Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Χιλιάδες βροντοφώναξαν «το Βενιζέλειο θα μείνει ανοιχτό – δωρεάν υγεία για όλο τον λαό»

 

 

 

 

 

 

 

Μεγάλο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο Κρήτης. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης για την διάσωση του νοσοκομείου. 

Απαίτησαν επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

 

 Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Στερούν από τον παλαιστινιακό λαό να έχει πατρίδα 

 Σήμερα με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό. Η καρδιά μας και η ψυχή μας βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα της Γάζας, αγκαλιά με τους ξεκληρισμένους, μαζί με όλους αυτούς που ζουν δεκαετίες τώρα την ισραηλινή βαρβαρότητα. Με παιδιά που χάσαν τους γονείς τους, με τους γονείς που χάσαν τα παιδιά τους.

Να τους μαζέψουν

 

Σε αντικομμουνιστικό παροξυσμό βρίσκονται αυτές τις μέρες διάφορα φασιστοειδή, που εξαπολύουν απειλές και χύνουν δηλητήριο σε βάρος του ΚΚΕ για την αταλάντευτη στάση του στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και με την ανοχή όσων διαχειρίζονται ιστοσελίδες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Θέλει «ευλαβική τήρηση» των απαγορεύσεων για τις διαδηλώσεις!

 

«Έλαμψε» από την πρώτη μέρα η ...προοδευτικότητα του νέου δημάρχου Αθηναίων εκλεγμένου με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Δούκα, ο οποίος μιλώντας χτες βράδυ στο «MEGA», προετοίμαζε για ακόμα μεγαλύτερη αστυνομοκρατία και παρακολουθήσεις στο όνομα της ασφάλειας, με συνέχιση της καταστολής σε βάρος διαδηλωτών.

ΚΝΕ: «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!»

Με σύνθημα «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! - Όχι στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ»η ΚΝΕ οργανώνει μεγάλη, πολύμορφη δραστηριότητα, επιδιώκοντας να αναδείξει τις εγκληματικές συνέπειες από την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, η οποία προκαλεί μεγάλες τραγωδίες, συγκρούσεις και δεινά στους λαούς της περιοχής και στο δικαίωμά τους να ζήσουν ειρηνικά, πυροδοτώντας τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.

Η μάχη στον Κούκο Πιερίας

Στην φωτογραφία διακρίνεται η δωσιλογική ηγεσία -που υπαγόταν στα Ες Ες- στη Βιέννη με Γερμανούς αξιωματικούς, μπροστά στη Στρατιωτική Λέσχη. Πρώτος από δεξιά διακρίνεται ο Παναγιώτης Δαδούλης, τρίτος ο “κοζανίτης” Μιχάλαγας, τέταρτος ο Κισά Μπατζάκ και πέμπτος ο Αθανάσιος Καπνόπουλος.