Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Επικίνδυνες για τους λαούς οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Είναι επικίνδυνες για τους λαούς οι αποφάσεις του Συμβουλίου που αποτυπώνουν μεγάλες αντιθέσεις εντός της ΕΕ στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με ΗΠΑ και Ρωσία για το ποιοι όμιλοι θα ωφεληθούν στη Συρία και στα Βαλκάνια.

Η αναγνώριση της Τουρκίας ως "ουσιαστικού συνεταίρου", "συμμάχου-χώρας του ΝΑΤΟ", με δήθεν "κυρώσεις" σε μελλοντικούς εξοπλισμούς, ενώ αυτή εισβάλλει στη Συρία τα λέει όλα. Ανάλογες κυρώσεις-χάδια προβλέπονται για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ανακοίνωσή της ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ


με αφορμή τα γεγονότα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Η ανεξέλεγκτη μεταφορά κάποιων προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες δομές, θα δημιουργήσουν ασφυκτική κατάσταση στις ήδη επιβαρυμένες δομές, όπως αυτών της Αλεξάνδρειας και της Αγ. Βαρβάρας». Συνδυάζοντας το ενδεχόμενο νέων προσφυγικών κυμάτων που αναμένεται να δημιουργήσει η ιμπεριαλιστική επίθεση που ξεκίνησε η Τουρκία στη Συρία με τις πλάτες των ΗΠΑ, τονίζεται πως υπάρχει κίνδυνος να συμβούν ανάλογα παραβατικά φαινόμενα στο μέλλον.

Στημένη διαδικασία «διανομής» των ρόλων της ηγετικής ομάδας στο θέατρο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Δελτίο Τύπου για τη σημερινή Συνεδρίαση 
                          της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

«Έλαμψε» για άλλη μια φορά το «άστρο» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού! Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά την τελεσίδικη απόφαση του διορισμού της, επικράτησε η λογική της σιωπής για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για όλα τα ζητήματα της αντεργατικής πολιτικής που καίνε τους εργαζόμενους και για τα οποία η διορισμένη ηγεσία όχι μόνο δεν έβγαλε άχνα όλο αυτό το διάστημα, αλλά τα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση, καθώς και για το ίδιο το 37ο Συνέδριο.

Η γυναίκα που ξεπλύθηκε πολλές φορές


Αχός βαρύς και κοπετός ακούγεται τις τελευταίες μέρες σε ΜΜΕ και ΜΚΔ με αφορμή την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να μετονομαστεί η αίθουσα Rex του Εθνικού Θεάτρου σε “Ελένη Παπαδάκη”.

Για την ακρίβεια, βασικό σημείο τριβής και ιερής οργής αποτέλεσε η ανακοίνωση του ΣΕΗ, που τόλμησε να αμφισβητήσει τη μετονομασία, επισημαίνοντας τα εμφανή πολιτικά της κίνητρα και χαρακτηρίζοντας “αμφιλεγόμενη προσωπικότητα” την Ελένη Παπαδάκη.

«Σούδα, η αιχμή του δόρατός μας στην Ανατολική Μεσόγειο»


ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 6ου ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ
 
Την αυξανόμενη αξία της βάσης της Σούδας για τις ΗΠΑ αναδεικνύει η νέα επίσκεψη εκεί υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, προς επιθεώρηση και αξιολόγηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων αλλά και όσων δρομολογούνται και κατασκευάζονται παραπέρα, στο πλαίσιο της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις.

«Όχι» στους σχεδιασμούς για καύση απορριμμάτων


Σε ξεσηκωμό απέναντι στους σχεδιασμούς ΕΕ, κυβέρνησης - κεφαλαίου για το ενδεχόμενο καύσης απορριμμάτων καλεί το ΚΚΕ και μέσα από την εκδήλωση που διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» οι ΤΟ Βιομηχανίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης  του ΚΚΕ,  παρουσιάζει αναλυτικά τις θέσεις του για τους σχεδιασμούς σε επίπεδο Περιφέρειας

Oι «σωτήρες» της Συρία


Επί οκτώ  χρόνια δολοφονούν έναν λαό. Καταστρέφουν μια χώρα. Σκορπίζουν τον τρόμο και την προσφυγιά.

    Οι ΗΠΑ, Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία πρωταγωνιστούν στο μακελειό ανθρώπων μοιράζοντας εδάφη, κέρδη, ενεργειακές πηγές και σφαίρες επιρροής.

Εννιά χρόνια μετά

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, που έχει προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς, ακόμα περισσότερους σακατεμένους, ανεκτίμητες καταστροφές και το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τζον Ριντ


Στέλεχος του αμερικανικού εργατι­κού κινήματος, συγγραφέας και δημοσιολόγος.

Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ στις 22/10/1887 και πέθανε στη Μόσχα το 1920. Ο πατέρας του ήταν δικαστής. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ (1910) ασχολήθηκε με τη δημοσιο­γραφία. Το 1914 δημοσίευσε το βιβλίο «Το Επαναστατημένο Μεξικό», όπου υποστήριζε τον επαναστατικό αγώνα του μεξικάνικου λαού και καταδίκαζε την ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις του Μεξικού. Στην επιφυλλίδα «Πόλεμος στο

Μάνος Λοΐζος


Γεννιέται,  22/10/1937, ο μεγάλος κομμουνιστής μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος

Ο Μάνος Λοΐζος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις του νεοελληνικού τραγουδιού, καταθέτοντας μουσική μεγάλης έμπνευσης και ταυτόχρονα οικεία και κοσμαγάπητη. Λάτρης του λυρισμού, όπως έχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης, «ήταν μια πλαγιά πολύχρωμα λουλούδια που έλαμπαν, καθώς τα χτυπούσε ο ήλιος. Και θα λάμπουν για πάντα και πιο πολύ, όσο θα υπάρχει και θα λάμπει στον κόσμο αυτός ο μοναδικός ήλιος: Η καρδιά του ανθρώπου».