Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Πανσέληνος

 Πανσέληνος Αυγούστου

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε Ουκρανούς σαμποτέρ και drone στο Μπριάνσκ

 
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και συλλαμβάνοντας άλλους πέντε, αφού διείσδυσαν βαθιά στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα μυστήρια του Δέλτα στον Εβρο

 
Πώς έχτιζαν βίλες οι ακροδεξιοί «αυτόκλητοι σερίφηδες»

Ποιοι είναι οι «αυθαίρετοι οικιστές», με την ονομασία «Αινήσιο Δέλτα», που δρουν διαχρονικά και αυτόνομα μέσα στον περίφημο βιότοπο – Η συγκολλητική ύλη του υπερπατριωτισμού, η ξενοφοβική εχθρότητα και το μίσος προς τους πρόσφυγες

—του Γιάννη Λασκαράκη (πολιτικός μηχανικός, πρώην αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, συγγραφέας του ιστορικού μυθιστορήματος «Κυνηγημένοι από την Ιστορία») στην εφημερίδα «Τα Νέα» – Πηγή: in.gr

«Μοντέλο ανασυγκρότησης» στα μέτρα των ομίλων


Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης
για την εφαρμογή «μοντέλου» Βόρειας Εύβοιας στην «ανασυγκρότηση» του Εβρου και της Πάρνηθας, που κατακάηκαν από τις πυρκαγιές, δείχνει ότι η εγκληματική λογική «καταστροφή = ευκαιρία» αποτελεί αξίωμα μετά από κάθε τραγωδία, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Η πραγματικότητα στη Βόρεια Εύβοια δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά είναι αμείλικτη. Οι ρετσινάδες και δασεργάτες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, η συντριπτική πλειοψηφία των πληγέντων, επιβιώνουν μέχρι σήμερα πάνω σε καμένη γη, με μόνο πραγματικό στήριγμα τον καθημερινό αγώνα τους και την αλληλεγγύη.

Διαχρονικό το έγκλημα σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, προς όφελος της «πράσινης» μετάβασης και των μονοπωλίων


Το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας αλλά και του περιβάλλοντος με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας για τις πυρκαγιές.

Σημείωσε ότι οι δικαιολογίες και τα προσχήματα της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της για την απουσία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού.

Η ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ

Το 1919 η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και οι επιτυχίες του σοβιετικού κράτους δυνάμωσαν την αριστερή πτέρυγα στο σοσιαλιστικό κόμμα, το σοσιαλιστικό εργατικό κόμμα, τη συνδικαλιστική οργάνωση «Βιομηχανικοί εργάτες της ειρήνης», ακόμη και στην Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας.

Τέμπη, έξι μήνες μετά...

 
Εξι μήνες συμπληρώθηκαν από το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, όπου 57 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους. Οι καταγγελίες των συγγενών, που δεν έχουν κοπάσει από εκείνη τη μέρα, επιβεβαιώνουν ότι η αναζήτηση απαντήσεων είναι «Γολγοθάς», απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης, εταιρείας και κρατικού μηχανισμού να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας


Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα
! Tα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Εργαζόμενες –οι, νέες, νέοι,

Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

«Δάφνες» εμπλοκής σε επικίνδυνα σχέδια για την ελληνική κυβέρνηση


 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

Με την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικεί δάφνες ολοένα βαθύτερης εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αφρική, έγινε χτες στο Τολέδο της Ισπανίας «άτυπη συνάντηση» των υπουργών Αμυνας της ΕΕ.

Χαρακτηριστικά, οι κύριες θεματικές της συνάντησης αφορούσαν επισήμως το Ουκρανικό, όπως και «τρέχοντα θέματα ασφάλειας της ΕΕ» στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Αφρική. Στη συνάντηση μετείχε και ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας, Ολ. Ρέζνικοφ, μέσω τηλεδιάσκεψης, δίνοντας στοιχεία στους ομολόγους του για την κατάσταση επί του πεδίου.

ΝΑΤΟ: Δίνει συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική καταστροφή


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το ΝΑΤΟ δίνει συγχαρητήρια στην Τουρκία, με αφορμή την επέτειο για την Μικρασιατική καταστροφή. 

Η Νατοϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) με έδρα τη Σμύρνη, με ανάρτηση της εύχεται «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» συμπληρώνοντας πως «σε αυτή την ειδική ημέρα, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για την φιλοξενία μας».

Συνεχίζεται το έγκλημα της μεγάλης φωτιάς στον Εβρο

*

Τα γνωστά μέτρα κοροϊδίας για τους πληγέντες εξήγγειλε η κυβέρνηση

Εφιάλτη χωρίς τέλος ζουν ο λαός του Εβρου και οι εξουθενωμένοι πυροσβέστες, που χθες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για 12η συνεχόμενη μέρα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που μοίρασαν απλόχερα τις προηγούμενες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στον Εβρο για ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης, η καταστροφική φωτιά συνεχίζεται ανεξέλεγκτη και κατακαίει το μοναδικό δασικό οικοσύστημα της Δαδιάς, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίρκη. Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν μόνοι τους ό,τι σώζεται, καθώς αστικό κράτος και κυβέρνηση έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
31/08/1847

Πεθαίνει ο Ιωάννης Κωλέττης, Φιλικός, ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821, ιδρυτής του Γαλλικού Κόμματος και κατόπιν Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1844-1847).