Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Οργιο διεργασιών αλλά και συμφωνίες στήριξης υποψηφίων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με φόντο την εκλογή νέου προέδρου. Πάντως, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που επαναλαμβάνεται το μοτίβο προηγούμενων χρόνων, με συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, τους ίδιους υποψηφίους θα στηρίξουν τα δύο κόμματα στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, τον Δ. Κουρέτα και την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, αντίστοιχα. Σε άλλες μάλιστα περιπτώσεις, όπως το Περιστέρι και η Καισαριανή, στηρίζουν ίδιους υποψηφίους και με τη ΝΔ...

Βάρος ασήκωτο οι σπουδές μακριά από το σπίτι για χιλιάδες φοιτητές



 ΕΝΟΙΚΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Ξεκινάει και φέτος ο «Γολγοθάς» λαϊκών οικογενειών

Στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης έχουν ήδη ριχτεί οι οικογένειες των νεοεισαχθέντων φοιτητών, αντιμέτωπες με τα ενοίκια - φωτιά και τις διαρκείς αυξήσεις, σε συνθήκες ακρίβειας και ελλείψεων στη φοιτητική μέριμνα. Απέναντι σε αυτήν την απόγνωση, φοιτητικοί σύλλογοι υψώνουν τείχος αλληλεγγύης προς τους πρωτοετείς, διεκδικώντας από την κυβέρνηση άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Τροπολογία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στα ελληνικά νησιά


Την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, που έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων, προβλέπει τροπολογία που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA). 

Η επικίνδυνη αυτή τροπολογία, στρώνει το έδαφος για την δημιουργία αμερικανικών βάσεων στα ελληνικά νησιά. 

Πεφτοσυννεφάκηδες


Μεγάλη ευαισθησία έπιασε ξαφνικά τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη και διάφορα στελέχη των αστικών κομμάτων με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση σε παραλίες όπως της Πάρου, όπου δικαίως οι κάτοικοι ξεσηκώνονται για το αίσχος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που δεν αφήνει σπιθαμή ελεύθερη.

Εντατική προετοιμασία για ΝΑΤΟική προπαγάνδα

Σειρά πανελλαδικών δημοσκοπήσεων ετοιμάζει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, προφανώς για να «σφυγμομετρήσει» πόσο αποτελεσματικές είναι οι «υπερωρίες» που βαράνε τα αστικά επιτελεία στον εξωραϊσμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Τι ενδιαφέρει την πρεσβεία; Οπως η ίδια αναφέρει, θα ...ψαχτεί για «θέματα που καλύπτουν το εύρος και το βάθος της διμερούς σχέσης» Ελλάδας - ΗΠΑ.

H "Σφαγή της Μπολόνια"

 
Η φασιστική οργάνωση "Nuclei Armati Rivoluzionari" τοποθετεί βόμβα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια.

Εξερράγη 10.25, όταν ο σταθμός ήταν γεμάτος επιβάτες. Από τα συντρίμμια του κτιρίου ανασύρθηκαν 86 διαμελισμένα πτώματακαι περισσότεροι από 200 τραυματίες.

Οργανωμένος αγώνας


Πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, η κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούσε να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα για τους μισθούς των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να προμηθευτούν ...κουτάλια. Περίπου έναν μήνα μετά τις εκλογές, τα στοιχεία που αργοπορημένα - για ευνόητους λόγους - δημοσιοποίησε ο ΕΦΚΑ, δείχνουν ποια είναι η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Πάνω από 1 στους 4 αμείβονται με λιγότερα από τον κατώτατο μισθό, ενώ ο μέσος μισθός βρίσκεται κάτω και από αυτόν του 2011.

Καυτός Αύγουστος με ανατιμήσεις σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα


Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων ροκανίζουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, τη στιγμή που η ακρίβεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα, κυριολεκτικά θερίζει.

Η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ κατά 4,3% μέσα σε έναν μήνα αυξήθηκε η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, την 1 Ιουλίου ήταν 1,86 ευρώ το λίτρο και στις 30 Ιουλίου έφτασε στα 1,94 ευρώ. Την ίδια περίοδο το πετρέλαιο κίνησης από 1,57 ευρώ το λίτρο έφτασε τα 1,65 ευρώ το λίτρο.

«Υπάρχει απειλή» δηλώνει το Κρεμλίνο μετά το νέο χτύπημα στη Μόσχα

Μετά τη νέα χτεσινή επίθεση με drones στο κέντρο της Μόσχας
 
Εμπορικά πλοία, ανάμεσά τους και ένα ελληνικό, φέρεται να έσπασαν τον ρωσικό αποκλεισμό στη Μαύρη Θάλασσα

Είναι ξεκάθαρο ότι «υπάρχει απειλή», δήλωσε το Κρεμλίνο χτες μετά και τη δεύτερη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στη Μόσχα, στο ίδιο πολυώροφο κτίριο στο οικονομικό κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας που είχε χτυπηθεί και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τι δείχνει ο πρώτος απολογισμός της νέας Βουλής


Τις προηγούμενες εβδομάδες και λίγο πριν διακοπούν οι εργασίες της Βουλής για να εκκινήσουν ξανά στο τέλος Αυγούστου, μπορέσαμε να πάρουμε μια «πρώτη γεύση» του πώς θα λειτουργήσουν οι πολιτικοί συσχετισμοί που προέκυψαν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Έτσι λοιπόν η γενική αρνητική εικόνα που καταγράφθηκε μπόρεσε να γίνει πιο συγκεκριμένη και έτσι να μπορεί κανείς να διαβλέψει τα όσα θα συμβούν από το Φθινόπωρο.

«Ονομαστικές» αυξήσεις - πραγματικές μειώσεις


Με τον μισθό του 2019 κλήθηκαν να ζήσουν στο τέλος του 2022 (!) οι εργαζόμενοι στα κράτη του ΟΟΣΑ, κι αυτό παρότι το κόστος ζωής έχει πολλαπλασιαστεί μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.
Την παραπάνω τραγική αλήθεια, που δείχνει ότι οι πραγματικοί μισθοί παγκοσμίως μειώνονται τα τελευταία χρόνια και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων πέφτει, μαρτυρούν και τα στοιχεία από πρόσφατη έκθεση του ίδιου του ΟΟΣΑ για την «κατάσταση της απασχόλησης παγκοσμίως».

* * *

Μια μέρα σαν τη σημερινή


02/08/1799

Γεννήθηκε στην Άνδρο, η Ευανθία Καΐρη.

  Ευανθία Καΐρη