Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Το αγέννητο τσίπουρο

 
Με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.
 

Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις ΚΚΕ

 
Πάντα υπάρχει λύση και τίποτα δεν πάει χαμένο.

«Επαναπατρίζονται» αρχαία σε ιδιώτη στις ΗΠΑ!


«Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης και του Ινστιτούτου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού του Ντέλαγουερ σχετικά με την επιστροφή στην Ελλάδα συλλογής αρχαιοτήτων του κυκλαδικού πολιτισμού».

Ασπίδα προστασίας στο σκοταδισμό είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες"

 
Μόνο οργή κι αγανάκτηση προκαλούν οι σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σε βάρος του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα, να ενοχοποιήσει τις γυναίκες θύματα βιασμού και πολύμορφης βίας.

Στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια οι επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας


Οι επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έφθασαν σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας

 
Ηταν πρωί, 2 Σεπτέμβρη του 1945. Το αμερικανικό θωρηκτό «Μισούρι» ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο του Τόκιο έτοιμο να δεχτεί το μεγάλο ιστορικό γεγονός που θα του έδινε το διαβατήριο, για να περάσει στην ιστορία.

Νέο σοκ για τα νοικοκυριά με αύξηση φόρων στα καύσιμα από 1/1/2023


 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  • Αποκαλύπτεται ξανά ο ρόλος της «πράσινης ανάπτυξης» στο χαράτσωμα του λαού
  • Απαλλάσσονται από φόρους μονοπώλια των ΑΠΕ, εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρείες!

Ελπιδοφόρο αγωνιστικό - απεργιακό «κύμα» στην Ευρώπη


Οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της Ευρώπης
 βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες, καθώς ο πληθωρισμός και το αυξανόμενο κόστος ζωής έχουν οδηγήσει εκατομμύρια οικογένειες να δυσκολεύονται να «βγάλουν» τον μήνα και να «κόβουν» ακόμα και από βασικά διατροφικά είδη.

Με τη δύναμη των αγώνων μας, κλιμακώνουμε την πάλη και βάζουμε τις ανάγκες μας στην πρώτη γραμμή


Κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, να δυναμώσουν τον διεκδικητικό αγώνα, να πυκνώσουν παντού τις εστίες αντίστασης και να κλιμακώσουν την πάλη με απεργιακή απάντηση μέσα στον Οκτώβρη, απηύθυνε εισηγητικά ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/09/1872

Πραγματοποιείται στη Χάγη το 5ο Συνέδριο της Α’ Διεθνούς (2-7/9/1872), που χαρακτηρίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση σοσιαλιστών (Κ. Μαρξ) και αναρχικών (Μ. Μπακούνιν) και το οποίο έληξε με νίκη των σοσιαλιστών και την αποβολή του Μπακούνιν από τη Διεθνή.

Ως συνέπεια, οι αναρχικοί ανακήρυξαν το συνέδριο άκυρο και προχώρησαν στη σύγκληση χωριστού συνεδρίου λίγες μέρες αργότερα στο Σεν Ιμιέρ. 

Α’ Διεθνής