Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές


Να αποσύρει εδώ και τώρα το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών απαιτεί με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας. 

Όπως τονίζει, «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη, εν μέσω πανδημίας, το αντιλαϊκό της έργο, προωθώντας τώρα την "αναδιάρθρωση" της λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου».

Το έγκλημα στο Γυμνό Εύβοιας φέρνει τη σφραγίδα της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά


Το έγκλημα που έγινε στην Εύβοια, στις εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ που εκτελούνται από την κατασκευαστική εταιρεία "ΑΚΤΩΡ" του ομίλου "ΕΛΛΑΚΤΩΡ" με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι δεν είναι ούτε μοιραίο γεγονός, ούτε οφείλεται σε απροσεξία των εργατών. Φέρνει τη σφραγίδα μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίες είναι συνένοχες.

Στον «αέρα» το 3ο επεισόδιο της οπτικοακουστικής παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει ξεκινήσει την προβολή οπτικοακουστικής παραγωγής σε 6 επεισόδια, στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο YouTube.

Την Πέμπτη, στις 20.00 θα προβληθεί το 3ο επεισόδιο με τίτλο «Η οργάνωση της επανάστασης» 

Ερώτηση για τη χρηματοδότηση από την ΕΕ των κυβερνητικών επιχειρήσεων καταστολής και φακελώματος


Την κλιμάκωση της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και της καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος με την παρακολούθηση, τον χαφιεδισμό και το φακέλωμα των διαδηλωτών και κάθε εργαζόμενου με κάμερες και τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου από την Ελληνική Αστυνομία, όπως και την παρακολούθηση της νεολαίας και των πολιτικών της πεποιθήσεων στο διαδίκτυο και σε χώρους που συχνάζει καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατοχικές κυβερνήσεις

Οι τρεις Κουίσλιγκ της Κατοχής (από αριστερά): Γεώργιος Τσολάκογλου, Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, Ιωάννης Ράλλης

Οι κατοχικές κυβερνήσεις ήταν:
του στρατηγού Γεωργίου Τσολάκογλου (29 του Απρίλη 1941 - 2 του Δεκέμβρη 1942) του καθηγητή της Ιατρικής Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου (2 του Δεκέμβρη 1942 - 6 του Απρίλη 1943), τον οποίο όρισε πρωθυπουργό ο Τσολάκογλου, και του I. Ράλλης  (7 του Απρίλη 1943)

Η συγκρότηση της πρώτης από τις τρεις κατοχικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, γνωστές ως κυβερνήσεις των δοσιλόγων.

Πέρυσι τέτοια μέρα...


Πέρυσι τέτοια μέρα, στην Ελλάδα ανακοινώνονταν 20 νέα κρούσματα κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι ήταν 90 πανελλαδικά. Οι νεκροί ήταν συνολικά 79 από την αρχή της πανδημίας και τα καταγεγραμμένα κρούσματα 1.775.

Στη χώρα υπήρχε καθολικό lockdown και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι «το σύστημα Υγείας λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα πλήρως και με επάρκεια». Αυτή ήταν η απάντηση του υφυπουργού Υγείας σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη» μια μέρα πριν, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας...

Κάλπικες γραμμές...


Το ...πετσόκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη 10ωρη δουλειά, την επέκταση της απλήρωτης εργασίας, το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, είπε ότι «με το νομοσχέδιο θεσπίζονται αλλαγές που ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν τολμήσει να εφαρμόσουν.

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»…


Μαρμάρινες επιγραφές με το όνομα της Μενδώνη στην Ακρόπολη!

Η ''υπουργός.…Πολιτισμού'' που έβαλε την υπογραφή της για να τσιμεντωθεί η Ακρόπολη, γύρω από τον Παρθενώνα αλλά και ανάμεσα στα μνημεία, με αποτέλεσμα να χάνεται η αίσθηση του βράχου, ήρθε η ώρα να..…τιμηθεί!

Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας


Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και σύγχρονες υποδομές τόνισε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που το επισκέπτεται με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Συγκέντρωση στις 9 Απρίλη στην Καμάρα


Την Πέμπτη 1/4/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συνδικάτου μας και μέσα από αυτή επανασυστάθηκε  η Επιτροπή Γυναικών του.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά η αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας, έτσι ώστε να αναμετρηθούμε με όλα όσα κρατάνε πίσω τη γυναίκα. Με όλα όσα τη μετατρέπουν σε μεγαλύτερο θύμα, πολλαπλά εκμεταλλευόμενο στη δουλειά, στο σπίτι, συνολικά στη ζωή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/04/1614

Πεθαίνει ο ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο)

07/04/1772

Γεννιέται ο Γάλλος φιλόσοφος και διανοητής του ουτοπικού σοσιαλισμού Σαρλ Φουριέ. Ο ουτοπικός σοσιαλισμός, επηρεασμένος και από αστικές-μικροαστικές ροπές, αναζήτησε τα ιδανικά της νέας κοινωνίας χωρίς σωστή διερεύνηση και κριτική για την υπόσταση της κοινωνίας, για τις κινητήριες δυνάμεις που φέρνουν την αλλαγή της κοινωνικής πραγματικότητας και για τα μέσα, που πρέπει να χρησιμοποιήσει η εργατική τάξη για να κατακτήσει την εξουσία και να δημιουργήσει πραγματικά τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική.