Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Στις 7 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ με το ΠΑΜΕ!


Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ δεν είναι μια επετειακή κινητοποίηση. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, ιδιαίτερα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με το συνδικαλιστικό νόμο, αφορά κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε νέο και νέα.

Στις 7 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ:

1. Γιατί άλλη είναι η ζωή που μας αξίζει. Ο δρόμος που μας καλούν να βαδίσουμε, των μόνιμων θυσιών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, οδηγεί τους εργαζόμενους σε μεγαλύτερα δεινά. Η «ανάπτυξή» τους είναι που απαιτεί θυσίες από τους εργαζόμενους προκειμένου να διατηρείται και να αυξάνεται η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δυο τραγούδια αφιερωμένα στον ΔΣΕ


Δυο τραγούδια σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του Ακάλεστου (Μάκη Γεωργακάκη), «αφιερωμένα στη δράση των ανταρτών την περίοδο του εμφυλίου».

Όπως μας λέει ο Ακάλεστος, «αν και δεν είναι προφανής αυτή η σχέση, το έναυσμα για τη δημιουργία τους ήταν διάφορες συγκινητικές ιστορίες και εικόνες από αυτό τον αγώνα».

ΠΑΜΕ Πλατεία;

«Πανωπροίκια» στο κεφάλαιο, «στάχτη στα μάτια» του λαού

Στην τελική ευθεία έχουν περάσει οι διαδικασίες γύρω από τη διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, με πρώτη προτεραιότητα τη νέα φουρνιά με τις παρεμβάσεις που αφορούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και ισχυρών επιχειρήσεων.

Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση ΝΔ έρχεται να αξιοποιήσει τη μάζα των ματωμένων πλεονασμάτων που παρέλαβε από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με άξονα τη συνέχιση των φοροελαφρύνσεων, απαλλαγών και κάθε είδους διευκολύνσεων προς το εγχώριο κεφάλαιο, επιχειρώντας παράλληλα

Νέος γύρος επίθεσης για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης

Με την πρώτη συνεδρίαση, την προηγούμενη βδομάδα, της «ομάδας εργασίας» που έχει διορίσει η κυβέρνηση για την έκδοση πορίσματος στις αρχές Οκτώβρη, για τη νέα μορφή που θα πάρει η επικουρική σύνταξη, η ΝΔ προχωρά στην υλοποίηση μιας στρατηγικής απαίτησης του κεφαλαίου, που είναι η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Οχι για όλους...


«Ανάπτυξη για όλους» υπόσχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης ενόψει ΔΕΘ, όπως πέρσι τέτοιο καιρό ο Αλ. Τσίπρας υποσχόταν «ανάπτυξη για τους πολλούς», διαφημίζοντας την «έξοδο από τα μνημόνια» και το «τέλος της εποπτείας».

Ηρώ Κωνσταντοπούλου


Η 17χρονη μαθήτρια ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελείται, 5/9/1944, από τις δυνάμεις κατοχής μαζί με άλλους 49 αγωνιστές στην Καισαριανή. Δύο φορές είχε συλληφθεί, ξυλοκοπηθεί, βασανιστεί. Την τρίτη φορά, τον Ιούλη του 1944, οι χιτλερικοί, με τα ελληνόφωνα όργανά τους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, στην οδό Βεΐκου 57 και την οδήγησαν στο άντρο των βασανιστηρίων της οδού Μέρλιν.

Η Ηρώ φτύνει κατάμουτρα και μπατσίζει τον Έλληνα μεταφραστή. Δε μίλησε. Την έστειλαν στο Χαϊδάρι, στην απομόνωση και σε συνέχεια στο θάλαμο των μελλοθανάτων.

Γιάννης Χαλκίδης


Στις 5 Σεπτεμβρη 1967, όργανα της χουντικής Εθνικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δολοφονούν άνανδρα, τον Γιάννη Χαλκίδη.

Ο Γιάννης Χαλκίδης γεννήθηκε το 1940 στη Σφενδάμη Πιερίας, από γονείς αγρότες που είχαν έρθει από τον Πόντο και είχαν γλιτώσει από τη Γενοκτονία. Η οικογένειά του μόχθησε για να επιβιώσει από αυτήν τη μετακίνηση, αλλά και στη συνέχεια, όταν ήρθε η κατοχή από τους Γερμανούς. Μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ δώσανε τη μάχη για να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.