Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία!


 «Απεργία στις 16 Μάρτη. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία!» τονίζει το ΠΑΜΕ σε αφίσα του και καλεί στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Η νεολαία να καταδικάσει τους ενόχους για το έγκλημα και να στηρίξει το ΚΚΕ


Η νεολαία να καταδικάσει τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη, που είναι όλες οι κυβερνήσεις, και να στηρίξει το ΚΚΕ που είναι δύναμη αλήθειας, αγώνα και ανατροπής, τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Prisma» της Πρέβεζας το πρωί της Δευτέρας.

Επαγγελματίες Οπλίτες: Ενα βήμα πριν την απόλυση

Τέμπη. Θάνατος νέων ανθρώπων, με μια ζωή ολάκερη μπροστά τους που κόπηκε μονομιάς. Τα συναισθήματα των ημερών: Θλίψη, οργή, αγανάκτηση. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού στον δρόμο βροντοφώναζαν «Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας», «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή». Ναι. Αυτό θα κάνουμε. Δεν θα ξεχάσουμε.

Τα ρίχνει στο αναχρονιστικό κράτος που είναι ικανό να προστατεύει κέρδη και όχι ζωές


Καλά κρατεί η λογική της συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί.

Έριξε το φταίξιμο σε «κενά», σε «συμπεριφορές» και στο «αναχρονιστικό κράτος» βγάζοντας λάδι την πολιτική της απελευθέρωσης του σιδηρόδρομου και της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την πολιτική που για το κέρδος κοστολογεί φτηνά την ανθρώπινη ζωή...

Η «Δίκη των πιθήκων»


 Στις 13 Μαρτίου 1925 απαγορεύεται στο Τενεσί των ΗΠΑ η διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου στα σχολεία. Ο νόμος, που πήρε το όνομα του Μπάτλερ, όριζε πως «είναι παράνομο για κάθε δάσκαλο, σε οποιοδήποτε από τα Πανεπιστήμια, κανονικά και όλα τα άλλα δημόσια σχολεία τής πολιτείας, που υποστηρίζονται εν όλω ή εν μέρει από τα δημόσια σχολικά κονδύλια, να διδάξει οποιαδήποτε θεωρία που αρνείται την ιστορία τής θείας δημιουργίας τού ανθρώπου, όπως διδάσκεται στην Βίβλο, και να διδάξει, αντίθετα, ότι ο άνθρωπος προέρχεται από μια κατώτερη τάξη ζώων».

Ψηφιοποίηση στο Εμπόριο: Νέα μορφή έντασης της συγκεντροποίησης


Η
ψηφιοποίηση των λιανικών πωλήσεων στο εμπόριο είναι αντικειμενική εξέλιξη. Ακολουθεί με νομοτελειακή ακρίβεια την ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών δεδομένων στο σύνολο της οικονομίας, όπως την ψηφιοποίηση στην ίδια την παραγωγική διαδικασία, στη διακίνηση και αποθήκευση εμπορευμάτων (logistics) και είναι βασικός πυλώνας για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των καπιταλιστικών οικονομιών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Ενίσχυση του ΚΚΕ ΤΩΡΑ!


Ενώ βρισκόμαστε στο 2023, με την ύπαρξη τεράστιων επιστημονικοτεχνικών δυνατοτήτων, δύο τρένα κατέληξαν στην ίδια ράγα, συγκρούστηκαν μετωπικά χωρίς να υπάρχει ούτε μια δικλίδα ασφαλείας για να το αποτρέψει. Τραγικό αποτέλεσμα, το χειρότερο δυστύχημα στη χώρα μας κι έναν λαό να θρηνεί δεκάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Για τον πόλεμο της Ουκρανίας και την κινεζική «ειρηνευτική» πρόταση


Η «ειρήνη» τους «χτίζεται» πάνω στα αποκαΐδια και μέσα στις φλόγες του ιμπεριαλιστικού πολέμου

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε:

Πόλεμος και ειρήνη

Είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά.

Δεν ξεχνάμε! 'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

  

«Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται!»: Την Τετάρτη η καρδιά του λαού και της νεολαίας «χτύπησε» δυνατά στην απεργία, στις συγκεντρώσεις, στις κινητοποιήσεις που μετέτρεψαν ολόκληρη τη χώρα σε μια μεγάλη, οργισμένη και μαχητική διαδήλωση. Αμέτρητοι εργαζόμενοι, αναρίθμητοι φοιτητές και μαθητές, άνθρωποι της βιοπάλης, κόσμος κάθε ηλικίας, έκαναν πράξη το σύνθημα και έγιναν η φωνή των 57 αδικοχαμένων συνανθρώπων τους. Των φοιτητών, των σιδηροδρομικών, όλων των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Με την ορμή από τα νέα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, τα Συνδικάτα προετοιμάζουν την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης 16 Μάρτη, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/03/1872

Γεννιέται ο λογοτέχνης, ποιητής και μεταφραστής Κωνσταντίνος Θεοτόκης. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Θεοτόκης μετείχε στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού ομίλου και του Αλληλοβοηθητικού εργατικού συνδέσμου Κερκύρας (1910-1914), ενώ παράλληλα υποστήριξε το κίνημα για τη χειραφέτηση των γυναικών. Έργα του, «Η τιμή και το χρήμα», «Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα», «Ο κατάδικος», «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους», κ.α. 

Κωνσταντίνος Θεοτόκης