Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Αυτοί Είστε - Αυτοί Είμαστε

 

Αυτοί Είστε Αυτοί Είμαστε

Μα το 1821...!


Ψηλά, στα αδούλωτα βουνά της Ρωμιοσύνης, οι χτύποι από την παλλόμενη καρδιά της Λευτεριάς ακούγονται πάντα δυνατά. Οι αντίλαλοι της Ιστορίας στα Ευρυτανικά βουνά της Ανυποταξίας και των Ξεσηκωμών, έρχονται από πολύ μακριά... από τους Κλέφτες της Απειθαρχίας ως τους Αντάρτες της Αντίστασης, στέλνοντας διαχρονικό μήνυμα Περήφανης Στάσης Ζωής κόντρα στη θλιβερή ραγιάδικη νοοτροπία της υποταγής. Για πάλεμα και μάχη, για Γη και Λευτεριά, για Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, ενάντια στον παλιό και σύγχρονο "κοτζαμπασιδισμό"! Γιατί μπορούμε να ζήσουμε αναπνέοντας ελεύθερα δίχως αφεντάδες και ξένους προστάτες, χωρίς να καταδεχτούμε να γίνουμε γρανάζι στη μηχανή τους.  

Όχι στης φιέστες της Κοροϊδίας


Πειραιάς 24 Μάρτη 2023

Όχι στης φιέστες της Κοροϊδίας

Πρόσκληση για συμμετοχή σε φιέστα που διοργανώνει το ΝΑΤ με το Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην οποία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα παρουσιάσουν τις «δράσεις, που οδήγησαν στον εκσυγχρονισμό του Ν.Α.Τ. και στον μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων συνταξιοδοτικών υποχρεώσεών του». Αλήθεια;

«Σχολή» αντικομμουνιστικών μυθευμάτων, ψεμάτων και σκοταδισμού


Ανιστόρητες παιδιακίστικες αφηγήσεις αντικομμουνιστικών μυθευμάτων από κάποιον Churchill… Συντηρητική μπόχα αναδύεται από τη λεγομένη «Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης»

Ντάριο Φο

*

Η Ιταλία, ο καλλιτεχνικός και προοδευτικός εν γένει κόσμος, πενθούν το θάνατο του Ντάριο Φο, του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα, που έφυγε στα 90 του χρόνια, πάσχοντας από πνευμονικά προβλήματα. 

Πολλές «κοιλάδες των Τεμπών» καταμεσής της θάλασσας


 Τα ναυτικά εγκλήματα των τελευταίων ετών και η άθλια κατάσταση στις ενδομεταφορές χειμώνα - καλοκαίρι είναι η κορυφή του παγόβουνου της «απελευθέρωσης»

Οι αλλεπάλληλες βλάβες - μόνο το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» έχει μείνει δύο φορές από κύρια μηχανή τις τελευταίες 20 μέρες - οι προσαράξεις σε προβλήτες λιμανιών, τα ναυτεργατικά ατυχήματα και πολλά ακόμα περιστατικά, που προειδοποιούν καθημερινά για τους κινδύνους που διατρέχει η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, είναι δηλωτικά της κατάστασης που έχει διαμορφώσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες το κυνήγι του κέρδους από τους εφοπλιστές, σε βάρος ναυτεργατών, νησιωτών και επιβατών, με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις να στρώνουν τον δρόμο, διαμορφώνοντας το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο.

Κι άλλες υποδομές για την πολεμική προπαρασκευή του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να διαθέσει η κυβέρνηση


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ

Με εμπιστευτική επιστολή ζητείται πεδίο βολής στον Εβρο για την εκπαίδευση της Πολυεθνικής Νοτιοανατολικής Μεραρχίας

Για ΝΑΤΟικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων στρατιωτικών στελεχών της λυκοσυμμαχίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει πεδίο βολής στον Εβρο!

Εκατομμύρια διαδηλωτές στους δρόμους - Νέες κινητοποιήσεις στις 28 Μάρτη


Εκατομμύρια ήταν οι διαδηλωτές στις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στη Γαλλία στο πλαίσιο της νέας πανεθνικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων, στους δρόμους της χώρας βγήκαν σήμερα πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ανεβάζει ταχύτητες το παζάρι


 Καθημερινά επεισόδια καταγράφονται πλέον στο παζάρι στα Ελληνοτουρκικά, όπως εξελίσσεται υπό αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, έχοντας στον πυρήνα του σχέδια συνεκμετάλλευσης και τη διασφάλιση της ευρωατλαντικής συνοχής στη νοτιοανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας.

Συνεχίζουμε! «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία»


Συνέχιση και κλιμάκωση της πολύμορφης δράσης μέσα στον Απρίλη, με σύνθημα «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία» και προετοιμασία της απεργίας την 1η Μάη, ώστε να αποτελέσει μεγάλο απεργιακό σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, αποφασίσθηκε μέσα από την πολύ μεγάλη εκδήλωση - σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογη σύσκεψη έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα για τη συνέχιση του αγώνα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/03/1905

Πεθαίνει o Γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας Ιούλιος Βερν.

24/03/1926

Γεννιέται ο Ιταλός θεατρικός συγγραφέας Ντάριο Φο, που το 1997 τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.