Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Μεγάλη Πέμπτη το έθιμο


 Την Κόκκινη Πέμπτη,  οι νοικοκυρές κρεμάνε από τα παράθυρα ή τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, κόκκινα υφάσματα.

Νέες μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα


Με μαζική συμμετοχή συνεχίζεται η πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση στη Γαλλία με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δίνοντας συνέχεια σε έναν πολύμηνο και πολύμορφο αγώνα, που αντέχει, παρά την άγρια επιχείρηση συκοφάντησης και καταστολής.

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας

 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που πλησίαζε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, χωρίς όμως να προκληθεί «θερμό επεισόδιο».

Τrès απελπιστίκ...

Πιο στημένο πεθαίνεις...

  Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντιστραφεί η εικόνα που δείχνει ότι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να τους βγει... Αντώναρος, επιλέγουν να στηρίξουν σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ. Καταλαβαίνουμε επίσης την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μια μαγική εικόνα για το πώς τον βλέπει απλός, λαϊκός κόσμος...

Φυντάνια

Φυντάνια

Ο τίτλος περιγράφει ακριβώς το θέμα του σημερινού podcast. Ρίχνουμε μια ματιά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και η αλήθεια είναι ότι όντως μας προσφέρουν αρκετά συμπεράσματα.

Ο Κόκκινος Στρατός ελευθερώνει τη Βιέννη


 Στις αρχές του Απρίλη του 1945 άρχισαν και οι επιχειρήσεις του Σοβιετικού Στρατού για την απελευθέρωση της Αυστρίας. Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν οι στρατιές του 2ου και του 3ου Ουκρανικού Μετώπου. Η προέλασή τους ήταν ορμητική και στις 6 του Απρίλη άρχισαν οι μάχες για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Αυστρίας, της Βιέννης. Εκεί συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τα ναζιστικά στρατεύματα. Λυσσώδεις οδομαχίες συνεχίζονταν ως τις 13 του Απρίλη, οπότε οι Σοβιετικοί πολεμιστές ξεκαθάρισαν τελείως τη Βιέννη από τον αντίπαλο.

Για να πάμε «αλλιώς»!


Επικαλούμενοι την οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και «ευαγή» ιδρύματα του κεφαλαίου προβλέπουν «αβεβαιότητες» για τα επόμενα χρόνια, κυρίως αναιμική ανάκαμψη και κινδύνους για μια νέα συγχρονισμένη κρίση.

Όραμα των κομμουνιστών είναι να σπάσουμε τα δεσμά του σάπιου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος


 Το όραμα των κομμουνιστών, όλων των ανθρώπων που επιθυμούν και αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για να βγει ο λαός μας από τη μέγγενη της σημερινής βαρβαρότητας, δεν μπορεί να είναι άλλο από το να σπάσουμε τα δεσμά του σημερινού σάπιου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, που βάζει τα κέρδη πάνω κι από την ανθρώπινη ζωή, που αναγκάζει τους εργαζόμενους, σε όλες τις χώρες, να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες της τεχνολογίας και της παραγωγής, όλες οι προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία.

Η “Εθνική Δημιουργία” θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ

«Ανεξάρτητα από την απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη, η “Εθνική Δημιουργία” θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ. Κόμμα που αυτοχαρακτηρίζεται δικτατορικό δεν μπορεί να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες»

Στον «ωχαδελφισμό» φορτώνει το έγκλημα στα Τέμπη


Στον «ωχαδελφισμό», στην αδιαφορία και στο ρουσφέτι φορτώνει το έγκλημα στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι είναι κάλπικη η ανάληψη της όποιας ευθύνης θεωρεί ότι έχει η κυβέρνηση, την οποία μάλιστα αναγκάστηκε να αναλάβει μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Διάτρητα παραμύθια...


«Η μάχη κατά του φασισμού δίνεται στον δρόμο και όχι με διάτρητες τροπολογίες», είπε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξήγησε πάντως γιατί και η δική τους τροπολογία έχει τόσες κι άλλες τόσες «τρύπες» και «παράθυρα» στην κατάπτυστη θεωρία των «δύο άκρων», με την οποία διώκονται Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλη την ΕΕ και «βγαίνει λάδι» ο φασισμός - ναζισμός.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/04/1314

Ο βασιλιάς Εδουάρδος Β' απαγορεύει τα παιχνίδια στους δρόμους του Λονδίνου, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν τόσο δημοφιλή ώστε να δημιουργούνται προβλήματα. Το κυρίαρχο παιχνίδι ήταν ένα είδος ποδοσφαίρου με μπάλα από κύστη γουρουνιού. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου.