Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ο Λαφαζάνης… ξεγελάστηκε (πιάστηκε κορόιδο)

«Ούτε στα πιο εφιαλτικά μου όνειρα δεν περίμενα ότι ο Τσίπρας θα πρόδιδε τις δεσμεύσεις του» δήλωσε ο Παναγιώτης.

Δεν ήξερε ο Λαφαζάνης. Δεν καταλάβαινε. Αλλιώς τα περίμενε.

Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία

Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η “δημοκρατία”…

Εκβίασαν τους υπαλλήλους να ψηφίσουν τα αφεντικά τους -για το καλό τους.

Τους εκβίασαν να ψηφίσουν τα πάντα, εκτός από ΔΑΣ -πλην Λακεδαιμονίων που έλεγε και μια ψυχή.

Ουδέν σχόλιον

Την Τρίτη 19/2 δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τους οφειλέτες του δημοσίου που περιλαμβάνονται στην έκθεση 4ου τριμήνου για την ελληνική οικονομία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

    Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι:

Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ

Πρελούδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης η δράση ομάδων της αντιπολίτευσης στα σύνορα της χώρας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά του λαού της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ, της μαριονέτας τους στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, αλλά και των συμμαχικών κυβερνήσεών τους στη Λατινική Αμερική.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

Η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΩΝ  ΙΝΔΙΑΝΩΝ
Bartolomeo de las Casas
Εκδόσεις «Στοχαστής»
Μετάφραση και εισαγωγή της Πηνελόπης Μαξίμου

Πάντα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων για τα συμβάντα μιας εποχής και ενός τόπου. Παρ’ όλο που οφείλουμε να κρατάμε μια επιφυλακτικότητα λόγω του υποκειμενικού στοιχείου που αναπόφευκτα υπεισέρχεται στην προσωπική κατάθεση, η προσωπική αφήγηση διασταυρωμένη με ντοκουμέντα της εποχής δίνει μια ιδέα του βαθμού αλήθειας.

Επιχείρηση «Πέργαμος»

Επιχείρηση «Πέργαμος»
Δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και ΜΑΥ - ΜΑΔ, επιτίθενται ( 25 Φλεβάρη 1948 ) κατά του ΔΣΕ στη Μουργκάνα (επιχείρηση «Πέργαμος»). Παρότι οι επιτιθέμενοι υπερτερούσαν αριθμητικά 3 προς 1 (με ισχυρή υποστήριξη πυροβολικού και αεροπορίας) και παρά την αραιή διάταξη του ΔΣΕ λόγο του εξαιρετικά μεγάλου μήκους του μετώπου, οι πρώτες γενικές έφοδοι απέτυχαν.

Η επιτυχία της Γ' Μοίρας των ΛΟΚ με την κατάληψη του Σκηταριού αποδείχθηκε προσωρινή, αφού η αστραπιαία και αποφασιστική αντίδραση του ΔΣΕ οδήγησε στην περικύκλωση, κλονισμό της συνοχής και εν τέλει στην υποχώρησή της, με σημαντικές απώλειες.

Κάντο όπως ο Πελε…

Υπάρχουν κάποιοι αθλητές που νομίζουν πως επειδή κάποτε κλοτσούσαν καλά ένα τόπι, είναι άξιοι για να μπουν στο στίβο της πολιτικής.
Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που νομίζουν πως είναι άξιοι να κλοτσήσουν ένα τόπι, για να γράψουν καλά στο φακό, δείχνοντας πόσο λαϊκοί και ανθρώπινοι είναι. Αρκεί να προσέχουν να μη γίνουν ρεζίλι -όπως κάποτε ο Καραμανλής.

Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν το Συνέδριο

Δελτίο Τύπου το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)

Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα, για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, τα στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους,