Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

«Τι Κοιτάς;»


Ο Frank the Zapper κυκλοφόρησε νέο video για το τραγούδι του «Τι Κοιτάς;» σε μορφή animation.

Και στην Πάτρα και παντού… Μόνοι τους και όλοι μας! Τώρα ΚΚΕ!


 «Πάτρα, 21/4/2023. Συνάντηση των επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για να μην ξαναεκλεγεί ο κομμουνιστής Δήμαρχος Κ. Πελετίδης.

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα κλιμακώνουν τη δράση για τη μεγάλη απεργία


Εντείνοντας τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για τη μεγάλη μάχη της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, στον Πειραιά, στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε παρακάτω)

Οι «συνασπισμένοι»

Απέναντι στον κοινό εχθρό αντάμωσαν όλοι να φάνε, να πιούνε και μετά τη μασαμπούκα να συσπειρωθούν για να λυτρώσουν την Πάτρα!

«Μια προσέγγιση καθοδηγούμενη από την αγορά»

Αλλο ένα παράδειγμα για τις οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής του «κόστους - οφέλους» στους σιδηροδρόμους αναδείχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Independent» στις 18 Απρίλη. Σύμφωνα με διαβαθμισμένη έκθεση της «Network Rail» που απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη, τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν οι καθυστερήσεις των τρένων και τα ναύλα, ενώ το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για την επόμενη πενταετία δεν επιτρέπει στη «Network Rail» «να λειτουργήσει, να διατηρήσει και να ανανεώσει» τον σιδηρόδρομο στο σημερινό επίπεδο αξιοπιστίας του.

Ο Καρλ. Μαρξ για τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ

 
Με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (26 Απρίλιου 1564) παρουσιάζουμε πλευρές της σχέσης του Κ. Μαρξ με το έργο του Ο. Σαίξπηρ.

Είναι γνωστό ότι ένας από τους αγαπημένους ποιητές του Κ. Μαρξ ήταν ο Σαιξπηρ , όπως απάντησε σε σχετικό ερωτηματολόγιο, που ετοίμασε η κόρη του Τζένη, απάντησε κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συνάντησης.

Η δύναμη που θα μας δώσει ο λαός, θα επιστρέψει στον ίδιο


Βαδίζουμε προς τις κάλπες με διλήμματα ακυβερνησίας τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ εκτιμά πως δεν υπάρχει περίπτωση ακυβερνησίας και πως τελικά «όλοι μπορούν να συνεργαστούν με όλους». Εκτιμάτε πως αν χρειαστεί μπορεί να συγκυβερνήσει ακόμα και η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Να στηριχτεί και οικονομικά το Κόμμα μπροστά στις εκλογικές μάχες!


 Καλούμε τον λαό και τη νεολαία, μπροστά στις πολλαπλές και συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε (βουλευτικές, περιφερειακές και τοπικές), να δυναμώσει η στήριξη του ΚΚΕ και οικονομικά

Oι μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες σε εξέλιξη


Δεν έχει καν ξεκινήσει καλά – καλά επισήμως η προεκλογική περίοδος – αφού η διάλυση της Βουλής μόλις σήμερα ανακοινώνεται μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελαροπούλου – και ήδη έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών.

Και μπορούμε, και θα τα καταφέρουμε!


 «Ο,τι κι αν πούμε πριν τις εκλογές, έχει μία σχετικότητα», λέει ο Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινάει το γνωστό ...μασαζάκι για το τι θα κάνει το κόμμα τους από τις 22 Μάη, για να συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Και εξηγεί: «Αλλο τι θέλω να πετύχω και τι ζητάω από τον κόσμο να ψηφίσει και άλλο η διαχείριση της συγκυρίας».

Σε απλά Ελληνικά ...«ψηφίστε κι όπου βγει».

«Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;»

Νέα σειρά προεκλογικών video της ΚΝΕ

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/04/1616

Πεθαίνει ο μεγάλος Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.