Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

«Της Ρόζας ο καημός»

«Της Ρόζας ο καημός» ονομάζεται το νέο τραγούδι του τενόρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τραγουδοποιού Κώστα Θεοχάρη.

Οι στίχοι είναι του Ηλία Μάστορη

H μουσική και η ερμηνεία του Κώστα Θεοχάρη

H ενορχήστρωση του Βαγγέλη Μαχαίρα

Παίζουν:

Γιώργος Μάκρας - κιθάρες

Βασίλης Αρμένης - πιάνο

Αποχαιρετά με σεβασμό τη μεγάλη ηθοποιό Ασπασία Παπαθανασίου

Ένα μικρό οδοιπορικό στη σημαντική της πορεία αποδεικνύει τη μεγάλη της αξία, ως μια καλλιτέχνιδα, μια σημαντική γυναίκα του θεάτρου. Μέσα από την πορεία της ζωής της και το έργο της, επιβεβαίωσε ότι οι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι πάντα “παρόντες” στην εποχή τους, υπηρετούν το δίκιο, τις ανάγκες των πολλών. Έτσι πορεύτηκε με το δικό της τρόπο, αφήνοντας πίσω τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη.

Για τα «αντι-ΚΚΕ» κατασκευάσματα εκ Γερμανίας

Το «αντι-ΚΚΕ» δημοσίευμα

Στις 6 Ιούνη 2020 δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τίτλο «Το Μεταναστευτικό "διχάζει" την Αριστερά». Συγγραφέας του άρθρου εμφανίζεται ένας γεωλόγος που σπούδασε στη Γερμανία και ζει στην Αθήνα.

Το άρθρο έχει αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής διαδικτυακής εφημερίδας «DIE ROTE FAHNE», που καταπιάνεται με το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη και ασκεί κριτική στο ΚΚΕ, για …«πλημμελή ανάλυση».

Θα σας δυσκολέψουμε, για να ανοίξει ο δρόμος οι νέοι να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης,

Φέρατε ένα νομοσχέδιο προς διαβούλευση μέσα στην πανδημία με κλειστά σχολεία, Πανεπιστήμια, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα στον κόσμο της Εκπαίδευσης, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στους φοιτητές, να συζητήσουν, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις.
Φυσικά, η κυρία υπουργός είπε ότι εν μέσω πανδημίας ο κόσμος μπορούσε να τοποθετηθεί μέσω της διαβούλευσης.

Αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό των ΗΠΑ, που έρχεται αντιμέτωπος με τη βία και την καταστολή της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο ρατσισμός και οι κοινωνικές ανισότητες, που αυτήν την περίοδο για άλλη μια φορά ήρθαν στην επιφάνεια, τόσο με τη στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ όσο και με το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από την πανδημία, είναι η άλλη όψη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας των ΗΠΑ, που με τη συνένοχη στάση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ έχουν επιβάλει τον εγκληματικό αποκλεισμό της Κούβας, απροκάλυπτα επεμβαίνουν στη Βενεζουέλα, ενισχύουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ κ.ο.κ.

Προετοιμασία εδάφους

«Εν αναμονή της οριοθέτησης των ανεπίλυτων θαλάσσιων συνόρων, καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μη θέσουν σε κίνδυνο ή να εμποδίσουν την επίτευξη τελικής συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα». Αυτά είπε μόλις την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε για το «τουρκολιβυκό μνημόνιο», προσθέτοντας μάλιστα πως η Ελλάδα έχει επίσης «θαλάσσιες αξιώσεις» (!) στην περιοχή όπου αναφέρεται το μνημόνιο της Τουρκίας και της Λιβύης.

Η ελληνο-ιταλική συμφωνία δε χωράει πανηγυρισμούς

Η συμφωνία για τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο κρατών, δε χωράει πανηγυρισμούς.

Πρόκειται για συμφωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που εμπλέκονται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι είναι σε εξέλιξη, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.

Σοβαρές καταγγελίες για την καραντίνα, από ταξιδιώτες, που εκθέτουν την Ελλάδα

Σοβαρές επώνυμες καταγγελίες από ταξιδιώτες που έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα και αν και έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό, δεν έχουν, και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε αρμόδιος για να ενημερωθούν, έχουν δει από το πρωί το φως της δημοσιότητας.

Η Κίνα κατασκευάζει προϊόντα που καλούν σε μποϊκοτάζ των κινέζικων προϊόντων!


Τι είναι καπιταλισμός; Κατά το Μαρξ είναι εκείνο το οικονομικό σύστημα στο οποίο τα μέσα παραγωγής είναι στην ιδιοκτησία των κεφαλαιοκρατών, μιας απειροελάχιστης μερίδας ανθρώπων οι οποίοι εκμεταλλεύονται την υπεραξία της εργασίας όλων των υπολοίπων. Για το Μαρξ και για εμάς, τους Κομμουνιστές, τους Μαρξιστές-Λενινιστές και τους Προλεταριακούς Διεθνιστές, ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για την προστασίας της υγείας, των οικογενειών μας


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχε
         
 Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας που ξεγυμνώθηκαν την περίοδο της πανδημίας είναι για όλες μας εδώ και την επόμενη μέρα.
     
     Οι γυναίκες του μόχθου ζούμε με το άγχος :

Πογκρόμ συλλήψεων


Σε ένα άνευ προηγουμένου διήμερο πογκρόμ, 10/6/1947, συλλαμβάνονται αιφνιδιαστικά στα σπίτια τους 2.613 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ σε Αθήνα και Πειραιά.

Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στην Ψυτάλλεια και από εκεί στην Ικαρία. Μέσα σε λίγες μέρες οι εξόριστοι από την πρωτεύουσα ξεπέρασαν τους 7.000 και από την επαρχία τους 8.000.

Η Ικαρία βραχώδης και απομακρυσμένη γεωγραφικά από τον ηπειρωτικό κορμό, επιλέχθηκε ως κατάλληλη για να φυλακίσει την πρωτοπορία του 20ου αιώνα. 

Η σφαγή στο Δίστομο

Το Σάββατο, 10 Ιουνίου του 1944, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν στο Δίστομο ένα από τα φρικιαστικότερα εγκλήματά τους, που όμοιά του ελάχιστα θα βρει κανείς σε όλη τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. 


Διακόσιοι είκοσι εννέα εκτελεσμένοι Ελληνες πολίτες μέσα στο χωριό και 67 εκτελεσμένοι στα χωράφια και στους δρόμους της γύρω περιοχής. Αλλοι τόσοι περίπου - όσοι και οι νεκροί - τραυματισμένοι. Τριάντα επτά από τα 450 σπίτια καμένα και σχεδόν όλα κουρσεμένα, λεηλατημένα, γεμάτα από φθορές μικρές και μεγάλες σε κάθε γωνιά τους.