάφη των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ πετούν πάνω από την Ακρόπολη

Συμβολική πτήση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μάη μεταξύ 15.15 και 15.40, πάνω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο της άσκησης «Tiger Meet». Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα... καλύπτοντας «ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου».

Μήνυμα αλληλεγγύης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία 301 Τούρκων ανθρακωρύχων στη Σόμα


 Δεν ξεχνάμε!

Δεν συγχωρούμε!

8 χρόνια από τη δολοφονία 301 εργατών της Σόμα!

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!

Σκιαμαχίες σε ΝΑΤΟική γραμμή


Περίσσεψαν χτες οι κορόνες περί «πατριωτισμού» και «εθνικής γραμμής» από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, στη συζήτηση επί της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις. «Πατριωτικό καθήκον» βάφτισε ο Κυρ. Μητσοτάκης την ψήφιση της Συμφωνίας, «πατριωτική στάση» είναι η «διαπραγμάτευση μεγαλύτερων ανταλλαγμάτων από τις ΗΠΑ και εγγυήσεων για την ασφάλεια της χώρας», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/05/1796

Ο Άγγλος γιατρός Εντουαρντ Τζένερ, παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.

14/05/1854

Ο Βασιλιάς Όθωνας ανακηρύσσει την ουδετερότητα της Ελλάδας και διορίζει νέα κυβέρνηση υπό τον Αλ. Μαυροκορδάτο.