Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Αποκαλυπτήρια της προτομή του Λένιν


Σε ένα από τα χωριά της Κιργιζίας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια  της προτομή του Λένιν, από δασκάλους,  του γυμνασίου στο χωριό Kyzyl-Suu στο Issyk-Kul,  που ονομαζόταν Λένιν.

Μεγάλη παρτίδα όπλων από ΗΠΑ και Ευρώπη κατέστρεψε η Ρωσία στην Ουκρανία


Μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη κατέστρεψε ο ρωσικό στρατός με πυραύλους Kalibr, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο

 
Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε
σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επιδρομής ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία


Φοιτητικές εκλογές Γενάρης 1977! Πριν 45 χρόνια. Στον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (ΣΦΙΑ) για πρώτη φορά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική». 

H συμπόρευση ευρύτερων τμημάτων με το ΚΚΕ στους αγώνες να εκφραστεί και στις κάλπες


Στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά με τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος, στους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει επικίνδυνους αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική συζήτηση στο Kontra Channel.

Χρόνια Πολλά Σύντροφε Κώστα...


 Χρόνια πολλά στον δήμαρχο της καρδιάς μας !!!

Οι απελευθερωτικοί αγώνες του Επτανησιώτικου λαού στην ελληνική ποίηση


Ο απελευθερωτικός αγώνας της Εφτανήσου ενάντια στην 50χρονη αγγλική αποικιοκρατική σκλαβιά, βρήκε βαθιά απήχηση στην ποιητική δημιουργία των μεγαλύτερων ποιητών του σύγχρονου ελληνισμού.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα - Πορευόμαστε μαζικά στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


Εφτασε η ώρα για την ξεχωριστή 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία θα γίνει την Κυριακή 22 Μάη με εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό - συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στον «αέρα» οι ισχυρισμοί ότι οι βάσεις αποτελούν «ασπίδα» για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα


Οι παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι οι ΝΑΤΟικές βάσεις αποτελούν «ασπίδα» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι στον αέρα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σχολιάζοντας σε συνέντευξη του στο Kontra Channel, τις νέες τουρκικές υπερπτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

«Ξεπλένει» την τουρκική προκλητικότητα μιλώντας για «διαφωνίες» για τα όρια του εναέριου χώρου


 ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

«Νερό στον μύλο» της τουρκικής προκλητικότητας ρίχνει για μία ακόμη το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού δικαιολογεί ουσιαστικά τις τουρκικές υπερπτήσεις, κάνοντας λόγο για διαφωνίες Ελλάδας-Τουρκίας σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου.

Κατασκήνωση στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

 

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών! Ούτε βάση, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών!» οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Κεντρικής Μακεδονίας - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, πραγματοποιούν κατασκήνωση την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μάη, στο Δημοτικό Κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης.

Ποιοι διάλυσαν την ΕΦΕΕ


 Το χρονικό διάλυσης της ΕΦΕΕ*

Δυστυχώς, η δεκαετία του '90 χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια διάλυσης και χειραγώγησης του φοιτητικού κινήματος, που στο επίπεδο της ΕΦΕΕ εκφράστηκε με μια αντίστοιχη προσπάθεια να περάσει στην ανυπαρξία. Ετσι, από το 1996, το ΚΣ της ΕΦΕΕ χαρακτηρίζεται «απερχόμενο», αφού το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κανονικά ήταν το 1995.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 21/05/1864

Τα Επτάνησα περνούν από τους Βρετανούς στην κυριαρχία του Ελληνικού κράτους.

21/05/1865

H παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης έως 17ης Μαΐου.