Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

«Λίγο» και «πολύ» ναζιστικά


Ο Βελόπουλος δήλωσε ότι «τα πολύ ναζιστικά» τον βρίσκουν αντίθετο και παρεξηγήθηκε ένας από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Παρεξηγήθηκε τόσο ο ναζί Παναγιώταρος που «κελάηδησε» για κάτι ραντεβού που είχε – όπως γράφει – με τον Βελόπουλο. 

Έξω πάμε καλά”


Τριπλάσιο το ποσοστό του ΚΚΕ μεταξύ των Ελλήνων του εξωτερικού στις ευρωεκλογές – Μια ανάσα από τη δεύτερη θέση και το ΣΥΡΙΖΑ

"Έξω πάμε καλά” θα μπορούσε κανείς να πει για την επίδοση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων που διαμένουν και ψηφίζουν στο εξωτερικό. Αυτό βέβαια αυτόματα υπονοεί το αντίθετο για το εσωτερικό, μολονότι η τελική εικόνα από τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ, με τις ψήφους του κόμματος, αν και κάτω από εκείνες του ’14, να ξεπερνούν ελαφρά εκείνες του Σεπτέμβρη του ’15 (302.646 βάσει του 99,98% της ενσωμάτωσης,

Προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή ατζέντα ανεξάρτητα από κυβερνητικό διαχειριστή

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ

Με διευρυμένη αντιλαϊκή ατζέντα και με ταξικό πρόσημο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων «τρέχουν» οι διεργασίες γύρω από τις «εκκρεμότητες» του 3ου κύκλου της «μεταμνημονιακής αξιολόγησης». Αυτή με τη σειρά της αποτελεί τμήμα του γενικότερου σχεδίου για την επόμενη 4ετία, μέχρι και το έτος 2022, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του ελληνικού κράτους με τους ευρωπαϊκούς

Οι 300 χιλιάδες του Λεωνίδα

 Πλην Λακεδαιμονίων

Ο Λεωνίδας Κύρκος είχε πει το περίφημο «πλην Λακεδαιμονίων» για το ΚΚΕ. Αυτές οι 300 χιλιάδες ψήφοι (300.579 για την ακρίβεια, βάσει της τελικής ενσωμάτωσης) δεν είναι του Λεωνίδα κι ας είχε πει εκείνος την περιβόητη ρήση.

Να δυναμώσουμε την ελπίδα

Το καλό κλίμα που καταγράφηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια της εκλογικής μάχης, η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, οι πολλές συσκέψεις, οι εκατοντάδες μικρές ή μεγαλύτερες συζητήσεις, η θετική εκτίμηση για τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις και την πολιτική του Κόμματος αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, που όλοι όσοι δώσαμε τη μάχη τη ζήσαμε.

Με εκλογές ή όχι... στις υπηρεσίες ΝΑΤΟ - ΗΠΑ

Από το ξεφόρτωμα των οχημάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

 Εκλογές ή όχι, η παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών στον ευρωατλαντικό άξονα συνεχίζεται κανονικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη και την «πλάτη» που απλόχερα προσφέρει στα τέτοια ζητήματα η ΝΔ, σε ανταγωνισμό μάλιστα μεταξύ τους, για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους στόχους της «αναβάθμισης» της αστικής τάξης, μέσα από την υπηρέτηση των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια, Ανατ. Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Εκκρεμότητες

Με τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό σε Ανατολική Μεσόγειο, Μ. Ανατολή και Βαλκάνια να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τροφοδοτώντας επικίνδυνους ανταγωνισμούς και αντιθέσεις, τα αστικά επιτελεία στην Ελλάδα ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις ανησυχίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για καθυστερήσεις και «κενά», που θα μπορούσε να προκαλέσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στη χώρα μας, με δεδομένο τον ρόλο της και τις αποστολές που έχει αναλάβει για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

Απόδραση απο την Γαύδο

Τη νύχτα της 29ης προς 30ή Μάη του 1941 απέδρασαν από τη Γαύδο οι εξής 8 εξόριστοι κομμουνιστές: Στρίγκος Λεωνίδας, Βαφειάδης Μάρκος, Κλιάνης ή Κλεάνης Μιχάλης, Βλαντάς Δημήτρης, Κοντοκώτσος Γιώργος, Λαθούρας Γιάννης, Πολύδωρος Δανιηλίδης και Δουραχάλης Αντώνης. Μετά από περιπετειώδη περιπλάνηση 3 ημερών μεταξύ Γαύδου και Νότιας Κρήτης, στις 2 Ιούνη έφτασαν στο χωριό Σκαλωτή στα Σφακιά.
 Το «νησί του διαβόλου» τόπος εξορίας των αλύγιστων της ταξικής πάλης