Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

3/5/1945: Συγκλονιστικά πλάνα του Βερολίνου μετά τη συνθηκολόγηση


Πλάνα του Κόκκινου Στρατού που αποκαταστάθηκε με το ifilmrestoration.com σε υπότιτλους 3K με επεξηγήσεις σε διαφορετικές γλώσσες μπορούν να ενεργοποιηθούν στη συσκευή αναπαραγωγής.

Ο Στρατάρχης του Κόκκινου Στρατού Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ - αρχιστράτηγος του Κόκκινου Στρατού - επιθεωρεί την πόλη στις 3 Μαΐου 1945 μετά την παράδοση του Βερολίνου.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ χειροκροτητές χρυσαυγίτη στο Εργατικό Κέντρο!

«Οι μόνοι τους ξαναχτύπησαν!». Τα χαριεντίσματα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου συνεχίζονται... Λίγους μήνες μετά την κοινή κάθοδο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Χρυσή Αυγή τώρα πάλι, όλοι μαζί και αντάμα, «γιόρτασαν» τη Δευτέρα την Πρωτομαγιά!

Μόνοι τους


«Αν κάναμε τόσο κακό στη χώρα, τότε έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο πρώτος ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνησή μας και το δεύτερο το 70%». Αυτά έλεγε χτες το πρωί στο ραδιόφωνο ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φυσικά δεν είπε λέξη.

H ΕΕ περιορίζει τις εισαγωγές Ουκρανικών αγροτικών προϊόντων σε 5 κράτη μέλη


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τον περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων από την Ουκρανία σε πέντε κράτη μέλη, λόγω των «εξαιρετικών περιστάσεων σοβαρών υλικοτεχνικών σημείων συμφόρησης» σε αυτές τις χώρες.

Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία έκαναν το σχετικό αίτημα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό τους για την χαμηλή τιμή των αγροτικών προϊόντων που εισάγει η ΕΕ από την Ουκρανία, και μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ και σου βγαίνουν νεοδημοκράτες από κούνια...


Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μία τηλεοπτική κόντρα ανάμεσα στο στέλεχος και υποψήφιο της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη και το πρώην στέλεχος της ΝΔ και νυν υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αντώναρο.

«Ήταν κομμουνιστής»


Ο μεγάλος Ελληνας ποιητής Γιάννης Ρίτσος δεν ήταν γενικώς και αορίστως "αντιφασίστας". Ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, γι' αυτό και ήταν αντιφασίστας, γι' αυτό και πάλεψε για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και για μια δίκαιη κοινωνία.

Νικολό Μακιαβέλι


Ο Νικολό Μακιαβέλι γεννήθηκε στις 3 του Μάη του 1469 στη Φλωρεντία από πατέρα νομικό.

Στα 25 του χρόνια άρχισε να καταλαμβάνει δημόσιες θέσεις. Κυρίως ως σύμβουλος ηγεμόνων και ως διπλωμάτης.

Δεν τους «κοστίζει»


Δεν «κοστίζει» τίποτα προεκλογικά στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις για «αυξήσεις» στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει σε τέτοιες «δεσμεύσεις», οι οποίες δεν αμφισβητούν ούτε «τρίχα» από το αντεργατικό πλαίσιο συμπίεσης των πραγματικών μισθών, κάτι που προδιαγράφει και το ποια θα είναι η πολιτική της επόμενης κυβέρνησης, μ' όποιους κι αν σχηματιστεί.

Γιατί το ΚΚΕ λέει ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη;


- Γιατί το ΚΚΕ λέει ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη;

- Λίγες μέρες πριν τις κάλπες πλέον, και η μνήμη του λαού μας, ευτυχώς, δεν είναι μνήμη χρυσόψαρου, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν, με μια άθλια πλειοδοσία - μαζεμένων είναι η αλήθεια - υποσχέσεων, να κρύψουν ότι τα τελευταία πολλά χρόνια που έχουν κυβερνήσει με διάφορα σχήματα, έχουν καταδικάσει τα λαϊκά νοικοκυριά να πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο.

Όλα λάθος


Μόνο φαρσοκωμωδία μπορεί να χαρακτηριστεί το «έργο» που ανέβασε πρωτομαγιάτικα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δραπετσώνα, αν και η σκηνική παρουσία του Αλ. Τσίπρα ούτε συγκίνησε τους κατοίκους της περιοχής, ούτε έκοψε τα εισιτήρια που προσδοκούσαν οι διοργανωτές.

«Μαϊμού εκλογές» σε ανύπαρκτα σωματεία σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

 ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

«Ενεργοποιείται» και ο μηχανισμός «παραγωγής» αντιπροσώπων στα σούπερ μάρκετ

«Μαϊμού εκλογές» σε ανύπαρκτα Σωματεία, διαδικασίες εν κρυπτώ, τραμπουκισμούς και απόπειρες διάλυσης πρωτοπόρων Σωματείων, περιλαμβάνει το όργιο νοθείας στο οποίο επιδίδεται ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός στη Στερεά Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να αδρανοποιήσει κάθε εστία οργανωμένης αντίστασης και να στρώσει τον δρόμο στην όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, να εφαρμόσει ανεμπόδιστα την πολιτική εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων.

Εδώ και τώρα επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των 3ετιών με κατώτατο στα 850 ευρώ


Περιμένουμε από ώρα σε ώρα την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, θέλω να ρωτήσω αν θεωρείτε ότι όλο αυτό το έχει χειριστεί σωστά το πολιτικό μας σύστημα με την έννοια ότι έχει δημιουργηθεί ένας πολύ μεγάλος θόρυβος που δεν ξέρω αν στην ουσία πριμοδοτεί κιόλας την ακροδεξιά, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 03/05/1469

Γεννήθηκε ο πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, Νικολό Μακιαβέλι.

  03/05/1803

Οι ΗΠΑ αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία (15 εκ δολάρια –σημερινά 230 εκ- για μια έκταση 2,14 εκ. τετρ. χλμ.). Η έκταση αυτή αποτελεί 15 σημερινές πολιτείες των ΗΠΑ.