Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

1950: Μηχανήματα αυτόματης πώλησης αναψυκτικών στην ΕΣΣΔ


"Με σιρόπι για 3 καπίκια, άνευ 1 καπίκι "

Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης ανθρακούχου νερού χρησιμοποιούνταν ενεργά στην ΕΣΣΔ από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. 

Πρωταθλήτρια ξανά στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 7,5 δισ.!


Με τα «σκήπτρα» της «πρωταθλήτριας» σε ΝΑΤΟικές δαπάνες (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και με «υψωμένη τη σημαία» της εμπλοκής στα δολοφονικά σχέδια προσέρχεται για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, την ώρα μάλιστα που η ιμπεριαλιστική συμμαχία δίνει κι άλλο «αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας.

«Θεμελιώδεις αλλαγές» για μια «εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού»

 
«Πολύ πάνω» από 300.000 στρατιώτες θέτει το ΝΑΤΟ σε πολεμική ετοιμότητα απέναντι σε Ρωσία και Κίνα

Συνεργοί... στη βαρβαρότητα

Συνεργοί...

Δεν θα φέρουμε τον σοσιαλισμό, αλλά τουλάχιστον θα αποτρέψουμε τη βαρβαρότητα, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Δεν περιμένει βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τον σοσιαλισμό, κατά το αλήστου μνήμης «στις 18 σοσιαλισμός» που έλεγε το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του 1981.

Μάνθος Αθηναίος

Μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Μάνθου Αθηναίου του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη

Ο καραγκιόζης είναι Αριστοφανικός τύπος, έξυπνος ως και πανούργος αλλά και ήρωας όταν το καλούσε η περίσταση, γεμάτος ζωή και δράση, αποκάλυπτε τα στραβά και τα ανάποδα , χάριζε γέλιο στους μικρούς και μεγάλους”

Από το ΝΑΤΟικό «πρωτόκολλο» περνάνε οι τουρκικές αξιώσεις


Με νέα ορμή που της δίνουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τα παζάρια για την αναβάθμιση της θέσης της συνολικά στην περιοχή, η τουρκική αστική τάξη συνεχίζει τις απαράδεκτες αξιώσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Ο καπιταλισμός δολοφονεί!


Ξεριζωμός, καραβάνια προσφύγων, άγρια καταστολή, θάνατος. Οι σοκαριστικές εικόνες από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο Βόρειο Μαρόκο έγιναν αυτήν τη φορά το «θέατρο» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με θύματα δεκάδες μετανάστες.

Κανένας αξιωματικός και υπαξιωματικός στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας


 Ζούμε σε μια εποχή όπου τη φρίκη του πολέμου δεν την υπενθυμίζει κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά η σκληρή πραγματικότητα.

Τι «αντέχει» και τι «δεν αντέχει» η οικονομία;


Με την ακρίβεια σε Ενέργεια, καύσιμα και βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης να καλπάζει, η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες για επιδόματα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες στο λαϊκό εισόδημα, απογειώνει τον εμπαιγμό και προσπαθεί να συγκρατήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι «η ακρίβεια είναι εισαγόμενη».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

28/06/1912

Γεννιέται η Αμαλία Φλέμινγκ, σύζυγος και συνεργάτιδα του Βρετανού επιστήμονα Αλέξανδρου Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη.