Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΣΟΚ....στα μούτρα σας


Το πασοκάκι

Ερμηνεία: K.Asi

Στίχοι - video: Jo Di

«Ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια είδη κοινού»


«Ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια είδη κοινού»
χαρακτηρίστηκε από το Youtube το περιεχόμενο του τραγουδιού μας «Οκτώβρης ‘93» που αναφέρεται στην τελευταία αντίσταση του σοβιετικού λαού στην αντεπανάσταση και την ανατροπή της Ε.Σ.Σ.Δ.

Γιγαντοπανό των Φοιτητικών Συλλόγων για τον αγωνιστικό εορτασμό της 17ης Νοέμβρη


Μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την 47η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τους ξεκαθαρίζουμε:

Δεν παίρνουμε ούτε ζητάμε την άδεια κανενός και ιδιαίτερα της κυβέρνησης που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων να εντείνει την καταστολή, προωθώντας τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, ετοιμάζοντας νόμο που βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

*

Η πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιεί την πανδημία για την ενίσχυση των ιδιωτικών δομών Υγείας με κύριο κριτήριο τη διαφύλαξη της οικονομίας της «αγοράς», αλλά και των κερδών που υπαγορεύουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η συζήτηση για την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας


Τους τελευταίους μήνες, με τη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο και πρόσφατα με την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Γαλλίας, τίθεται το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας. Αυτό προκαλεί την έντονη διπλωματική παρέμβαση της Γερμανίας στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της κρίσης μεταξύ των ΝΑΤΟικών συμμάχων. Η Γερμανία, που λειτουργεί και ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, στηρίζει τα συμφέροντα της ευρωατλαντικής συμμαχίας και των μονοπωλίων της.

«Οι κίνδυνοι μεγάλοι, οι αίθουσες μικρές»


Διαδικτυακή εκδήλωση
διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 9 Νοέμβρη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠΘ). Θα γίνει στις 7 μ.μ., με ομιλητές, τον Θανάση Κοκονά, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και τη Σοφία Κυριακίδου, εκπαιδευτικό, μέλος του ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Το link για την εκδήλωση είναι, https://us02web.zoom.us/j/83008471032

«Το Τείχος του Βερολίνου... Κι όμως το σύστημα σου λέει ΞΑΝΑ ψέματα!»


9 Νοέμβρη 1989. Πέφτει το τείχος στο Βερολίνο. Οι υπερασπιστές του σημερινού άδικου συστήματος πανηγυρίζουν, παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια µε στόχο να υιοθετήσει και η νεολαία σαν "αλήθεια" τη δίκη τους επιδίωξη, το μεγάλο ψέμα: Ότι ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα για την ανθρωπότητα και ότι ο σοσιαλισμός, όπως λένε, "απέτυχε".

Αυτό που διεκδικούμε δεκαετίες τώρα, είναι η μοναδική λύση για το σήμερα


Τα λόγια περίσσεψαν. Τα χειροκροτήματα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα, ενώ οι οιμωγές των ασθενών όλων των κατηγοριών αυξάνουν. Τι είπε το συνεπές υγειονομικό κίνημα από τις πρώτες μέρες της πανδημίας;

Πανδημία: Πού το πάνε;


Γράφει στην «Μαρία Νεφέλη» ο Ελύτης: «Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη».

Πάμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει σε συνθήκες… πανδημιοκρατίας (τα στοιχεία παρατίθενται αναλυτικά στην τελευταία έκδοση του βιβλίου «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε» – https://kapsimi.gr/einai-o-kapitalismos-ilithie):

«Έπεσε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης


Με το «καλημέρα» της τηλεκπαιδεύσης ξεκίνησαν τα προβλήματα. Η πλατφόρμα webex «έπεσε», με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να συνδεθούν.

Η πρώτη διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε με χιλιάδες μαθητές να έχουν πρόβλημα σύνδεσης. Ωστόσο, από τις 9 και μετά, που έπρεπε να ξεκινήσει η δεύτερη ώρα, η πλατφόρμα δεν συνδέει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ημέρα δράσης για την προστασία της υγείας του λαού


 Ημέρα δράσης για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι η Τρίτη 10 Νοέμβρη, όπως έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής).

«Νύχτα των Κρυστάλλων » μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων


Τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοέμβρη οι ναζί εξαπολύουν μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων της Γερμανίας και της Αυστρίας («Νύχτα των Κρυστάλλων »).
Εκείνη τη νύχτα , γύρω στους εκατό Εβραίους έχασαν τη ζωή τους, 26.000 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 200 συναγωγές πυρπολήθηκαν και 7.000 εβραϊκά καταστήματα λεηλατήθηκαν.

Γερμανική Επανάσταση


 Εκατοντάδες χιλιάδες εξεγερμένοι εργάτες και στρατιώτες, 9/11/1918, κατακλύζουν το κέντρο του Βερολίνου (Γερμανική Επανάσταση). Η μοναρχία της Γερμανίας ανατρέπεται και ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος ο Β’ εγκαταλείπει τη χώρα. Ο πρίγκιπας Μαξ αναθέτει την πολιτική διαχείριση της αστικής εξουσίας στους Σοσιαλδημοκράτες, διορίζοντας στην καγκελαρία τον ίδιο τον επικεφαλής του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Φρίντριχ Έμπερτ.

«18η Μπρυμαίρ του Ναπολέοντα Βοναπάρτη»


Ο Ναπολέων Βοναπάρτης με πραξικόπημα ανακηρύσσεται, 9/11/1799, πρώτος ύπατος της Γαλλίας («18η Μπρυμαίρ του Ναπολέοντα Βοναπάρτη»).

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

Η 18η ΜΠΡΥΜΑΙΡ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ