Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΝΕΠ: Ένας αναγκαστικός συμβιβασμός

Συνέρχεται το 10ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας (μπολσεβίκων), 8 Μαρτη 1921, οι εργασίες του οποίου κράτησαν έως τις 16/3.
 Το 10ο Συνέδριο επεξεργάστηκε τις μεθόδους της οικοδόμησης του σοσιαλισμού με βάση τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ), στερέωσε τη συμμαχία της εργατικής τάξης με την αγροτιά, καθώς και τη συμμαχία των εθνοτήτων της Σοβιετικής χώρας.

Κοινή γραμμή, κοινός δρόμος, αλληλεγγύη μεταξύ άνδρα και γυναίκας

Ναντέζντα Κρούπσκαγια: Κοινή γραμμή, κοινός δρόμος, 
αλληλεγγύη μεταξύ άνδρα και γυναίκας

«Δεν είναι σίγουρο ότι παντρεύτηκε από αγάπη τον Λένιν ή επειδή ήθελε να συνεχίσει την πολιτική της καριέρα» γράφουν οι Σουηδικές φυλλάδες!

«Δεν της φερόταν καλά» λένε.

Αυτή όμως εκεί! Τον παντρεύτηκε και τον ακολούθησε στην εξορία στην Σιβηρία από το 1896 μέχρι το 1901 να κάνει πολιτική καριέρα στους πάγους….

Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Ψηφίστηκε η τροπολογία - πρόκληση για τις νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Χέρι - χέρι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν την τροπολογία - πρόκληση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία η κυβέρνηση μειώνει από 15% σε 10% τη φορολογία στα κέρδη των μετόχων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η τροπολογία ψηφίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ σκόπιμα κατατέθηκε από την κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό.

Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις γυναίκες


Τετρασέλιδο φυλλάδιο διακινεί το ΚΚΕ για τις γυναίκες με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (Δείτε το παρακάτω σε μορφή PDF).
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Εργαζόμενη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, άνεργη, συνταξιούχε, φοιτήτρια, νέα μητέρα, μετανάστρια,

8η Μάρτη: Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη: Οι εργαζόμενες γυναίκες τιμούν τους αγώνες της τάξης τους, παλεύουν για την ισοτιμία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στη μνήμη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, η κινητοποίηση των οποίων στις 8 Μάρτη 1857, πνίγηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις.