Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια και δύο Metal τραγούδι, για τις «Μάγισσες της Νύχτας»

Αυτή είναι η ιστορία του θρυλικού 588ου Συντάγματος Νυχτερινών Βομβαρδιστικών

Απελευθερώθηκε μετά από 21 χρόνια η Ανα Μπελέν Μόντες


Μετά από 21 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ, την περασμένη Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερη η Ανα Μπελέν Μόντες, η οποία για περίπου 16 χρόνια, μέσα από το «στόμα του λύκου», όντας μέλος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας DIA (Defence Intelligence Agency - Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας), συνέβαλε στο ξεσκέπασμα των βρώμικων επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Κούβα.

Προσεχώς: Νεκροταφεία ανεμογεννητριών


Πριν από λίγες βδομάδες, με τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ,
«πέρασε» από το Ευρωκοινοβούλιο η τροποποίηση μιας παλιότερης Οδηγίας της ΕΕ για την εγκατάσταση ΑΠΕ, που διευκολύνει και επιταχύνει τις επενδύσεις στους «πράσινους» τομείς της οικονομίας. Η νέα Οδηγία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι στο εξής, σε «ειδικές οικονομικές ζώνες» που θα ορίζει το κράτος και θα περιλαμβάνουν ακόμα και περιοχές Natura, η εγκατάσταση ΑΠΕ θα αδειοδοτείται με διαδικασίες - express, χωρίς περιβαλλοντικές ή άλλες προϋποθέσεις.

Δημοσίευμα για στελέχη του Μπαγκλαντές που εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα σε λογισμικό παρακολούθησης


ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Στελέχη του Μπαγκλαντές εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα στη χρήση ισραηλινού λογισμικού παρακολούθησης, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».

Οι φοιτητές γυρίζουν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία!


Μετά τις φοιτητικές εκλογές, η κυβέρνηση τρώει νέο γερό "χαστούκι" από τους φοιτητές
, αφού "πάνε κουβά" οι ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια. Οι διαβλητές αυτές εκλογές προβλέπονταν από τον πρόσφατο νόμο-πλαίσιο της ΝΔ, σε συνέχεια ανάλογων αποτυχημένων προσπαθειών του Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ), με στόχο την υπονόμευση των Φοιτητικών Συλλόγων και διεκδικήσεων, ιδρύοντας συμβούλια-παραμάγαζα για τη στήριξη του Πανεπιστημίου ΑΕ και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων!

Δημήτρης Μυράτ


 Δημήτρης Μυράτ, σπουδαίος ηθοποιός με πολύπλευρη πανεπιστημιακή παιδεία. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 1991. Άφησε ανεξίτηλο καλλιτεχνικό αποτύπωμα και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Φαρμακεροί εκβιασμοί


Με τη δαμόκλειο σπάθη του Covid και των ιώσεων να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μικρών και μεγάλων, κυβέρνηση και φαρμακοβιομήχανοι εκβιάζουν τον λαό να αποδεχτεί νέες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, προκειμένου να «ομαλοποιηθεί» η αγορά και να περιοριστούν οι ελλείψεις.

«Συντονισμό» ζητά ο Γερμανός καγκελάριος για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία


Την ανάγκη «συντονισμού» για την παράδοση όπλων στον ουκρανικό στρατό ζητά ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, την ώρα που έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση για την αποστολή και αρμάτων μάχης «Leopard 2» στον ουκρανικό στρατό.

Ο Ντίνος Θεοτόκης και η εργατική τάξη (α' μέρος)


100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ

Κέρκυρα, 1912. Πολύχρονες προσπάθειες για τη συνδικαλιστική οργάνωση και τον σηκωμό των εργαζομένων στα δεκάδες εργοστάσια του νομού αποδίδουν τους πρώτους σημαντικούς καρπούς, ξεσπούν απεργίες, μια νέα εφημερίδα με τον τίτλο «Σοσιαλιστική Δημοκρατία» και μότο κάτω από τον τίτλο της το σύνθημα «Εργάτες όλου του κόσμου ενωθήτε» με το όνομα του Καρλ Μαρξ - που την εμφάνισή της απέδιδαν όλοι σε έναν 39χρονο λογοτέχνη του νησιού με αριστοκρατική καταγωγή και επίθετο ίδιο μ' εκείνο του ισχυρού πολιτικού της χώρας Τζώρτζη Θεοτόκη - καλεί τον εργατόκοσμο να παλέψει για τα δικαιώματά του και ένα «εργατικό κράτος».

«Ποδαρικό» με «βροχή» αντιλαϊκών νομοσχεδίων


Με τον γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Mathias Cormann, συναντάται σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Στη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφεί «μνημόνιο κατανόησης» για την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη και θα παρουσιαστεί η τακτική έκθεση του Οργανισμού για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η ναρκοθέτηση του ουρανού


Την απολογιστική ενστικτώδη διαδικασία κάθε χρονιάς που τελειώνει διαδέχεται τις πρώτες μέρες της καινούργιας, σχεδόν αναπόδραστα, η υπολογιστική του μέλλοντος. Σ' αυτό το ανθρώπινο αγωνιστικό παζάρι, συχνά αυτήν την ασυνείδητη διαλεκτική ανάμεσα στην ανάγκη, το εφικτό και το ποθούμενο, τα δεδομένα της εμπειρίας είναι καταλύτης. Για την πιθανολογική πρόβλεψη των επικείμενων γεγονότων αφενός, αλλά απ' την άλλη και για την καλύτερη ατομική και συλλογική προετοιμασία, για τη θέση και τη δράση μας απέναντί τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/01/1778

Πέθανε ο Σουηδός βοτανολόγος και φυσιολόγος Καρλ Φον Λινέ, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας.