Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος τσαλαβουτά στις λάσπες που κάλυψαν τη χωματερή των Νοτίων Βαλκανίων στην οποία ζούμε.
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος τσαλαβουτά στις λάσπες που κάλυψαν τη χωματερή των Νοτίων Βαλκανίων στην οποία ζούμε.
Πυρκαγιές, πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου όλη την Ελλάδα και τη φύση της, πήραν τη ζωή πολλών ανθρώπων και ζώων. Καταστράφηκαν σπίτια και νοικοκυριά. Μένουν στον δρόμο παρά πολλές οικογένειες, δεν έχουν δομές οι περιοχές, οι άνθρωποι δεν έχουν νερό, τροφή και πρώτες ανάγκες για τα παιδιά και τους μεγάλους.
Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη είναι μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μία βδομάδα μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία το podcast του 902.gr ακολουθεί τα ίχνη ενός ακόμη προδιαγεγραμμένου εγκλήματος σε βάρος του λαού.
Γιατί για το σημερινό κράτος, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές η προστασία της ζωής του λαού δεν είναι προτεραιότητα, καθώς οι προτεραιότητές τους είναι άλλες...
Χαρακτηριστικά, ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα το ετήσιο Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ («NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023» με θέμα «Εκπαίδευση για έναν σύνθετο κόσμο: Καινοτομία, ανθεκτικότητα και διαλειτουργικότητα».
Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το επίπεδο πολιτικού εκχυδαϊσμού που μπορεί να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοί του. Άλλωστε, έχουν δώσει επαρκές δείγμα πολιτικής ξετσιπωσιάς όλα αυτά τα χρόνια. Να χρησιμοποιήσουν, όμως, τον μαρτυρικό βράχο της Μακρονήσου ως ντεκόρ στην εσωκομματική τους προεκλογική αντιπαράθεση και στην προσπάθεια αυτοπροβολής συγκεκριμένου υποψηφίου πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ στο πόσο χαμηλά είναι ικανοί να πέσουν…
«Το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος», λένε και ξαναλένε τα έμπειρα αστικά επιτελεία, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των απανωτών καταστροφών, όπου «έλαμψε» η επιλεκτική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του λαού.
Πεθαίνει ο Ιταλός ποιητής Ντάντε Αλιγκιέρι (Δάντης).
14/09/1812
Ο Γαλλικός στρατός υπό τον Ναπολέοντα εισέρχεται στη Μόσχα. Οι Ρώσοι βάζουν φωτιά στην πόλη προκειμένου οι κατακτητές να μη βρουν εφόδια και να μη βγάλουν τον χειμώνα.