Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

«Νομοθετούμε για τους επενδυτές» ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

 «Πάρτε το πίσω, είναι όλεθρος για τους εργαζόμενους», απαιτεί το ΚΚΕ, καλώντας σε ξεσηκωμό

Την απόσυρση του νομοθετικού τερατουργήματος του υπουργείου Εργασίας, που φέρει τον τίτλο «Για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας», το οποίο συνιστά «όλεθρο για τους εργαζόμενους», απαίτησε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή, με την έναρξη της συζήτησής του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η δική μας φωνή…

Το σύστημά τους είναι πολύ επίμονο. Δε σταματά ποτέ να επιδεικνύει την απαίσια όψη του, τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα, τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττει, για να εξασφαλίσει την κυριαρχία του. Γίνεται όλο και πιο σκληρό, όλο και πιο αδίστακτο. Έτσι και το κράτος τους είναι συνεπές στον ρόλο του, με προτεραιότητες που επιβάλλει το σύστημα που το έφτιαξε: Επιλεκτικά αποτελεσματικό για τα συμφέροντα των λίγων και πάντα εχθρικό στις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς.

Κυρώσεις σε δύο στρατιωτικές βιομηχανίες των ΗΠΑ για την παροχή όπλων στην Ταϊβάν

 
Η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις κατά των αμερικανικών στρατιωτικών βιομηχανιών Northrop Grumman και Lockheed Martin για την παροχή όπλων στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις στρατιωτικές σχέσεις με την Ταϊβάν και να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ταϊβάν, διαφορετικά θα υποστούν «αποφασιστικά και δυναμικά αντίποινα» από την κινεζική πλευρά, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μάο Νινγκ σε τακτική ενημέρωση Τύπου.

Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε - Δίνουμε απάντηση στο έγκλημα κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ


Σε απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη προχωρούν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Δίνουν απάντηση στο έγκλημα κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ και καλούν όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να πάρουν τώρα απεργιακές αποφάσεις για τις 21 Σεπτέμβρη, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Στιγμιότυπα από την 1η μέρα - Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις


Κοσμοπλημμύρα
από την πρώτη μέρα
των εκδηλώσεων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Συνεχίζονται και σήμερα με πλούσιο πρόγραμμα οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο Σάββατο κορυφώνονται με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαιρετιστήριο με την ευκαιρία της 1ης επετείου ίδρυσης της ΚΝΕ από 82 νεολαίους πολιτικούς κρατούμενους στο στρατόπεδο της χούντας στο Λακκί Λέρου


Ογδόντα δύο (82) νεολαίοι πολιτικοί κρατούμενοι στο στρατόπεδο της χούντας στο Λακκί Λέρου, ενταχθήκαμε αμέσως στις γραμμές της ΚΝΕ και στείλαμε από εκεί χαιρετιστήριο με την ευκαιρία της 1ης επετείου ίδρυσης.

Αιτία πολέμου


Αιτία πολέμου! Αυτό είναι για τους εργαζόμενους το άθλιο αντεργατικό τερατούργημα που κατατέθηκε στη Βουλή και από χθες συζητιέται στις αρμόδιες Επιτροπές.

Με την κυβέρνηση να το προωθεί προς ψήφιση μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, το κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό που απευθύνουν εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα πρέπει άμεσα να φτάσει παντού!

«Ευκαιρία» για νέα χαράτσια οι καταστροφές στη Θεσσαλία!

    

«Ευκαιρία» και για νέα χαράτσια στον λαό αποτελούν για την κυβέρνηση οι καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, με επίκληση στη «δημοσιονομική σταθερότητα», για να μην πειράξει δηλαδή «ούτε τρίχα» από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές τους.

Ενδεικτικά τα όσα ανακοίνωσε χτες ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», προαναγγέλλοντας την επιβολή ειδικού τέλους για τις φυσικές καταστροφές, με στόχο, επισήμως, να συμβάλει στους πόρους που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, προσθέτοντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό αύριο Σάββατο στη ΔΕΘ.

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Ταυτόχρονη απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σε τρία εργοστάσια στρατηγικής σημασίας από τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο πλαίσιο του αγώνα τους για τη νέα συλλογική σύμβαση.

49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πρώτη μέρα

Κοσμοπλημμύρα από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ημέρα, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της απήχησης που βρίσκει στο λαό και τη νεολαία το προσκλητήριο αγώνα που απευθύνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Ωρα δράσης και αγώνα για όλους μας!


Αυτό το μήνυμα κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στις σχολές όλης της Αθήνας,
με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουμε οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας. Από την πρώτη στιγμή οργανώσαμε τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη για τον λαό του θεσσαλικού κάμπου!

Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς συμφοιτητές μας, που μέσα σε λίγες ώρες πλημμύρισαν τα σπίτια τους, τα χωράφια των γονιών τους και μαζί με αυτά τα όνειρά τους για το μέλλον, να μη σκύψουν το κεφάλι! Κανένας δεν είναι μόνος του!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

15/09/326

Η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, «ανακαλύπτει» στην Ιερουσαλήμ το Σταυρό του μαρτυρίου. 

 Η «αγία» Ελένη μήτε το σταυρό βρήκε μήτε το μύθο της ωραίας Ελένης εκθεμελίωσε