Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ο άνθρωπος του μέλλοντος έχει επιτέλους όνομα "ο Έλληνας"

Μας πήραν μέχρι και οι Γάλλοι στο ψιλό

Eξόρμηση – Κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς


Πλατιά εξόρμηση με την ανακοίνωση για την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/4 σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ - Απομάκρυνση τους ζητούν οι φοιτητές


Συνεχίστηκε και σήμερα, Τρίτη, η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ, μπροστά από την Σχολή Θετικών Επιστημών, με πρόσχημα την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού και την «προστασία» του εργολαβικού συνεργείου.

Το ανέκδοτο της εβδομάδας ότι με το Fuel Pass ανακουφίζεται ο λαός


Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι η επιδότηση καυσίμων, μέσω του Fuel Pass, μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια, θα μπορούσε να αποτελεί το ανέκδοτο της εβδομάδας.

Νεκροθάφτες των κινητοποιήσεων


Νεκροθάφτες των κινητοποιήσεων

    «Υποσχέσεις», «Δεσμεύσεις», Αναμονή και Υπομονή και ένα μήνα «τράτο» ζήτησε η πλειοψηφία του Συνδικάτου για να λυθούν ΟΛΑ τα προβλήματα των εργαζομένων.

Αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου προς όφελος του λαού χωρίς επιχειρηματική εκμετάλλευση


Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες. 

Η στάση των μοναχών του Αγίου Όρους, στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής

Μοναχοί και Γερμανοί στρατιώτες κάθονται κάτω από το πορτρέτο του Χίτλερ, 1943

Η επιστολή των μοναχών του Αγίου Όρους 
προς τον Αδόλφο Χίτλερ, από τους μοναχούς του Αγίου Όρους, στις 26 Απριλίου του 1941.

«Αντιπολεμικό κίνημα» με ευρωατλαντική σημαία;


 «Η διεθνής κοινότητα και ειδικά η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάθε διπλωματικό μέσο ώστε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία (...) Υπάρχουν ευθύνες στις ΗΠΑ και στις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις για τις πολεμικές επεμβάσεις τους εκτός διεθνούς δικαίου».

Σε ειδική ευρωατλαντική αποστολή


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ
 
Αν και τα «φώτα» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή έπεσαν στα κάλπικα διλήμματα και στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στον λαό (στην πραγματικότητα, δεσμεύσεις στο κεφάλαιο ότι εκείνος μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί την υλοποίηση της στρατηγικής του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την «κοινωνική συνοχή» και την αντιλαϊκή «σταθερότητα»), σίγουρα χρειάζεται μια ειδική αναφορά σε μια λιγότερη «προβεβλημένη» πλευρά των δεσμεύσεων αυτών.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους χωρίς όρους


Την τελευταία περίοδο έχει ανοίξει στα σχολεία, ανάμεσα στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και ευρύτερα στους εργαζόμενους, η συζήτηση για την Εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Αφορμή στάθηκε η περιπέτεια του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου από τη Γουινέα Σαϊντού Καμαρά, για την προστασία του οποίου ξεδιπλώθηκε ένα σημαντικό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Σύντομα η απόφαση για παράδοση τεθωρακισμένων στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Γερμανία


Την λήψη απόφασης για παράδοσ 100 τεθωρακισμένων οχημάτων «Marder» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Κορυφαίος σταθμός κλιμάκωσης της πάλης

 
Ξεχωριστό κρίκο στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα - κοροϊδία, στην προσπάθεια να δυναμώσει το μέτωπο της διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς, Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του στον λαό, αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/04/1564

Γεννιέται ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.