Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΔΑΠ Voucher

 


Με κάθε εμβόλιο μια κάρτα ΔΑΠ

Αιμίλιος Βεάκης


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 13/12/1884. Εχασε σε πολύ μικρή ηλικία τους γονείς του. Από τη μητέρα του, εκτός από το όνομα, Αιμιλία, έλαβε και την ασίγαστη κλίση και την αγάπη προς τις τέχνες. Παρακούοντας τον θείο και κηδεμόνα του, σε ηλικία 16 ετών δίνει εξετάσεις και εισάγεται στη νεοσυσταθείσα Βασιλική Δραματική Σχολή, με δάσκαλο τον Θωμά Οικονόμου. «Η σύγκρουση», θα γράψει αργότερα, «είναι φυσική και απαραίτητη για κάθε τάση προς το καινούργιο...». Σύντομα η Σχολή κλείνει.

Nα παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων


Nα παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων με αφορμή τον καύσωνα ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα αύξηση της θερμοκρασίας.

Αρκετοί χώροι δουλειάς, εργοστάσια και εργοτάξια, μεταλλοβιομηχανίες, λιμάνια και αμπάρια γίνονται καζάνια θανάτου με θερμοκρασίες και υγρασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και στο θάνατο από θερμοπληξία, ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων.

Εγκληματικότητα, μια κοινωνική «νόσος»


Γλυκά Νερά. Οργανωμένο έγκλημα και μαφιόζικες εκτελέσεις. Βιτριόλι κατά μητροπολιτών από ιερέα. Αλλος ιερέας εμπλεκόμενος σε πορνογραφία ανηλίκων. Αστυνομικός που ήταν ληστής. Βιασμοί στα Πετράλωνα και στο κέντρο της Αθήνας. Με μια λέξη: Εγκληματικότητα. Ωστόσο η «συζήτηση», στριμωγμένη στις μυλόπετρες της μικροκομματικής, μικροπολιτικής, επικοινωνιακής αντιπαράθεσης, είναι ανάξια της σημασίας του προβλήματος.

Από τα “σε ένα νόμο με ένα άρθρο” στα… “κοινωνικά συμβόλαια”


Επιστρατεύοντας χρεοκοπημένα συνθήματα για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» και για ανάπτυξη που θα προσφέρει ευημερία στο λαό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος του για την Εργασία.

28/6/1979: Καταδίκη της αντεργατικής και αυταρχικής πολιτικής


Συγκεντρώσεις και πορείες των οικοδόμων σε όλη τη χώρα

Οι εργατοϋπάλληλοι αποφασισμένοι να δυναμώσουν την πάλη

Εμπραχτη αποδοκιμασία της πολιτικής της ένταξης της ΕΟΚ

Ως εδώ!

 


Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει η κυβέρνηση με τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, λέγοντας στους νέους ασφαλισμένους ότι τους περιμένουν μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις και στους παλιότερους ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μπλεχτούν σε ξένα χωράφια, επειδή τίποτα δεν αλλάζει τάχα γι' αυτούς; Οτι πρέπει όλοι να στηρίξουν, αντί να ξεσηκωθούν ενάντια στο νομοσχέδιο;

Στο επίκεντρο η πλούσια πείρα, η ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος, με «άλμα» στην καθοδηγητική δουλειά


Από τις ομιλίες των αντιπροσώπων στο Συνέδριο

Βάζοντας στο επίκεντρο την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος και τα βασικότερα ζητήματα που άνοιξαν στα τρία κείμενα των Θέσεων και στην Εισήγηση της ΚΕ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έγινε πλούσια συζήτηση, με τους ομιλητές να μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τις Οργανώσεις και τους τομείς ευθύνης τους, να εμπλουτίζουν τη συλλογική πείρα και τα συμπεράσματα.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη των νέων και δεν θα τους βγει σε καλό…


Αρκετές δόσεις της γνωστής λογικής της «ατομικής ευθύνης» στην πιο εκφυλισμένη μορφή της, αλλά και υποκρισίας περιλάμβανε η ενημέρωση της κυβέρνησης για το μέτρο της προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ (freedom pass) για κάθε νέο και νέα, 18-25 ετών, που εμβολιάζεται. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, θυμίζοντας και λίγο τους θείους που έρχονται στα οικογενειακά τραπέζια «να κάτσουν εδώ με τη νεολαία», κάλεσαν τους νέους και τις νέες να… «τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν» με το εμβόλιο, για να πάρουν τη συγκεκριμένη παροχή.

Κόμμα μαχητικό, αποφασισμένο να φέρει σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα της περιόδου


Η ΚΕ εκτιμά ότι τόσο η όλη προσυνεδριακή διαδικασία όσο και οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου έδειξαν ένα Κόμμα μαχητικό, ενωμένο, αποφασισμένο να φέρει σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα της περιόδου.

Θεωρίες συνωμοσίας, COVID-19, αυθεντίες και επιστημονική αλήθεια


Μετά από εκατομμύρια νεκρούς και εκατοντάδες εκατομμύρια κρούσματα σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν την ύπαρξη της πανδημίας COVID-19 κι άλλοι, που θεωρούν ότι πρόκειται για διεθνή συνωμοσία, «για να μας βάλουν τσιπάκια» με τα εμβόλια, ή ότι η πανδημία οφείλεται στα δίκτυα 5G. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ' ό,τι πριν από έναν χρόνο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται για τέτοιους λόγους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


29/06/1895

Πεθαίνει ο Βρετανός βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης, του Δαρβίνου.

29/06/1913

Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει την βουλγαροκρατούμενη πόλη των Σερρών (Β’ Βαλκανικός Πόλεμος).