Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη 2η μέρα


Σήμερα η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

Mε χιλιάδες νέους και ανθρώπους όλων των ηλικιών να πλημμυρίζουν τους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με το κεντρικό του σύνθημα να αποτυπώνει τη βεβαιότητα:

Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο Συνεργείο

Ένοχοι κηρύχθηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος για την υπόθεση της επίθεσης στον χώρο “Συνεργείο” , τον Ιούλιο του 2013 στην Ηλιούπολη.

Τα δύο ναζιστόμουτρα κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Οι τράπεζες που ανακεφαλοποίησες εσύ …δανείζουν την «επένδυση» του Λάτση


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Lamda Development με ελληνικές και ξένες τράπεζες για την χορήγηση δανείων «μαμούθ» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η «επένδυση» του Ελληνικού.

Η Lamda Development του Σπύρου Λάτση είναι μεγαλύτερος μέτοχος στην κοινοπραξία που έχει αναδειχθεί παραχωρησιούχος για το Ελληνικό, με την επωνυμία “Global Investment Group”.

Συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα»


Συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα», με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες, οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη.

 Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης


Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων N. Θεσ/νίκης διοργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας


Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη.

Εκεί συναντήθηκε με στελέχη του Στρατού, αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που εργάζονται στη δομή, καθώς και με

Ο εχθρός του λαού (ονομάζεται ΓΣΕΕ)


Ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα ως συνήθως είναι θερμός. Φέτος μας ήρθε ακόμη θερμότερος χάρη στα αίματα που ανάψαν αφενός λόγω της κυβέρνησης και της αντεργατικής λαίλαπας που προετοίμασε και μας ανακοίνωσε σήμερα βαφτίζοντάς την ως αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αφετέρου λόγω της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτών και Εργατοπατέρων, αυτού του ξεπουλημένου λόμπι

Ο λαός να ξεσηκωθεί ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις


Ο λαός μας επιβάλλεται να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει να μην ανανεωθεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά και για να κλείσει η βάση της Σούδας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τα μέλη της οποίας ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Κοσμοπλημμύρα»


Με χιλιάδες νέους και ανθρώπους όλων των ηλικιών, να πλημμυρίζουν τους χώρους του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με το κεντρικό του σύνθημα να αποτυπώνει τη βεβαιότητα:
«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό».

Νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο


Διατάξεις με στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος

Βαδίζοντας πάνω στο χαλί που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε το 2018 και τους περιορισμούς που επέβαλε στη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργία, η κυβέρνηση της ΝΔ εντάσσει στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο νέες αντιδραστικές αλλαγές

Κάρολος Κουν


Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα στις 13/9/1908.

Οι γονείς του μετακόμισαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Κουν ήταν μωρό. Ο ίδιος έλεγε: «Αν και γεννήθηκα στην Προύσα, δεν τη γνώρισα. Από μικρός βρέθηκα στην Πόλη κι εκεί μεγάλωσα. Από κει αρχίζουν οι αναμνήσεις, εκεί δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ερεθισμοί, τα πρώτα συναισθήματα, η πρώτη επαφή με την έξω για μένα πραγματικότητα. Μεγάλωσα σαν Ρωμιός, μέσα σ' ένα ρωμαίικο αστικό σπίτι».