Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

"Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ"


"Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ"

 – Ζωντανή ηχογράφηση –

Στίχοι - Μουσική - Ενορχήστρωση: Υπεραστικοί Ηχοληψία –

 Μίξη: Γιωργής Νταβαρίνος

Video editing – πρωτότυπες φωτογραφίες: Άρης Οικονόμου

"Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ"

…οι δικοί μας Άγιοι


Αγωνιστικό μήνυμα από τους εργαζόμενους στα S/M

Συνάδελφοι από τον Σκλαβενίτη, τον ΑΒ Βασιλόπουλο και τα Market in, έστειλαν σήμερα το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα. 

«Τώρα λογαριαζόμαστε»


 Η φωνή των μάχιμων υγειονομικών γίνεται η φωνή μας

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα με αφορμή την Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία δημοσίευσαν βίντεο όπου καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να παρθούν τώρα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία.

Μένουμε όρθιοι και δυνατοί


Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας σήμερα, θα περίμενε κάποιος δήμαρχοι και περιφερειάρχες, όλοι όσοι διοικούν στον Α΄ και Β΄ βαθμό Διοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης όχι μόνο δεν διεκδίκησε ποτέ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τη στελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας της Κρήτης (νοσοκομεία, ΚΥ, κ.ά.) και Πρόνοιας

«Ήρωες με φίμωτρα δεν θα έχουν»

«Ήρωες με φίμωτρα δεν θα έχουν», σημείωσε ο γιατρός του Νοσοκομείου «Αττικόν» Γιώργος Σιδέρης για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών την Τρίτη 7 Απρίλη στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης στην Υγεία.

Μιλώντας στο κανάλι «Κontra» το βράδυ της Τρίτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή των υγειονομικών που διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, Μέσα Ατομικής Προστασίας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Η κυβέρνηση κόβει και ο ΣΥΡΙΖΑ ράβει...


Ξαφνικά, ένα τεράστιο διαστημόπλοιο κάλυψε τον ουρανό της Αθήνας. Σε λίγα δευτερόλεπτα είχε προσγειωθεί σε πλατεία, στην οδό Πειραιώς. Η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης, κρατώντας χαρτιά στα χέρια του.

H ΕΕ δεν είναι μια συμμαχία λαών, αλλά ανταγωνιζόμενων κρατών

Η οξυμένη διαπάλη των αστικών κυβερνήσεων εντός της ΕΕ, για τον επιμερισμό των βαρών της νέας κρίσης, δεν μπορεί να κρύψει ότι όλοι μαζί συμφωνούν ότι το λογαριασμό, τα νέα δάνεια και τους μηχανισμούς στήριξης, θα πληρώσουν πάλι οι λαοί για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

«Από αυτή τη μάχη θα βγούμε ζωντανοί αλλά και πιο δυνατοί»


«Παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να βγούμε από αυτή τη μάχη όχι μόνο ζωντανοί, αλλά και ποιο δυνατοί», ξεκαθαρίζει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να περάσουν στην αντεπίθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Ξένος καβγάς


Ο καβγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον «ξένο αχυρώνα» του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο από κοινού υπονόμευσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στο πεδίο που αφορά τη διαχείριση των οικονομικών και άλλων συνεπειών από την πανδημία, καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού.

Δεν αφορά ούτε τα επείγοντα μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ούτε το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα που από κοινού απορρίπτουν, ούτε τα αιτήματα των εργαζομένων για να ληφθούν με ευθύνη της εργοδοσίας όλα τα μέτρα στους χώρους δουλειάς, για τα οποία και οι δυο «σφυρίζουν αδιάφορα».

Η ιστορική ομιλία του Τσε Γκεβάρα σε Φοιτητές της ιατρικής


Όλοι σχεδόν ξέρετε ότι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως γιατρός πριν από αρκετά χρόνια. 

Όταν ξεκίνησα, όταν άρχισα να σπουδάζω ιατρική, οι περισσότερες από τις ιδέες που έχω σήμερα ως επαναστάτης απουσίαζαν από το οπλοστάσιο των ιδανικών μου. 

Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι. 

Συνεχίζεται η fast track επικύρωση των αντεργατικών μέτρων και των μπαλωμάτων για την Υγεία

Συνεχίζει η κυβέρνηση τη fast track επικύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στη Βουλή, οι οποίες στο όνομα του κορονοϊού περιέχουν αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν.

Χτες εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή - και ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια - η ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 20

Στο κενό οι προσπάθειες συκοφάντησης και τα κρούσματα αυταρχισμού


Στον «Ευαγγελισμό» η αστυνομία εισέβαλε στο προαύλιο και σε άλλες περιπτώσεις έκοψε πρόστιμα έξω από νοσοκομεία!

Οι εκατοντάδες μαζικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας από υγειονομικούς καθώς και εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους

Περί αποστάσεων


Ευαγγελισμός

Αριστερά η κινητοποίηση με αποστάσεις ασφαλείας. Δεξιά οι "ΔΙΑΣ" που ήρθαν μπουλούκι να "προστατέψουν" τη Δημόσια υγεία από τους...υγειονομικούς που διεκδικούν: 

Προσλήψεις, χρηματοδότηση, άνοιγμα ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικού τομέα υγείας.

Ακούστηκε δυνατά η φωνή των υγειονομικών και του λαού



Εκατοντάδες υγειονομικοί σε όλη τη χώρα, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους, σωματεία και φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για τη χτεσινή πανελλαδική μέρα δράσης, πραγματοποίησαν δεκάδες συντονισμένες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και σε δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα

«Δίνουμε μάχη δίπλα στο λαό που είναι το μόνο στήριγμά μας... »


Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, για την κατάσταση στο νοσοκομείο και συνολικά στην Υγεία, απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού.

Για την προετοιμασία του ΑΧΕΠΑ να αποτελέσει νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Κεντρική Μακεδονία, η Ελ. Μπακιρλή σημειώνει ότι «έγιναν πολλές και

Πεθαίνει ο Πάμπλο Πικάσο

Πεθαίνει,  8/4/1973, ο Ισπανός κομμουνιστής ζωγράφος Πάμπλο Ρουίθ ι Πικάσο περισσότερο γνωστός ως  Πάμπλο Πικάσο, δημιουργός της «Γκουέρνικα», κ.α. έργων (όπως το περίφημο σκίτσο του Νίκου Μπελογιάννη).

Γεννήθηκε, στη Μάλαγα της Ισπανίας, στις 25/10/1881

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρίσκει στο Παρίσι, όπου εντάσσεται στη Γαλλική Αντίσταση. Το 1944 γίνεται μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. «Πήγα στο Κομμουνιστικό Κόμμα όπως πάει κανείς στην πηγή.

Εξέγερση των εργατών στα ορυχεία Λαυρίου


Στην Καμάριζα του Λαυρίου πραγματοποιείται, 8,4,1896, γενικευμένη εξέγερση των εργατών στα ορυχεία. Θύματα υπήρχαν τόσο απ' τους απεργούς εργάτες, όσο και απ' τους φύλακες της Γαλλικής Εταιρείας του Λαυρίου. 
Οι φύλακες σκότωσαν τους εργάτες Καραφλιά και Βασιλακόπουλο. Οι οργισμένοι εργάτες, μπρος στη θέα των σκοτωμένων συναδέλφων τους, θα ορμίσουν στα γραφεία της Εταιρείας

Διονύσιος Σολωμός


Γεννιέται στην Ζάκυνθος, 8 Απριλίου 1798 ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
Έφυγε από την ζωή στην  Κέρκυρα, 9 Φεβρουαρίου 1857

Ο Διονύσιος Σολωμός είναι ο μόνος ποιητής που δε θάφτηκε στη σκόνη της Εθνικής Βιβλιοθήκης, δεν έγινε κτήμα των σοφολογιότατων κάθε εποχής, κι αυτό γιατί τους πολέμησε και έζησε μέσα στον κόσμο ανοιχτός στους ανθρώπους, που τον τίμησαν με την αγάπη τους.