Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

«Πάμε κι όποιον βρει!»

 


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΤΙΡΙΚΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ!

«Πάμε κι όποιον βρει!»

Γ. Βαρουφάκης: Ο "λαγός" των επιχειρήσεων στα Πανεπιστήμια και της αποσύνδεσης του πτυχίου από το επάγγελμα...

 
Κανονικά τίποτα απ’ όσα λέει ο Γ. Βαρουφάκης δε θα έπρεπε να μας προξενεί εντύπωση, αλλά έχει βαλθεί να ξεπερνάει διαρκώς τον εαυτό του. Πρόσφατα διακινήθηκε στα social media τοποθέτησή του σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Πανεπιστημίων, η οποία πραγματικά ξεπερνάει και τις πιο αντιδραστικές αντιλήψεις που εκφράζονται διαχρονικά μέσα από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και αφορούν τα πτυχία των φοιτητών και τα εργασιακά τους δικαιώματα… 

Ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

 
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών:

Για κοινή στήριξη υποψήφιου κατά του Κ. Πελετίδη συζήτησαν οι επικεφαλής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα


Το ενδεχόμενο μιας κοινής στήριξης υποψήφιου δημάρχου κατά του Κώστα Πελετίδη, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, συζήτησαν στην Πάτρα οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχαν μεταξύ τους!  

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ με τις κυβερνήσεις και ΟΛΟΙ ΜΑΣ με τους λαούς!


ΚΚΕ: ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ με τις κυβερνήσεις που τσακίζουν του λαούς και ΟΛΟΙ ΜΑΣ με τους λαούς που αγωνίζονται!

Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της “Πράβδα”


 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πράβντα», το επίσημο όργανο του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Πρώτος εκδότης της, ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, γνωστότερος ως Στάλιν.

Ούτε λεπτό χαμένο στη μεγάλη μάχη: Για να δυναμώσει το ΚΚΕ, για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά!


Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε μέχρι την Κυριακή 21 Μάη, και με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών,
που αναμένεται το Σάββατο, η πολιτική μάχη που δίνουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ κλιμακώνεται, το πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη, στον λαό, στη νεολαία δυναμώνει.

Ο στόχος είναι ένας: Να βγει το Κόμμα ακόμα πιο δυνατό, ώστε από τις 22 Μάη τα «δύσκολα» να είναι για την επόμενη κυβέρνηση. Για τους εργαζόμενους, το εκλογικό αποτέλεσμα να σηματοδοτήσει μία ακόμα ελπιδοφόρα ανάταση, να προστεθεί στους μεγάλους αγωνιστικούς σταθμούς του τελευταίου διαστήματος, όπως έγινε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, και να αποτελέσει το προμήνυμα για ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης.

«Λιγναδιάδα», «Καϊλιάδα», τώρα «Γεωργουλιάδα»… Μέχρι πότε; Για τον νεκρό εργάτη στα Ναυπηγεία Σύρου δεν μιλάει κανείς

 
Για τις λαϊκές ανάγκες μιλάει μόνο το ΚΚΕ και οι λαϊκές ανάγκες πρέπει να είναι κριτήριο για τον λαό, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια στην Α’ Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι «Kontra».

Σκηνικό μακροχρόνιας σύγκρουσης δείχνουν οι αποφάσεις της ομάδας Ραμστάιν


Η συνέχιση της αποστολής όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου και η διασφάλιση της παραγωγής πυρομαχικών που θα τροφοδοτούν μακροχρόνια την ιμπεριαλιστική σύγκρουση, συμφωνήθηκαν στη σύνοδο της λεγόμενης «Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην γερμανική αεροπορική βάση Ραμστάιν.

Κανένα «άγχος» για τα γεράκια του πολέμου


Οταν ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε την ημερομηνία των εκλογών, έλεγε ανάμεσα σε άλλα πως αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες, αυτές θα στηθούν στις 2 Ιούλη, «ώστε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τη χώρα».

Σε βαθμίδα εξόντωσης...


Το «αφήγημα» της επενδυτικής βαθμίδας «ζεσταίνει» τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, στον προεκλογικό ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από έναν εκ των τεσσάρων «οίκων αξιολόγησης», που η γνώμη τους «μετράει» στις τελικές αποφάσεις των αγορών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί (κάθε άλλο μάλιστα...) τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά βάζει θέμα «δεοντολογίας», να μην υπάρξουν ανακοινώσεις από «οίκους αξιολόγησης» που θα αβαντάρουν προεκλογικά τη ΝΔ και θα αποτελούν παρέμβαση στις εκλογές.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/04/1616

Πεθαίνει στη Μαδρίτη ο συγγραφέας του δον Κιχώτη, Μιγκουέλ Θερβάντες.

 Δον Κιχώτης

22/04/1724

Γεννιέται ο Γερμανός ιδεαλιστής φιλόσοφος Ιμμάνουελ Καντ.