Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Το “Συγγνώμη” του Μητσοτάκη

 
Επίθεση από τα ΜΑΤ, στο Σύνταγμα χημικά.

Για όσους δεν δάκρυσαν από συγκίνηση με την "συγνώμη" του πρωθυπουργού, υπάρχουν και τα δακρυγόνα.

Πιο στημένο πεθαίνεις...


Φοβήθηκαν φαίνεται οι διάφοροι μηχανισμοί του κράτους από το ορμητικό ποτάμι των χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, μαζί με τους απεργούς σιδηροδρομικούς, το πρωί της Κυριακή 5/3 στο Σύνταγμα. Όσοι συμμετείχαν στην κοσμοπλημμύρα στο Σύνταγμα απαίτησαν να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να μείνει «εκτός κάδρου» η εγκληματική πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης


Στόχος τόσο των ενεργειών της κυβέρνησης, όσο και της βολικής κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι να μείνει “εκτός κάδρου” η εγκληματική πολιτική που βήμα – βήμα προώθησαν όλοι τους, αυτή του τεμαχισμού, της “απελευθέρωσης” και της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η αριθμητική του νεκροταφείου


Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980, στο Μομπάλ της Ινδίας έγινε το μεγαλύτερο βιομηχανικό δυστύχημα όλων των εποχών. Δράστης η αμερικανική χημική εταιρεία Γιούνιον Καρμπάιντ (UNION CARBIDE), που ιδρύθηκε το 1917! Άμεσα έχασαν τη ζωή τους κάπου τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι, είκοσι χιλιάδες έμειναν ανάπηροι, κυρίως τυφλοί, και εκατόν είκοσι χιλιάδες θερίζονται έως σήμερα από καρκίνο και γενετικές παραμορφώσεις.

Ανακοινώνεται η «αγορά του αιώνα»


 Στις 6 Μάρτη του 1985ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εξαγγέλλει θεαματικά την περιβόητη «αγορά του αιώνα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, εγκρίνεται η υπογραφή προσυμφώνων για την αγορά 40 αεροσκαφών F‑16 και 40 Μιράζ 2000. Υλοποιείται έτσι μια προειλημμένη απόφαση, αγνοώντας το κοινό αίσθημα και τις διαμαρτυρίες για την καταστροφική αυτή επιλογή.

Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει σε όλο τον κόσμο

Από το καταστροφικό δυστύχημα στο Οχάιο των ΗΠΑ, όπου στις αρχές Φλεβάρη εκτροχιάστηκε τρένο με τοξικά χημικά

 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Παραδείγματα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει στο ζύγι του «κόστους - οφέλους» την ασφάλεια των μετακινήσεων

Μέσα στη συνολικότερη προπαγάνδα συσκότισης των πραγματικών ενόχων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προβάλλονται ιδιαίτερα και αναφορές περί «μη συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό πλαίσιο», περί «ελληνικής ιδιαιτερότητας» και άλλα παρόμοια.

Με όπλο την πλούσια πείρα για τα συνδικάτα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη


Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπροστά στο 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Από την Πέμπτη 9 μέχρι την Κυριακή 12 Μάρτη πραγματοποιείται το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που για μια ακόμα φορά με ευθύνη της ηγεσίας της διεξάγεται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

Δουλειά και σε αργίες γιατί το ΝΑΤΟ έχει έξοδα...

Από τις διαδηλώσεις ενάντια στην κατάργηση της αργίας στη Δανία

ΔΑΝΙΑ

Την Τρίτη 28 Φλεβάρη, το δανέζικο Κοινοβούλιο ψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση της κυβέρνησης στην οποία ηγείται η σοσιαλδημοκράτης Μέτε Φρέντρικσεν, βάσει της οποίας καταργείται μια επίσημη αργία και συγκεκριμένα η θρησκευτική εορτή της «Μεγάλης Ημέρας Προσευχής», που «πέφτει» την τέταρτη Παρασκευή μετά το Πάσχα και χρονολογείται από το 1686.

«Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, τέρμα, ως εδώ, καμία ανοχή!»


Η λαϊκή οργή μετά το προμελετημένο έγκλημα των Τεμπών δικαίως ξεχειλίζει. Οι συγκλονιστικές εικόνες της πολύνεκρης τραγωδίας είναι βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μας. Πλέον είναι στιγμές που δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Δε θα τους κάνουμε αυτή τη χάρη. Τώρα είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα, τώρα πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας, την αγανάκτησή μας σε συλλογικό αγώνα, να μαζικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να διατρανώσουμε ότι δε θα δεχτούμε οι υποδομές, η ασφάλεια και οι ζωές μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος, να είμαστε αναλώσιμοι μπροστά στα κέρδη του “επενδυτή”…  

12/1/23 - Μία δραματική προειδοποίηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη


Είμαστε στις 12 Ιανουαρίου 2023 στη Βουλή
. Δύο μήνες σχεδόν πριν το έγκλημα στα Τέμπη. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής διεξάγεται συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θεσμικό πλαίσιο για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων και την ασφάλεια των μεταφορών». Εκ μέρους του ΚΚΕ τοποθετείται στην επιτροπή ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 06/03/1475

Γεννιέται ο μεγάλος Ιταλός γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας της Αναγέννησης Μιχαήλ Άγγελος. Ανάμεσα στα γνωστότερα έργα του, οι νωπογραφίες στο Παπικό παρεκκλήσι του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), η «Πιέτα» (Αποκαθήλωση) στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το άγαλμα του Δαυίδ, κ.α.