Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΝΑΤΟ-Λοχίας Μητσοτάκης, οι Ουκρανοί ναζί & οι Έλληνες Μαριούπολης εν μέσω προβοκατσιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας

 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του "Οδηγητή"


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του "Οδηγητή" μαζί με ένθετο με τα Υλικά της Διευρυμένης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ με θέμα την παρέμβαση της Οργάνωσης στο Μέτωπο του Αθλητισμού.

"Ο κόσμος των τεράτων είναι ο καπιταλισμός. Διέξοδο απ’ τον πόλεμο θα δώσει ο λαός!"

Ποιο κανάλι;


Από τις 24 Φλεβάρη, με την καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έναρξη ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως ήταν αναμενόμενο και απολύτως λογικό, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναπροσάρμοσαν τα προγράμματά τους για να καλύψουν τις εξελίξεις, με εκτεταμένα δελτία ειδήσεων και έκτακτες εκπομπές, με ορισμένους να προχωρούν ακόμα και σε συνεχή 24ωρη ροή.

Το ΝΑΤΟτρομπόνι, μίλησε…


 Στην φωτογραφία έχουμε τα δεύτερα της χορωδίας του ΝΑΤΟ.

Πριν από 23 χρόνια όταν το ΝΑΤΟ ισοπέδωνε την Γιουγκοσλαβία το ίδιο “τρομπόνι” έγραφε:

“Στον πόλεμο (…) είσαι υποχρεωμένος να είσαι με τον νικητή ή τουλάχιστον να μην είσαι με το χαμένο… Ο χαμένος θα είναι ασφαλώς η Γιουγκοσλαβία…” (Βήμα, 25/4/1999).

Καλώς τον..


 Καιρό είχαμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε κάτι από τον Λάκη Λαζόπουλο για το ΚΚΕ. 

Έσπασε όμως τη σιωπή του για να «σατιρίσει» (;;;) τη στάση του ΚΚΕ όσον αφορά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. 

Λένιν: “Γράμμα προς τους εργάτες και αγρότες της Ουκρανίας”


 ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠ’ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΕΝΙΚΙΝ

Σύντροφοι! Πρίν άπό τέσσερις μήνες, στά τέλη Αύγούστου τοΰ 1919, άπ’ άφορμή τίς νίκες ένάντια στόν Κολτσάκ, άπηύθυνα ένα γράμμα στούς έργάτες καί τούς αγρότες *.

Πολεμικοί προϋπολογισμοί, «σοκ και δέος» για τον λαό με ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια


Μέρα με τη μέρα η ιμπεριαλιστική πολεμική αντιπαράθεση στο έδαφος της Ουκρανίας προκαλεί αλυσιδωτές και εντεινόμενες δραματικές επιπτώσεις για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, της βενζίνης, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των σιτηρών και σχεδόν όλων των βασικών ειδών κατανάλωσης εκτοξεύονται.

Ο λαός πρέπει να βρεθεί απέναντι για να υπερασπίζει τη ζωή και τα δικαιώματά του


Χωρίς «ταβάνι» η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ | Διέξοδο θα δώσει μόνο η πάλη των λαών!

Εχει σωστά ειπωθεί από παλιά ότι ο πόλεμος είναι μια διαδικασία πολύ αρνητική για τους λαούς, για την ίδια την ανθρωπότητα, έχει όμως και κάτι θετικό, βοηθάει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, να φεύγει η ομίχλη που πολλές φορές σκεπάζει την πραγματικότητα.

Ζελένσκι εναντίον ΝΑΤΟ: «Είστε υπεύθυνοι για τον θάνατο Ουκρανών»


Δριμεία επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ με αφορμή την απόφαση των ηγετών της Συμμαχίας να μην επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξαπέλυσε σε διάγγελμα του, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατώτερος μισθός 825 ευρώ - Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων


Το κείμενο της συνέντευξης Τύπου

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έχει ως βασικό θέμα την κατάθεση της πρότασης των Συνδικάτων για την ΕΓΣΣΕ, δεν μπορεί να μην ξεκινήσει από τις επικίνδυνες εξελίξεις που εμπλέκουν το λαό μας αλλά και τους λαούς των άλλων χωρών στις πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5 - 6 Μάρτη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/03/1871

Γεννιέται η Γερμανίδα κομμουνίστρια επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Δραστηριοποιούμενη αρχικά μέσα από τις γραμμές του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και στη συνέχεια του Ανεξάρτητου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υπήρξε συνιδρυτικό μέλος της οργάνωσης των Σπαρτακιστών από το οποίο αργότερα προέκυψε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας. Πολέμια του οπορτουνισμού, κύριος εκφραστής του οποίου ήταν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Καρλ Λίκμπνεχτ στην καταδίκη του γερμανικού ιμπεριαλισμού (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος) και την επαναστατική πάλη της εργατικής τάξης.

Δολοφονούνταιο Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ