Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Παγκόσμια μέρα των γούνινων συντρόφων ( Γάτας)


Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους(τις) ερ-γάτες!

Για την παγκόσμια ημέρα των γούνινων συντρόφων...

Άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών στην εκρηκτική κατάσταση της εύρεσης φοιτητικής στέγης!


Η αναζήτηση φοιτητικής στέγης για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους εξελίσσεται σε εφιάλτη: Σπίτια παντού, στέγη πουθενά, νοίκια στο θεό και αρπακτικά!

Οι δήθεν "δωρεάν" σπουδές κοστίζουν παρά πολύ ακριβά!

Μαχητικές κινητοποιήσεις για ελεύθερη πρόσβαση


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Συνεχίζονται οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην παράδοση των παραλιών σε επιχειρηματίες

 Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η υποκρισία της κυβέρνησης αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - που ευθύνονται για το ότι οι παραλίες έχουν γίνει απρόσιτες για τον λαό, με τους κάθε είδους επιχειρηματίες να τις έχουν καταλάβει, πυκνώνουν οι λαϊκές αντιδράσεις που διεκδικούν το αυτονόητο, την ελεύθερη πρόσβαση. Μετά από Πάρο, Νάξο και Σίφνο κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στη Χαλκιδική και στην Κρήτη.

Ο δήμος Πάτρας προσλαμβάνει σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόσης

Σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης προσλαμβάνει ο δήμος Πάτρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει πως προκήρυξε θέσεις σχολικών καθαριστριών «σε θέσεις εργασίας ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης» και όχι μερικής όπως προβλέπει η κυβερνητική εγκύκλιος. Υπενθυμίζει ότι δήμαρχος Κώστας Πελετίδης είχε ζητήσει από την κυβέρνηση έγκριση και χρηματοδότηση για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών πλήρους ωραρίου, αίτημα που η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει. 

Ενεργειακή φτώχεια και κέρδη


Κέρδη προ φόρων 590 εκατ. ευρώ για το πρώτο 6μηνο του 2023, έναντι 429 εκατ. το αντίστοιχο περσινό 6μηνο, καταγράφει η ΔΕΗ ΑΕ. Αυτά, μαζί με αύξηση επενδύσεων κατά 83% σε σχέση με πέρυσι! Δηλαδή μιλάμε για ραγδαία αύξηση της κερδοφορίας για την εταιρεία που ελέγχει πάνω από το 58% της αγοράς προμήθειας ρεύματος.

Τζορτζ Κάνινγκ

 
Το 1823, τρίτο χρόνο της Ελληνικής Επανάστασης, όλα παν καλά στην Ελλάδα. Ο Δράμαλης έχει κατατροπωθεί, η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου είχε αίσιον πέρας, η Αθήνα έχει απελευθερωθεί και η κυβέρνηση του Ναυπλίου παραμένει αξιοπρεπής προς το παρόν: Το πρώτο δάνειο δεν έχει έρθει ακόμα, ώστε ν’ αρχίσει ο σκοτωμός.

Κανονικότητες


Μια σειρά από αντεργατικές «κανονικότητες» έφερε ξανά στην επιφάνεια η κατάπτυστη νομοθεσία που εξαγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και η οποία ήδη έχει σημάνει ξεσηκωμό σε συνδικάτα και εργαζόμενους. «Κανονικότητα» είναι λοιπόν να πρέπει ένας εργαζόμενος να κάνει και μια και δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα και να ζήσει την οικογένειά του.

Εργασία κατά παραγγελία και φυλάκιση συνδικαλιστών για απεργία


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 16ΩΡΟ

Δουλειά όταν και όποτε σε θέλει η εργοδοσία και ποινικές ευθύνες συνδικαλιστών σε απεργία είναι μερικές από τις αντεργατικές προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου εργασίας που επιβεβαιώνει ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης σε μια προσπάθεια να κάνουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά έρμαιο των εργοδοτών! Η πρώτη απάντηση δίνεται την Τρίτη με διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας

«Χοντραίνουν» ο πόλεμος και τα πλήγματα σε Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα


 Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Μόσχα - Πληθαίνουν οι ουκρανικές επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία

 Με νέες ουκρανικές επιθέσεις μέσω drones στη ρωσική ενδοχώρα και δυτικών πυραύλων στην Κριμαία, ένταση των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε ουκρανικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο και άλλες περιοχές, καθώς και νέα επεισόδια στη Μαύρη Θάλασσα, κλιμακώθηκε τις προηγούμενες μέρες η ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι πολύνεκρες μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Κουτσουλιές


Στη σελίδα 5 της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» διαβάζουμε: «Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η Πάτρα, όπου εκεί στηρίζει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Βασίλη Αϊβαλή, με στόχο να τελειώσει η “δυναστεία” Πελετίδη που κρατάει εδώ και δύο θητείες».

Στην αμέσως επόμενη σελίδα, διαβάζουμε το σχόλιο του Τ. Παππά: «Αλλεργία στο ροζ και στο κόκκινο έχουν στη Δεξιά. Τη “ροζ κουτσουλιά” στον χάρτη των εκλογών (Ροδόπη) δεν κατάφεραν να την εξαφανίσουν αν και χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν από τον χάρτη των δημοτικών εκλογών την “κόκκινη κουτσουλιά” (Δήμος Πάτρας)».

Διαβολικό ... σπιράλ

 
«Ναι, να έρθουν βάσεις των ΗΠΑ και στα νησιά, αλλά τι ανταλλάγματα θα πάρουμε;»: Κάτι τέτοια ακούγονται για μια ακόμα φορά, με αφορμή την αμερικανική τροπολογία για νέες βάσεις και στα νησιά του Αιγαίου. Και ακούγονται από όσους δεν κρατιούνται να μετατραπεί κάθε σπιθαμή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, όμως ψάχνουν και προσχήματα μπας και καθησυχάσουν τον λαό, που δικαίως ανησυχεί από τους κινδύνους που προσελκύουν τέτοιες πολεμικές εγκαταστάσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/08/1827

Πέθανε ο Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του.

  08/08/1832

Στο Ναύπλιο η Εθνοσυνέλευση επικυρώνει την τοποθέτηση του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα στο βασιλικό θρόνο της Ελλάδας. 

Ο Βαυαρός Βασιλιάς Όθωνας