Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

«Έχει ξεφύγει» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση «έχει ξεφύγει» στο λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών
Απάντηση στον αντικομμουνισμό και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Για τον αντικομμουνισμό που έκαναν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, επισήμανε πως «είναι αναπόφευκτος, συνάδει» με την ιδεολογία, την πολιτική και τις αρχές τους, ενώ για τους κυβερνητικούς βουλευτές τόνισε πως «συνήθως όταν αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι κάνει λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών. Νομίζω ότι τώρα πια ξέφυγε».

Νάουσα Γενάρης 1933

 Η αιματηρή εργατική κινητοποίηση

Ξεχωριστή σελίδα των εργατικών αγώνων της Ημαθίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, έχουν οι αιματηρές κινητοποιήσεις των εργατών της Νάουσας τον Γενάρη του 1933.Οι κινητοποιήσεις αυτές πήραν πανελλαδική διάσταση.
Τι προηγήθηκε

Tο ΚΚΕ και τη “Νατοϊκή Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ

Εννιά σημεία για το Μακεδονικό 
 
Εκτός από τα γνωστά συριζοτρόλ, που εντάξει, το ψωμί τους βγάζουν γράφοντας ψέματα σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ το ´92 και σήμερα για το Μακεδονικό, υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι που με αυτά που βλέπουν γραμμένα εκφράζουν την απορία τους. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα: