Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Την Τετάρτη εγκαινιάζεται ο Χώρος Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου»


Η ΚΕ του ΚΚΕ
εγκαινιάζει την Τετάρτη 31 Μάη, τον Χώρο Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου». 

Πρόκειται για το εργαστήρι του σπουδαίου εικαστικού Γιώργη Βαρλάμου, που με τη διαθήκη του το άφησε στο Κόμμα του το ΚΚΕ και η ΚΕ του Κόμματος αφού  ολοκλήρωσε τις εργασίες αποκατάστασής του, είναι έτοιμη να το λειτουργήσει, όπως ακριβώς ο ίδιος ήθελε, ως έναν ανοιχτό και φιλόξενο χώρο που θα δημιουργούν και θα μαθαίνουν οι νέοι καλλιτέχνες.

Το νησί που αντιστέκεται

Το νησί που αντιστέκεται ...

Σε όλη την επικράτεια εκφράστηκε η άνοδος του ΚΚΕ

 
Για το καλύτερο διάβασμα του αποτελέσματος των εκλογών, ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί στις επόμενες σελίδες ορισμένα από τα στοιχεία, που δείχνουν την άνοδο του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά που καταγράφηκε σε όλη την επικράτεια, όπως και σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακόμα ένα επεισόδιο στο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με φασιστικές ψήφους


Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει γέφυρες με το εκλογικό ακροατήριο φασιστικών μορφωμάτων, αξιοποιώντας «κρίκους» από τον χώρο τους αποκαλύπτεται καθημερινά.

Έτσι, στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται ο Βασ. Χαλβατζούλης να φωτογραφίζεται μαζί με το δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη (στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενο από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛΒασ. Κόκκαλη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα στις 11/5.

Πάρτι


500 χάμπουργκερ, 700 τσίζμπεργκερ, 400 μπέργκερ για «βετζετέριαν», 600 σάντουιτς με κοτόπουλο, 700 χοτ ντογκ, πρέτσελ, βότκα, μπίρες, κρασί, αναψυκτικά και παγωτά.

Αυτά πάνω - κάτω περιλαμβάνει ως «πρώτα» το μενού που ετοιμάζει η αμερικάνικη πρεσβεία για τη δεξίωση προς τιμήν της 4ης Ιουλίου, που θα γίνει στις 29 Ιούνη στην Αθήνα, τέσσερις μέρες ακριβώς μετά τις εκλογές.

Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον λαό, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ

 Σήμερα, γίνεται η ορκωμοσία της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου.

Σας καλωσορίζουμε, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος, με τη νέα σύνθεση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους 13 νεοεκλεγμένους βουλευτές του κόμματος, από τους 26 συνολικά που εκλέξαμε, που αποτελούν το 50% της συνολικής κοινοβουλευτικής ομάδας, που μαζί με τους 13 παλιότερους βουλευτές θα δώσουμε και τη νέα μάχη.

Με ανεβασμένο κύρος, προχωράμε ακόμα πιο αποφασιστικά

Πέρα από την πανελλαδική άνοδο, ξεχωριστή σημασία έχει η ενίσχυση του ΚΚΕ σε περιοχές που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα μεγάλοι αγώνες

 Η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ πανελλαδικά είναι το πιο ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο των εκλογών, που αναδεικνύει μεγάλες δυνατότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις 25 Ιούνη, αλλά κυρίως για τη συνέχεια, στη δράση του Κόμματος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας.

Ενίσχυση του ΚΚΕ της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων


Ποιο συνολικά, κοινωνικό και πολιτικό «αποτύπωμα» αφήνει το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου;

Στο εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμάμε ότι αποτυπώνονται ταυτόχρονα δύο στοιχεία: Από τη μία είναι ένας γενικός αρνητικός συσχετισμός, που τον βλέπουμε στα υψηλά ποσοστά που διατηρεί η ΝΔ μετά από 4 χρόνια αντιλαϊκής διακυβέρνησης, στο πάνω από 70% που συγκεντρώνουν αθροιστικά - και παρά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ - τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και εφάρμοσαν τα βάρβαρα μνημόνια, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα ποσοστά ακροδεξιών κομμάτων.

Κόντρα στα πλουμιστά σκοτάδια!

Πήγαμε καλά. Πήγαμε πολύ καλά. Και θα πάμε τώρα με όλες μας τις δυνάμεις ακόμα καλύτερα. Ορμητικά και όχι παρορμητικά, μπροστά αλλά, όπως πάντα, ποτέ στα τυφλά. Στον χαραγμένο δρόμο που 'ρχεται από πολύ παλιά και δείχνει πολύ μπροστά στο μέλλον. Σε ένα τοπίο δύσκολο κι άχαρο, σκληρό και σκιώδες, γεμάτο εγωπαθείς μοιρολογίστρες, τελώνια και τελώνηδες που ξεχύθηκαν από μοναστήρια, από στρατευμένα γαλόνια, και ταλιμπάν με αγκαθωτούς σταυρούς στο χέρι. Ανάμεσα σε ηγεμονίσκους καταπατημένων χωραφιών, και ικανότατους πωλητές, και δοσατζήδες, που πλασάρουν ως σκάφη αναψυχής κάτι προχειροφτιαγμένες φουσκωτές βάρκες, με υλικά ανακυκλωμένης απελπισίας και κατατρεγμού του χρόνια τώρα ταλαιπωρημένου εργαζόμενου λαού.

Τα προγράμματά τους, το εξής ένα...


 Ποιος θυμάται εκείνα τα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Φασαρία, χαρτούρα, καβγάς...

Και ύστερα ήρθαν οι εαρινές συστάσεις της Κομισιόν.

Τριετίες; Μετά το 2027 το «ξεπάγωμα» και αν...

και βέβαια χωρίς αναδρομική ισχύ.

Πλειστηριασμοί; Κανονικά και με τον νόμο!

Το παλιό... κακό ΠΑΣΟΚ και οι διεργασίες στον σοσιαλδημοκρατικό πόλο

"Μάχη για την κυριαρχία στην κεντροαριστερά», «Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ», «Συναγερμός για την ηγεμονία στην κεντροαριστερά - Ξεκίνησε το ''ματς''» είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους που τροφοδότησαν τον Τύπο το εκλογικό αποτέλεσμα και ο συσχετισμός που αποτυπώθηκε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι οδηγίες της ΕΕ είναι το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης

Οι οδηγίες της ΕΕ είναι το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ, με το οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν, τονίζει το νέο spot του ΚΚΕ.

Μέσα από το spot παρουσιάζονται οι βασικοί άξονες των «εαρινών συστάσεων» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, για την επιτάχυνση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», για το ουσιαστικό «πάγωμα» των τριετιών ως το 2029, για την παραπέρα μείωση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες, την αντιλαϊκή «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος», την επιτάχυνση των πλειστηριασμών και των εξώσεων, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, την επιτάχυνση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
28/05/1738

Γεννιέται ο Γάλλος γιατρός Ιωσήφ Ιγνάτιος Γκιγιοτέν, το όνομα του οποίου πήρε η γκιλοτίνα.