Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Παγωτό στην ΕΣΣΔ

 
Κρεμώδες παγωτό, φρούτα και μούρα, κύπελλα βάφλας με κρέμα τριαντάφυλλο, χωνάκι με γλάσο σοκολάτας... Εδώ είναι - η εποχή του σοβιετικού παγωτού.

Η νέα γενιά να επιλέξει τη μάχη για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»


ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΖΟΦΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ραντεβού με όλους στα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη την Ελλάδα!

Την ώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κορύφωση των φεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, οι εξελίξεις και μέσα στο καλοκαίρι αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη σημασία να δυναμώσουν εδώ και τώρα η συζήτηση και η από κοινού δράση ευρύτερων νεανικών δυνάμεων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Η οργάνωση των εργαζομένων, οι αγώνες τους και η αλληλεγγύη φέρνουν θετικά αποτελέσματα


Η απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει άκυρες όλες τις απολύσεις των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και τους επιδικάζει μισθούς υπερημερίας και χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη, αποτελεί αποτέλεσμα ενός πολύχρονου συλλογικού αγώνα, που συνάντησε την αλληλεγγύη πολλών Συνδικάτων όχι μόνο από την περιοχή αλλά κι από όλη τη χώρα.

Αντώνης Σκυλλάκος


Ο σ. Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 15/1/1949, από γονείς προοδευτικούς επιστήμονες, νομικούς. Ο πατέρας του, Ηλίας, υπήρξε βουλευτής με την ΕΔΑ και η μητέρα του, Μαρία, ΕΑΜίτισσα, με σημαντική συμμετοχή στο γυναικείο κίνημα και την Τοπική Διοίκηση, συμπορευόμενη με την ΕΔΑ και το ΚΚΕ.

Αρχίζει ο εμφύλιος πόλεμος στην Αγγλία


Στις 22 Αυγούστου 1642, με τη μάχη του Εντχιλ, αρχίζει ουσιαστικά ο αγγλικός εμφύλιος πόλεμος. Στη μάχη αυτή αντιπαρατέθηκαν οι δυνάμεις του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Α` και οι δυνάμεις των επαναστατών με επικεφαλής τον κόμη του Εσεξ και τον Ολιβερ Κρόμβελ.

Να μην γίνει συνήθεια ο «μεγάλος αδελφός»


Το θέμα των παρακολουθήσεων διαμορφώνει ένα εκρηκτικό μείγμα και σκιάζει το πολιτικό σκηνικό. Το ΚΚΕ προφανώς θα στηρίξει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ωστόσο διατυπώνετε και επιφυλάξεις για το εύρος και το βάθος της διερεύνησης…

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω... »


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται με νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι 31/8, και με τη δύναμη της αλληλεγγύης να πολλαπλασιάζεται καθημερινά

Δικτατορία του κεφαλαίου ... όνομα και πράγμα

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

 Η συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σωρεία παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση από το κατασκοπευτικό λογισμικό «Predator», συνοδεύτηκε από την προσπάθεια όλων των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και των ΜΜΕ - «κυβερνητικών» και «αντιπολιτευόμενων» - να περιορίσουν το μεγάλο αυτό ζήτημα στις αυτονόητες, τεράστιες και καταδικαστέες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού της, Κυρ. Μητσοτάκη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

22/08/1642

Αρχίζει ο εμφύλιος πόλεμος στην Αγγλία.

22/08/1862

Γεννιέται ο Γάλλος συνθέτης Κλοντ Ντεμπισί.