Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

...μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στον κόσμο

Η Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη , η μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη στη Ρωσία και μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στον κόσμο. Προς τιμήν μιας τέτοιας σημαντικής επετείου - στο βίντεο, που συλλέχθηκε από το αρχειακό υλικό της βιβλιοθήκης στο όνομα "Λένιν"-библиотека имени лениа

Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς

Με λένε Ζωή και μεγαλώνω μόνη μου τον γιο μου, όταν ο πατέρας του, αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη και με εγκατέλειψε ενώ ήμουν έγκυος στον τρίτο μήνα.

Το ΝΑΤΟικό «θερμοκήπιο»

Στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου επικεντρώνεται το τελευταίο διάστημα η προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης, με την ελληνική να καλλιεργεί εφησυχασμό ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απορρίπτουν τις αμφισβητήσεις της και εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ότι «ενημερώνουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας» και «διαπιστώνουμε πλέον με ικανοποίηση ότι τα επιχειρήματά μας γίνονται αποδεκτά».

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν γίνονται για να ταλαιπωρείται ο κόσμος και η πόλη


Βγήκε στο «μεϊντάνι» ξανά η διοίκηση του Οργανισμού για να επιτεθεί στους εργαζόμενους με αφορμή τις αιτιολογημένες κινητοποιήσεις τους. 

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν γίνονται για να ταλαιπωρείται ο κόσμος και η πόλη όπως αναφέρει η διοίκηση, το αντίθετο μάλιστα.

Το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που δίνει απαντήσεις στα αδιέξοδα του λαού


 'Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι”.

Τι άλλο να πει κανείς, όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου για την κοινωνική πολιτική! Προκαλεί η κοροϊδία σας, να ονομάζετε «κοινωνική πολιτική», τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού.

Η Συμφωνία ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής

 
«Ως προς το ΕΑΜ ο πρώτος μας στόχος είναι να του αποσπάσουμε τον ΕΛΑΣ. Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν κατορθώσουμε να υπογραφεί το Σύμφωνό μας από τον ΕΛΑΣ αντί του ΕΑΜ... Ο δεύτερος στόχος συνίσταται στην αποκοπή των δημοκρατικών, καθώς και της μη κομμουνιστικής μάζας από τους κομμουνιστές ηγέτες της».

Ε. Μάγιερς1

Μαύρα σύννεφα


«Η δημιουργία ΝΑΤΟικών βάσεων δεν θα κάνει πιο ασφαλείς ούτε τη Φινλανδία ούτε τη Σουηδία. Αντίθετα, θα θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που μένουν σε πόλεις οι οποίες θα φιλοξενήσουν τέτοιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οταν ξεσπούν στρατιωτικές δραστηριότητες, τα χτυπήματα κατευθύνονται πρώτα απ' όλα στη στρατιωτική υποδομή του αντιπάλου».

Σταμάτημα λειτουργίας από 1η Αυγούστου επιδιώκει η κυβέρνηση!

*
 
ΛΑΡΚΟ

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ την 1η Αυγούστου ενημέρωσε ο ειδικός εκκαθαριστής τους διευθυντές των εργοταξίων της εταιρείας, σε μια ακόμα εξέλιξη στο πλαίσιο του εγκλήματος που ετοιμάζεται.

Η μεγάλη εικόνα δεν χωρά στη φωτογραφία...


Με τον 19χρονο μαθητή από το Ιράν Kourosh Baygi Nourmohammadi, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, συναντήθηκε χτες ο πρωθυπουργός, για να αναφερθεί στις «ευκαιρίες» που δίνει η κυβέρνηση στα προσφυγόπουλα.

Μεγάλη νίκη των μεταναστών οικοδόμων στην Δανία

 
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταναστών οικοδόμων από την Πολωνία και τη Ρουμανία που δουλεύουν στη Δανία είχαν αποτέλεσμα.

Κατασκευάζοντας πλειοψηφίες μέσα από δημοσκοπήσεις...


 Τι άλλο θα δούμε! Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε η κυβέρνηση για να εμφανίσει την επιθυμία της περίπου σαν ...λαϊκή απαίτηση! Ο λόγος για τον νέο νόμο-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τον οποίο έχουν απορρίψει το σύνολο σχεδόν των συλλόγων φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών των ΑΕΙ. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/07/1535

Πεθαίνει ο Άγγλος πολιτικός, φιλόσοφος και συγγραφέας Τόμας Μορ.

06/07/1808

Γεννιέται ο Γερμανός ιστορικός Γιόχαν Γκούσταβ Ντρόιζεν.